2008.03.19. 

ÉL A HALDOKLÓ!

Részlet Kenneth Hagin Megváltás a szegénységből, a betegségből, és a szellemi halálból című könyvből

 

Lilian B. Yeomans sebészorvos volt sok évvel ezelőtt New York egyik legnagyobb kórházában. Eleinte kis mennyiségben szedett narkotikumokat, hogy túlhajszolt állapotában aludni tudjon. Idővel függővé vált, elsősorban a morfiumtól. Naponta bevette a felnőtt férfiaknak adható dózis ötvenszeresét is, és szedett más drogokat is. Minden erejével próbált leszokni, végigcsinálta az akkor legjobbnak tartott terápiákat, de a függősége egyre csak mélyült. Egy ápolónő így festette le az akkori állapotát: ,,Olyan volt, mint egy csontváz, akiben az ördög jár kísérteni.” A barátai, kollégái lemondtak róla.

Yeomans fiatalon fogadta el az üdvösségét, de aztán újra a világ útját kezdte járni. A halál kapujában vette elő régóta porosodó Bibliáját, visszatalált az Istennel való közösségbe, és 1898-ban megszabadult a szörnyű drogfüggőségből, ami kis híján az életébe került.

Miután így meggyógyult, negyven-valahány éven keresztül hirdette az Evangéliumot. Amikor a nővérévei megörököltek egy házat:, ,,hit-otthont” létesítettek benne, ahová olyan gyógyulást kereső embereket fogadtak be, akiken az orvosok már nem tudtak segíteni.

Sokszor tett bizonyságot ezekről az esetekről. Szinte mindenkit meg tudtak menteni: közös munkával úgy felépítették az emberek hitét, hogy el tudták fogadni a gyógyulásukat Istentől. Egyik könyvében az alább leírt példával szemléltette a hitépítés folyamatát:

Egy nap a tuberkulózis végső stádiumában levő nőt hoztak az otthonba. Az orvosok már lemondtak róla. Mikor a mentő behozta, haldoklott. Ha Yeomans még mindig orvosként praktizált volna, azonnal erős gyógyszereket adatott volna be neki. Ehelyett felvitték egy emeleti szobába, és Lili a Bibliából olvasott fel az ágya mellett. Két órán át olvasta fel az isteni gyógyulásról szóló igéket, különös tekintettel az 5Mózes 28-ra és a Galata 3,13-ra.

Azután arra kérte a haldoklót, hogy minden éber pillanatában ismételgesse: ,,A tüdőbaj a Törvény átka, de a Galata 3,13 szerint a Krisztus engem megváltott a Törvény átkától, tehát a tuberkulózisnak semmi joga hozzám.” Másnap reggel meg­kérdezte a beteget, betartotta-e az utasítást. A nő azt felelte, legalább ezerszer elmondta az éjjel a megvallást, de egyszerűen nem érti, mit jelent. Yeomans tehát további igéket mutatott neki, és kérte, hogy változatlanul tartson ki a megvallása mellett.

Másnap minden hasonlóképpen zajlott. A harmadik reggelen a nő még mindig nem értette, mi folyik itt. Yeomans még csak nem is imádkozik érte, pedig már harmadik napja fekszik a ,,hit-otthonban”! (Magam úgy látom, olykor túl hamar imádkozunk, először bizony valamelyes igei ismeretre kellene tanítani a gyógyulni vágyókat!)

A harmadik nap délutánján Liliék éppen a vacsora körül foglalatoskodtak, amikor fentről zaj hallatszott. Az újonnan érkezett páciens viharzott le a lépcsőn, és torkaszakadtából kiabálta:

— Yeomans nővér, a Krisztus megváltott engem, a tüdőbajnak vége! Elmúlt!

Yeomans megértette, hogy a szívhez az elmén keresztül vezet az út. Tudta, hogy ha elég sokszor mondja el a saját nevében: ,,A tüdőbaj a Törvény átka, de a Galata 3,13 szerint a Krisztus engem megváltott a Törvény átkától, tehát a tuberkulózisnak semmi joga hozzám” — ez az igazság idővel eléri a szívét.

Arra bátorítanék mindenkit, hogy vegye ezt a megvallást, és a tüdővészt helyettesítve a megfelelő betegséggel mondja el, miből kíván meggyógyulni ő maga vagy a szerettei, mert az 5Mózes 28,61 kijelenti, hogy minden betegség a Törvény átkának következménye. Velünk is működni fog.BÉKEVÁR FŐOLDAL