2006. 11. 07.

A HIT FEJLESZTÉSE

Kenneth Copeland
Believer’s Voice of Victory, 2006. június

 

Kérdés: Hogyan fejlesszem a bennem lévő, isteni fajta hitet?

Válasz: Mint újjászületett hívőnek a szellemedben van Isten hite és a képesség arra, hogy ugyanazokat az eredményeket produkáld, amit Jézus a földi szolgálata alatt. (János 14,12) 

A hitben járás legfontosabb tényezője az Istennel való kapcsolat. Bár nem látod Istent, a Szent Szellem által megnyilvánul az Igéjén keresztül. 

A hit egyszerűen azt jelenti, hogy megbízol Istenben, abban, hogy megtartja a szavát – az Igéjét. A közösség egy különleges időtartam, amit egyedül Istennel töltesz azért, hogy jobban megismerd. A Vele való közösség által növekszik az iránta való bizalmad. Ha hagyod, hogy kijelentse magát neked, akkor a hited növekedni fog. A láthatatlan Istennel való közösség életet ad a hitnek, és ez a hit meg tudja változtatni a dolgokat a látható, fizikai világban. 

Az Igén való elmélkedés és annak megvallása (Józsué 1,8) szintén elősegíti a hited fejlődését. Amikor az Igét mondogatod, akkor az Igén elmélkedsz. Amin elmélkedsz, az befolyásolja azt, amit hiszel. Az elmélkedés és a megvallás által el tudod hinni az Igét annyira, hogy meg is cselekedd. 

A hit a nyelvek imája által is fejlődik (Júdás 20). A nyelveken szólás egy szellemi gyakorlat, ami aktívan tartja a szellemedet, és fel fogsz épülni a szentséges hitedben!