2009.01.13.

RIPORT BENNY HINNEL

ATV – 2009. 01. 08. – 700-as Klub műsorában
 

 

Benny Hinn körbeutazta a világot, és milliókhoz juttatta el az Evangéliumot. Tegnap stúdiónk vendége volt, és karácsony napján kapott profetikus álmáról beszélgetett. Arról, hogy milyen jelentőséggel bír ez Izrael és a világ számára.

Pat Robertson: Benny, áldjon meg az Úr, üdvözöllek.

Benny Hinn: Köszönöm, szeretek nálatok lenni.

P.R.: Örülök, hogy eljöttél, nagyszerű ember vagy. Úgy tudom, az Úr karácsonykor mondott neked valamit Izraellel kapcsolatban. Mit mutatott?

B.H.: December 26-án korán reggel álmomban láttam Izraelt a HAMÁSZ-szal háborúzni. Ez pontosan hajnali 6 órakor történt, 26-án. Fogalmam sem volt, mi történik valójában. Kedves izraeli barátaim gyakran küldenek nekem hírösszefoglalókat. A telefonom ott volt mellettem az asztalon, és amikor kézbe vettem, azt olvastam rajta, hogy Izrael hadat üzent a HAMÁSZ-nak. Leszaladtam az irodámba, rácsatlakoztam az Internetre. Amúgy minden nap olvasom a Jeruzsálemmel kapcsolatos híreket. Láttam, hogy ezek tele vannak az új fejleményekkel. Az Úr azt mutatta nekem, hogy sok lesz az áldozat. Álmomban azt láttam, hogy a HAMÁSZ egyharmada megsemmisült. Azért jöttem, hogy elmondjam, amit az Úr mutatott. Nem tudom, mit jelent ez az egyharmad, de úgy érzem, ez valaminek a kezdete. Isten ugyan nem mondta, de belül éreztem, hogy Ezékiel próféciája kezd megvalósulni. Izrael a legveszedelmesebb időszakát éli.

P.R.: Ehhez nem fér kétség.

B.H.: A következő néhány napban Izraelbe utazom. Elegem van abból, hogy a média eltorzítja a valóságot. Az egyik csatornán azt láttam, hogy egy riporternő nagyon szemtelenül és gorombán beszélt az izraeli nagykövettel. Azt kérdezte: Nem érzi kellemetlenül magát a miatt, ami Gázában zajlik? A nagykövet gyakorlatilag azt válaszolta, hogy a HAMÁSZ lövi ki rájuk a rakétáikat, és hozzátette, ha abbahagyják, nem lesz okuk a megtorlásra. A riporter viszont nem hallgatta végig, hanem azt akarta éreztetni, hogy ő a hibás. Akkor arra gondoltam, na ebből elég. Elmegyek a helyszínre, és filmezni is fogok P.K. barátommal, aki elkísér oda.

P.R.: Imádkozunk, hogy őrizzen meg titeket az Úr. A legutóbbi háború idején meghívtak engem Izraelbe. Mondtam, hogy addig maradok, amíg folytatják a háborút. Ugye északon Metullában jártunk, ahová folyamatosan lőtték a „katyusa” rakétákat. És aztán lementünk Kuria Kulnába, és ott is füstölgött a domboldal tőle. Nos, az a helyzet, hogy Izraelt többé semmilyen fal nem tudja megvédeni, mert a rakétákat átlövik fölötte. Ezek a rakéták már lassan elérik Tel-Avivot, Haifát és a Földközi tenger partját. Hogyha a Heszbollah megfelelően célozta volna rakétáit, akkor hatalmas károkat okozhatott volna. Jártam Haifában is, ahová kilőttek pár rakétát, de nem találták el a fő kőolaj-finomítót, sem más hasonló célpontokat. De most már eltalálnák. Mondd el, hogy mire gondolsz az Ezékiel 38. fejezetével kapcsolatban?

B.H.: Pat, először is komolyan hiszem azt, hogy Oroszország háborúra készül.

P.R.: Értem.

B.H.: Igazából én nemcsak prédikátor vagyok, nagyon szeretem a történelmet. Főleg a világnak ezzel a részével kapcsolatban. Nemrég fejeztem be egy könyvem Vér a homokban címmel, ami az arabok, és a zsidók közötti konfliktusról szól. Figyelemmel kísérem Oroszországot. Hallottam Putyint arról beszélni, hogy meg akarja erősíteni a hadsereget. Azt szeretné, ha Oroszország válna a föld legnagyobb hatalmává. Támogatja Iránt is. Szerintem Amerika figyelme éppen a gazdasági nehézségek miatt a hazai frontra fog terelődni. Úgy vélem, hogy Amerika a katonai területen visszahúzódik. Nem vonul ki teljesen, de a gazdaságra fog összpontosítani. Ennek következtében Oroszország szabadabb kezet kap majd a Közel-keleten. A következő néhány hétben, hónapban pedig a legkaotikusabb és legveszélyesebb helyzet alakulhat ki, hacsak Isten közbe nem avatkozik.

P.R.: Ha Irán beszáll, ami könnyen megtörténhet, akkor Oroszország a védelmére siet. Ez pedig kétség kívül a harmadik világháború kitörését eredményezné.

B.H.: Ijesztő egy helyzet. Odaszántan kell imádkoznunk.

P.R.: Izrael legyőzhetetlen. Isten meg kell, hogy védje saját népét. Kérlek, imádkozzunk most együtt. Kezd el, és én majd támogatlak.

B.H.: Drága Jézus, eléd jövünk most néped, Izrael érdekében. Az Igédben azt mondtad, hogy ők a te szemed fénye. Drága Uram, kérlek, őrizd meg őket, és adj nekik győzelmet, és teljesítsd be az ígéreteidet, amelyeket a Te Beszédedben adtál. Uram, kérlek, add, hogy Jézus Evangéliuma hirdettessen a nemzetek között és a Te erőd soha nem látott módon, hatalmasan megnyilvánuljon a Jézus hatalmas nevében. Ámen.

P.R.: Benny, nagyon szeretünk. Köszönjük, hogy eljötték és kérlek, hogy vigyázz magadra. Kérd Istent, hogy küldje el az angyalait veled Izraelbe. BÉKEVÁR FŐOLDAL