2008.06.23.   

ISTEN AKARATA A GYÓGYULÁS
1. Hogyan találjuk meg Isten akaratát?
Keith Moore tanítása
(A szinkrontolmácsolás szövege, korrektúrázás nélkül.)

 

Lapozzatok el velem együtt, ma este, kérlek a Lukács evangélium 5. fejezetére.

Hogyha TV-n, vagy Interneten keresztül nézel, akkor tedd meg velünk ugyanezt. Vedd elő a Bibliádat. Ha azonban itt vagy ma este, és nem hoztál magaddal Bibliát, akkor emeld fel a kezedet, a mi segítőink nagyon szívesen kiosztanak neked egyet, csak tartsd fenn a kezedet.

Lapozz el velünk együtt a Lukács 5. fejezetére. Hagyd, hogy a szemeid megpihenjenek az Igéken. Ha esetleg nem tudnád, hogy hol található a Lukács evangéliuma, akkor csak mosolyogj körbe, nézz rá a szomszédodra, és hidd el, hogy nagyon sok igeismerőnk van ebben a gyülekezetben. Azonnal segítenek neked megtalálni azt az Igét, amit keresel. Azonnal.

Mert gyorsak vagyunk, éles elméjűek, okosak, jóképűek, nagyon gazdagok. J Ugye? Nagyon gyógyultak, és hatalmas áldás vagyunk. Köszönjük Uram.

Megtaláltátok a Lukács 5-öt? Hányan olvastátok el a heti fejezeteket? Hadd lássam, tegyétek fel a kezeteket, hadd lássam. Nagyon jó.

Ha nem tudod, hogy miről beszélünk, akkor kérdezd meg az információs pultnál. Segítenek majd neked, hogy te is rá kerülj erre az útra, ahogyan mi az Úrral együtt járunk.

 A filmezés nagyon jól ment ezen a héten. A filmezésnél volt egy pillanat, amikor filmezés miközben tudtam, hogy nagyon sokan imádkoztatok. És nagyon, nagyon nagyra tartom ezt, és megbecsülöm. Néha az embereknek olyan elképzelésük van, hogy milyen hatalmas dolog, és csodálatos dolog a TV-ben szerepelni. Hát? Az, az igazság, hogy ilyenkor is hitben kell maradnod, mert állandóan erre a piros kis lencsére, erre a vörös lencsére kell tekintened, és ha csak egy pillanatra is elveszted az összpontosítást, akkor csak ott fogsz ülni, és habogni fogsz, hogy: da, da, mit is akartam mondani? És tudjátok az Úr nagyon csodálatosan segített nekünk, ahogy mindig is teszi. Újból, és újból mindig megteszi. Az Úrnak az időzítése nagyon csodálatos.

Ugye tudjátok, hogy vannak dolgok, ami pillanat kérdése, és az Úr mindig megsegített ebben. Mert ugyanis, ha nem tennéd helyesen, akkor újból, és újból meg kell tenned. És mi nagyon, nagyon kevésszer tettük ezt meg például a filmezés közben, hogy újra kellett valamit játszanunk, és ez Isten kegyelméből van, hogy ilyen jól mennek a dolgok. És, hogy elmagyarázzam, mi történt valójában: Keith Moore-k, Copelandéknál a heti adásokban szerepeltek 2 héten át. Copelandék megengedték nekünk, hogy ott szerepeljünk, és tudjátok, hogy nem sok ember tenné ezt meg. Arról beszélek én most nektek, hogy 2 teljes hetet töltesz el ilyenkor egy olyan TV adásban, amit az egész világ lát. Világszerte. Satelitről, rengeteg pénzről beszélünk. És ezek, akiknek olyankor mi beszélünk, azok a Copelandék partnerei, társai a szolgálatban. Ugye? És ugye tudod, hogy 2 hét alatt mondhatsz elég olyan dolgot, amivel nagyon sok gondot tudnál nekik okozni. Ugye? És ők bíznak bennünk.

És, ha te nem vagy partner, nem vagy társ Copeland szolgálatában, akkor bátorítunk arra, hogy tedd meg, mert mi azok vagyunk, és olyan hálásak vagyunk az ő szolgálatukért. Ők azok, akik az elsők közé tartoznak, akiken keresztül az Úr hittanításokat juttatott el hozzánk a kezdetek kezdetén. A hetvenes években, és mi örökké hálásak leszünk ezért.

És nekem, és Phillisnek, a feleségem számára nagyon szilárd barátok voltak mindig is. Ha arról beszélünk, hogy emberek, akikre szükséged van, ők mindig ott voltak számunkra. Ismételten, mindig. És az, az érdekes dolog, hogy amikor hitben álltunk valamilyen dologért, akkor Isten nagyon sokszor a Copelandékat használta abban, hogy betöltse ezt a szükséget az életünkben. Ismételten, és ismételten így volt. És miért teszi ezt az Úr? Az Úrnak megvannak az okai, mit miért tesz. De egy biztos, nagyon meg tudod mondani ilyenkor, hogy ki az, aki hall Istentől. Ugye?

Ugye beszéltünk a jó földről, magvetésről, a jó földbe. Ők nagyon jó föld. Nagyon jó föld. Isten használja őket abban, hogy nagyon, nagyon sok embert megérintsenek a földön. És én örülök, hogy része vagyok ennek.

Tehát a Lukács 5-ben. Egy új sorozatba kezdünk ma. Rendben van ez veletek? Úgy éreztem, hogy eljutottunk arra a pontra, amikor egy kicsit elhagyhatjuk most a tökéletes védelemről szóló tanításokat.

Természetesen nem azt mondom, hogy mindent átfedtünk ezekkel a tanításokkal. Ezt nem lehet megtenni, tudniillik, én nem tudok mindent, amit erről tudni lehetne, a védelemmel kapcsolatban. És éppen ezért nem töltheted az összes idődet egy témával, mert akkor nem lesz időd a többire. De az Úr kegyelméből meg tudjuk tenni, hogy annyi időt töltünk ezekkel a témákkal, amíg megérted a szellemi oldalát ezeknek a dolgoknak, és egy kijelentést kapsz ezekről.

Hányan tudjátok elmondani azt, hogy kaptatok a védelemről egy szellemet, egy megértést? Én nagyon örülök, hogy én itt voltam a tanítások ideje alatt, mert nagyon fölbuzdultam. Hiszed-e azt, hogy Isten megtart téged, és megőriz, és megvédelmez?

Ha nem voltál itt ezeken a tanításokon, van egy jó hírem számodra. Díjmentesen hozzájuthatsz. Letöltheted az Internetről, ingyen. Isten jósága ez, hogy megteheted azt, hogy ingyen le tudod tölteni az Internetről. És hogy vannak hűséges Ige küldői az Úrnak, akik ebbe fektetnek.

 

KÉPES MEGGYÓGYÍTANI!

De ma egy teljesen új témába fogunk kezdeni, és úgy hiszem, hogy Istentől kaptam útmutatást. Te és te megítélheted, megmondhatod nekem, hogy te úgy hiszed, hogy én kaptam ezt útmutatást, vagy nem.

De a Lukács 5-ben vagyunk most, a 12-es versnél kezdjük.

Lukács 5-12. És lőn, hogy amikor Ő, Jézus az egyik városban volt, ímé volt ott egy poklossággal teljes ember: és mikor meglátta Jézust, arcra borulva kéré Őt, ezt mondván: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem!

Itt van egy ember, Lukács, akiről tudjuk, hogy orvos volt. A többi evangélium csak azt mondta, hogy bélpoklos volt, az angolban lepra szó szerepel. Lukács orvos azt mondja, hogy teljes volt ezzel a bélpoklossággal, leprával teljes volt. Ő egy kicsit jobban belemegy a részletekbe. És még a mai nap folyamán is vannak esetek, amikor az emberek azt mondják ilyenfajta betegségekre, hogy gyógyíthatatlanok.

És bizony ebben az időszakban, Jézus időszakában ezek a dolgok, ezek a betegségek gyógyíthatatlanok voltak. Nem csak, hogy az emberek nem tudtak rajta segíteni, de ez egy halálos ítélet volt. De valójában ez egy úgymond bebörtönzése volt az embereknek, hogy kivetettek voltak, és ki voltak zárva a közösségből. És nem tudtál közösségbe lenni a családoddal, a barátaiddal. Ez egy élő halál. Nagyon sokféleképpen értendő. És ennek az embernek az állapota nagyon komoly volt már, ugyanis teljes volt ezzel az ördögi dologgal. Ezzel a leprával. És mit mond itt az Ige, mit mondott ez az ember? Megtalálta Jézust. Hányan tudjátok, hogy már a helyes irányba tart, mivel Jézushoz megy? És valamit mondott a Mesternek. Mit mondott? Mit mondott? Jézushoz beszél. Ha akarod, akkor megtisztíthatsz. Megtisztíthatsz engem, ha akarod.

 Milliói az embereknek, akik hisznek Istenben, itt tartanak a hitükben. Ugye? Hogy van valami fizikai problémájuk a testükben, millióknak. Most felsorolhatnék nektek több, több felekezetet. És nem túlzom el, milliói az embereknek, akik hisznek Istenben, és vannak fizikai problémáik, és szeretnének meggyógyulni, és ha hallottad őket imádkozni, ezzel megegyező imát mondanak el, ahogy ez az ember imádkozott itt a Lukácsban.

- Ó, Istenem, tudom, hogy meg tudsz gyógyítani.

De, mi?

Ha, ha, ha Te akarod. Vagy, használhatjuk itt a King James fordítást, ahol ott szerepel: ha, ez a Te akaratod. De ugyanarról van szó. Ha Te akarod. Mit mondott Jézus? Hm? A Bibliát olvassuk ugye? Erről az emberről azt mondja az Ige, hogy teljes leprával, bélpoklossággal. Uram, tudom, meg tudsz gyógyítani, ha, ha megtennéd. Ha ez a Te akaratod lenne, ha megtennéd.

Velem olvasod a 13-as versben?

Jézus, pedig kinyújtván kezét, illeté azt…

Nagyon sokat mond itt számunkra ez az Ige. Ez az ember nem úgy néz ki, mint akit meg akarnál érinteni. Halottad? Az ő bőre az teljesen rossz állapotban van, hólyagos, folyik a bőre. Nagyon szörnyen néz ki, valószínűleg, hogy nagyon büdös is.

De Jézus kinyújtja az Ő kezét, választ adván. Mire? Arra, hogy ez az ember jön, és azt mondja, hogy Uram, tudom, hogy meg tudod tenni. Tisztíts meg ettől a szörnyű dologtól engem, Uram. Ha hajlandó lennél rá. És Jézus kinyújtja a kezét, és ráteszi ennek az embernek a fájó testére. És azt mondja: Akarom, tisztulj meg!

Dicsőség Istennek! Mit mondott? Akarom, tisztulj meg, vagyis legyél tiszta. És mi történt? És azonnal, azonnal ez a lepra, ez a bélpoklosság ez az élő halál, ez a gyógyíthatatlan betegség eltávozott tőle, és ő meggyógyult. Gyógyult. Dicsőség Istennek. Hányan hiszitek, hogy ez pont így történt meg, ahogy itt le van írva? Ez nem egy tündérmese.

Ez az ember élt, és Jézus találkozott vele, beszélt vele. Ez egy történelmi szempontból nézve nagyon pontos feljegyzése annak az eseménynek. Ez megtörtént. És mi a jó hír? Hogy Jézus ugyanaz. Tegnap, és most is, most, ebben a pillanatban is ugyanaz.

Mi történne akkor, ha valaki bejönne ide, és Jézus lábai elé esne le? Ha te láthatnád most Jézust, és azt mondanád neki: Uram, tudom, hogy meg tudod tenni, gyógyíts meg. Ha megtennéd. Mit mondana Jézus?

Ha nem ugyanazt a dolgot mondaná Jézus, amit ennek az embernek mondott, akkor Jézus megváltozott. Vagy személyválogató. De ezeknek egyike sem igaz. Mert a Biblia azt mondja, hogy Ő nem változik, ugye, és nem is személyválogató.

Ha te hiszed a Bibliát, akkor hinned kell azt is, hogy bárki, aki ma este felteszi ezt a kérdést bárhol a világon: Uram, tudom, hogy meg tudsz gyógyítani, ha meg tennéd. Uram, kérlek, hogyha a Te akaratod.

Hinnünk kell azt, hogy bárki, aki mai este kérdezi ezt a kérdést, és ma hallgat minket, akkor már meg van a válaszunk erre a kérdésre. – Akarom, tisztulj meg!

Valaki mondja hangosan, hogy: akarom. Mit mondott az Úr? Mondta-e az Úr valaha azt, hogy nem akarom? Egyszer sem találod a Bibliában azt, hogy az Úr azt mondta volna, hogy nem akarom, nem fogom megtenni. Soha senkinek nem mondta ezt az Úr, aki valaha is megkérte az Urat, hogy gyógyítsa meg őt.

Ahhoz, hogy valami igei legyen, mi szükséges ahhoz? Igék. Ugye?

Vannak emberek, akik állandóan vitába szállnak velünk, nem tetszik nekik, amit mi tanítunk. De ők azt tanítják, hogy nem mindig Isten akarata az, hogy meggyógyulj. Hol az Ige? Hol az ő Igéjük? Hm? Vitatkoznak velünk, de hol az ő Igéjük? Nekünk megvannak az Igék arra, hogy amikor Jézust megkérdezték az emberek, hogy ha akarod, ha a Te akaratod, akkor gyógyíts meg engem. Akkor Jézus azt mondta mindig nekik, hogy akarom.

Hát akkor hol van az ő Igéjük? Ahol az Úr azt mondja: nem akarom. Hol van? Nem tudod megtalálni, mert nem létezik. És mégis ezt hiszik az emberek. Sokkal többen hiszik, mint azok, akik azt hiszik, hogy Isten akarata a gyógyulás.

Sok-sok millió keresztény azt hiszi, hogy néha akarja Isten, néha meg nem. Sokkal többen, mint akik ezt hiszik, hogy ez igaz, az Ige igaz.

Soha nem olvastam azt, ahol az Úr azt mondta volna, hogy nem akarom. Te olvastál ilyet? Meg tudod nekem mutatni? Én soha nem olvastam, és párszor már átolvastam az Igét. Soha nem láttam azt, hogy az Úr azt mondta volna, hogy nem fogom megtenni. Nagyon sokszor látom tisztán az Igéből, és ez nem az egyedüli hely az Igében, ahol az Úr azt mondta tisztán az embereknek, hogy akarom. Szóval ez az én válaszom erre a kérdésre. Én teljesen elégedett vagyok.

 

FELFEDEZNI AZ AKARATÁT

Ha Ő azt mondta akkor, hogy akarom, akkor most is azt mondja, hogy akarom. És holnap is azt fogja mondani, hogy akarom.

Ha Jézus ennek az embernek azt mondta, hogy akarom, akkor „akarom”-ot fog neked is mondani. És „akarom”-ot fog nekem is mondani. Ez az én válaszom. Dicsőség Istennek!

Nagyon fel vagyok buzdulva, ugyanis egy küldetésem van. És addig fogunk ezen a dolgon maradni az Úr segítségével, és az Úr kegyelmével, itt a címe ennek a tanítás sorozatnak: Isten akarata a gyógyulás. Halleluja! Isten akarata a gyógyulás.

Mit mondott az Úr? Akarom. Egész éjjel tudnék csak ezen mosolyogni. Mit mondott az Úr? Akarom.

És mégis, mégis. Mégis, hogyha látnánk, és képesek lennénk látni, akkor százezrével, milliójával vannak az emberek betegágyakon, kórházakban. Akik könyörögnek Istenhez, hogy Uram, tudom, hogy meg tudod tenni. Ha megtennéd, ha ez a Te akaratod. És nem tudják megmondani, hogy Isten akarata-e, vagy sem. Hm?

És volt idő, amikor én is itt voltam ugyanezen a helyen. Volt idő, amikor én is járkáltam szolgálókkal emberekhez, és így imádkoztam. És így imádkoztunk: Uram gyógyítsd meg őt, ha ez a Te akaratod. És ha nem, akkor legyen meg a Te akaratod.

És azt hittük, hogy alávetettük magunkat Isten akaratának. És azt hittük, hogy azt tesszük, amit kellett tennünk.

De én nem imádkozom így többé. Nem, nem imádkozom így, ugyanúgy, ahogy nem imádkoznék azért senki olyanért sem, aki újjá akarna születni. És akkor így imádkozhatnék: Uram üdvözítsd őt, ha ez a Te akaratod. Így nem imádkozom. Miért? Mert felfedeztem az Ő akaratát. Megtaláltam az Ő akaratát. És nem Isten akarata az, hogy bárki is elvesszen. Istennek az az akarata, hogy mindenki megtérésre jusson. És, hogy eljusson a Mesternek az üdvözítő kegyelmére, kegyelmének a tudására.

Honnan tudom ezt? Onnan, hogy van egy Bibliám, vannak Igéim.

Úgyhogy sohasem imádkozom senkiért úgy, hogyha „ez a Te akaratod, akkor üdvözítsd” azt, meg azt. Te imádkozol így? Soha! És ugyanígy nem imádkozom senkiért így, aki meg szeretne gyógyulni. Ilyen imával a végén, hogyha ez a Te akaratod. Ugyanis ugyanabban a Bibliában megtaláltam ugyanabban a Bibliában, és nem csak ebben az egy Igében. Tartsad a kezedben a te kis notebook-odat. Ugyanis medvére vadászunk most. Fel vannak töltve a fegyvereink.

Velem fogtok hinni? Addig maradunk ezen a témán, amíg a te fejedben minden pici, aprónyi gondolat, kétség, azzal kapcsolatban, hogy Isten akarata-e az, hogy meggyógyulj, olyan lesz, mint egy távoli álom számodra. Olyan messze lesz tőled, hogy nehéz számodra emlékezni arra, hogy volt idő, amikor megkérdőjelezted Isten akaratát a gyógyulásról. Halleluja.

Ha tudsz valakit, akinek szüksége van erre, akkor péntek esténként hozd el őt. Akik az Interneten nézitek, vigyetek oda magatokkal embereket, és nézzétek együtt. És hacsak az Úr nem halasztja el az Ő visszajövetelét, addig fogunk ezen a témán maradni, amíg meg nem elégedünk. De bele fogunk mélyedni az Igébe, és meg fogjuk találni Isten akaratát a gyógyulásról, és hagyni fogjuk azt, hogy a Biblia legyen a mi végső válaszunk. Fogjuk engedni az Igének, hogy az Ige döntsön. És, hogy az Ige döntse el ezt a dolgot egyszer, és mindenkorra, és mondjatok erre egy Áment.

És hogyha úgy gondolod, hogy ezzel most nem értesz egyet, rendben van, de maradj velünk. Nem félsz, ugye? Maradj velünk, és készítsd elő a te ügyedet. Ugye? És szedd össze az Igéidet.

Tudjátok, miről beszélek? Arról, hogy az emberek azt hiszik, hogy nekünk be kéne valamit, bizonyítunk. Be kell bizonyítanunk azt, amit hiszünk. De tudjátok, hogy nekik is be kell bizonyítaniuk. Halleluja. Te is bizonyítsd be nekünk a Bibliából, miért nem Isten akarata számunkra a gyógyulás?

Hogyan tudod megszerezni Isten akaratát. Ez a nagy kérdés. Nemcsak a gyógyulással kapcsolatban, hanem minden mással. Hogyan tudjuk megtalálni Isten akaratát?

Sok-sok ember van, aki olyan titokzatosan, rejtélyesen beszél Isten akaratáról. – Ha csak tudnánk, hogy mi Isten akarata, ha csak meg tudnánk találni. Hogyan fogod megtalálni? És hogyan fogod tudni, hogy neked az megvan, amikor már megtaláltad?

Hogyan ismerheted meg Isten akaratát? Milliók hiszik tévesen, hogy minden, ami történik, Isten akarata. Ezt hiszik. Az emberek milliói hiszik, hogy bármi, hogyha bármi történik, így, vagy úgy, de az biztos Isten akarata volt, és mi nem igazán értjük, hogy miért, de ez az Ő akarata volt. Milliók hiszik ezt.

Voltak emberek, akikért imádkoztunk, hogy meggyógyuljanak, és megkérdeztem tőlük: hiszed-e azt, hogy Isten akarata az, hogy téged meggyógyítson? És ők azt mondták: hát nem tudom, remélem. És kérdeztem tőle, és akkor hogyan tudnád? És azt válaszolták ilyenkor, hogy: hát azt gondoltam, hogyha majd imádkozol, és ha meggyógyulok, akkor az Isten akarata volt, és ha nem, akkor nem az Ő akarata volt. Hogyan szerzik meg így Isten akaratát? Az eredményeket tekintik, vagy pedig az eredmények hiányát tekintik? Ugye?

De az emberek nem teszik meg ezt az életük más területén. Csak azokon a területeken teszik meg, ahol a vallások, meg a tradíciók elferdítették ezeket a dolgokat. Az emberek sokan nem teszik ezt az üdvösséggel például.

Mi lenne akkor, hogyha így tanítanánk az üdvösségről is, az újjászületésről? Hogyan tudjuk azt, hogy az Isten akarata az, hogy ők üdvözüljenek? Hát, ha a Mennybe jutnak, akkor fogjuk tudni, hogy az Isten akarata volt, és ha pedig a pokolba jutnak, akkor tudni fogjuk, hogy nem Isten akarata volt őket üdvözíteni. Nem, te ezt így nem fogod tudni. Ez az egyik legfontosabb dolog az ember életével kapcsolatban.

Vannak-e emberek, akik elvesznek Isten nélkül? Isten akarata-e az? Nem az! Akkor igaz-e az, hogy minden, ami történik Isten akarata? Nem! És, ha ez így van a legfontosabb dologgal kapcsolatban, a te örök üdvösségeddel kapcsolatban, akkor miért gondolnánk azt, hogy ez nem így van például, egy rövid ideig tartó dologgal kapcsolatban, például a gyógyulással, az üdvösséghez képest?

Vagy pedig a fizikai hiányaidnak a betöltése, a fizikai szükségeidnek a betöltése. Nem. Nem tudod Isten akaratát megszerezni azáltal, hogy mi történik. Ez egy szellemileg nagyon felelőtlen magatartás. Ez egy szellemileg lusta hozzáállás a dolgokhoz.

Ez nagyon hatalmasan kényelmes persze, minden, ami történik, az az Úr akarata volt. És minden, ami nem történt meg, az is az Úr akarata volt.

És én most keresztényektől beszélek. És olyan keresztényekről, akik körülötted vannak, és akikkel nap, mint nap beszélsz. Például, hogyha valamit elvétettek, vagy elkéstek valahonnan, vagy valamit elrontottak, akkor ráfogják, hogy ez Isten akarata volt.

Az volt Isten akarata, hogy te bolondozzál, és elrontsd az egész dolgot? Azért, hogy lustálkodjál, és egész éjjel a TV-t nézzed, és ne legyél készen? Ez Isten akarata volt? Ugyanis hadd hozzak egy példát.

Amikor utaztok az autópályán, és leejtetted a sajtburgeredet a szőnyegre, és keresed a padlón, és közbe lesz egy autóbaleseted, azért, mert nem figyeltél. És akkor ráfogod, hogy ilyenkor nem értjük, de ez biztos Isten akarata volt. Valóban? Valóban Isten akarata volt, hogy te a sajtburgeredet keresd a padlón az autóban? És aztán legyen egy autóbaleseted? Látod-e, hogy miről beszélek? Mi nem értjük ezeket a dolgokat, de mindennek van oka, hogy miért történik.

Hallottad-e már ezt a kifejezést: mindennek meg van a maga oka. Mindennek van valami oka, hogy miért történik. Ez ugyan olyan, minthogyha azt mondanád, hogy a nap süt, és mi látjuk. Belemegyünk a vízbe, és vizesek leszünk. Nem mondtál semmit valójában. Persze volt oka, amiért ez történt. Az ok lehet az, hogy ostoba voltál, hogy nem figyeltél ugyanis az úton. És az ok lehet az is, hogy nem hallgattál, nem figyeltél oda Istenre. De látod, a büszkeséggel teljes emberek, nem akarnak felelősséget vállalni semmiért. És ezért ez nagyon kényelmes a számukra, hogy minden, ami történik, az rejtélyes módon Isten akarata.

És mi olyan kényelmes ezzel kapcsolatban? Hogy engem soha nem kapnak rajta semmin. Soha nem vonnak engem felelősségre semmiért. Mert hé! Isten akarata volt ez. És mi nem tudjuk, hogy ez mi miért történt, ez a sok minden. Vagy mi miért nem történt meg. De hé! Ne kérdőjelezd meg Isten akaratát. Ami ugyanis egy nagyon ravasz módja annak, hogy többet ne kérdezz erről engemet. Ugyanis egy ravasz módon fejezed ki magad így azért, mert nem akarod, hogy az emberek megkérdezzenek erről a dologról, hogy mi miért történt meg. Nagyon kényelmes, de egy hazugság, és egy megtévesztés. Én kérdezem, és meg is válaszolom ezt a kérdést.

Hogyan találhatjuk meg Isten akaratát? Hogyan tudjuk megszerezni?

Ugyanis milliók hisznek abban, amiről eddig beszéltünk. Ha meggyógyulnak, Isten akarata, és ha nem, akkor az, pedig biztos nem volt Isten akarata. Ha megáldja őket Isten és gyarapodnak, akkor biztos Isten akarata volt, és ha nem, akkor, pedig Isten akarata volt az, hogy ők szegények maradjanak. Bocsánat, de ez így elfogadhatatlan a Biblia fényében. Menjünk el a Róma 12-re.

A következő kérdésem: hogyan találjuk meg Isten akaratát? Hogyan tudhatjuk Isten akaratát? Igaz-e az, hogy bármi, ami történik, az valamilyen módon Isten akarata? Úgy hiszem, hogy nem. Róma 12.

Velem vagytok ma? És kérlek, ne feltételezd azt most, hogy te már eleve tudod, amiről beszélünk, mert az egy nagy hatalmas hiba lesz a részedről. Ugyanis van itt egy kijelentés, és nagyon sok van belőle. És, ha te azt hiszed magadról, hogy neked már van erről kijelentésed, mondom neked, hogy ez a kijelentés sokkal, de sokkal erőteljesebben jöhet hozzád. És olyan nagymértékben tied lehet ez a kijelentés, hogy aztán csak kiárad belőled majd. Halleluja.

 

MEGKÜLÖNBÖZTETNI

Hányan tudjátok, hogy a hit sokkal erősebben feltörhet a belsődből, mint ahogyan most föltör? Lehetsz olyan teljes hittel, hogy már nincsen helye a kétségnek benned.

Róma 12,2. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok…

Megvizsgáljátok, ami azt is jelenti, hogy kipróbáljátok, és megtaláljátok. Mit? Mit fogsz itt megtalálni?

…mi az Istennek jó, megengedő és tökéletes akarata.

Ha minden, ami történik, Isten akarata, akkor miért van szükséged erre a megpróbálásra, erre a megvizsgálásra? Mert akkor nem lenne szükséged rá, ugyanis minden, ami történik akkor Isten akarata ugye, ami a világban történik? De az Úr azt mondja neked, hogy meg kell újítanod az elmédet, hogy helyesen gondolkodhass. Ugyanis meg kell tanulnod dolgokat, kell, hogy valaki megtanítson veled dolgokat. Meg kell értened valamit, azért, hogy meg tudd különböztetni mindent, ami körülötted van, hogy „igen” rámondod, hogy ez Isten akarata. Nem, ez nem Isten akarata.

Ez jó dolog, ez Isten akarata, ez lehet, hogy Isten akarat, ez viszont Isten tökéletes akarata. Ez, pedig teljes mértékben nem Isten akarata.

Meg kell-e nekünk tanulni, hogy hogyan kell megkülönböztetnünk ezeket a dolgokat? És meg kell vizsgálnunk, ki kell próbálnunk, tesztelnünk kell ezeket a dolgokat, hogy mi a , a megengedő és a tökéletes akarata Istennek.

Kinek kell megtalálni, hogy mi Istennek az akarata? Neked, nekem. És igényel ez cselekvést a részünkről? Igen. Ugyanis a gondolkodásodban egy kis változásra van szükség. Az elmédnek meg kell újulnia. Úgy is mondhatnánk, hogy újra kell programozni az elmédet. A megújítás azt jelenti, hogy valami már volt ott előtte, ugye? Ugye? És valami szükséges, valamivel megújítani, hogy az, az új dolog, az teljesen befedje azt a régi dolgot. Azt jelenti, hogy jönnek változások, ugye? Abban, hogy hogyan gondolkodtál addig. Ugye?

Menjünk el együtt az I. Thessalonika levél 4. fejezetére. Még mindég arról beszélek, hogyan találjuk meg Isten akaratát. Vannak emberek, akik azt mondják, hogy minden, ami történik, rossz és jó, az Isten akarata.

1Thessalonika 4,3. Mert ez az Isten akarata, hogy megszenteljen titeket, hogy magatokat a paráznaságtól megtartóztassátok.

Van-e paráznaság, ami történik most a világban? Van-e házasságtörés? Isten akarata? Ugyanis nem válogathatsz kedved szerint. Ha tényleg úgy lenne az, hogy minden, ami történik az emberek testével, beleértve a paráznaságot, vagy akár a betegséget, a gyengeséget, akkor ez a dolog, amit, most olvastunk, nem vonatkozik erre? Mi Isten akarata? Az, hogy urald magad. Uralkodj magadon, az indulataidon, hogy te birtokold a saját testedet. Ne legyenek viszonyaid. Ugye? Ne legyél házasságtörő, ne legyél parázna. Ez Isten akarata. A Biblia nagyon egyértelműen mondja. És történik-e ez mindenütt? Mindenkivel előfordul, hogy ezek a dolgok megtörténnek, hogy mindenki megtartóztatja magát? Nem.

Vannak-e dolgok, amik történnek, és nem Isten akarata? Kinek kell megtalálni azt, mi Isten akarata? És hogyan fogjuk megtalálni? Kell nekünk ehhez egy kis elmeújítás. Ugye?

Van itt a Thessalonika levél 5. fejezetében egy hasonló Ige. Lapozzatok oda.

1Thessalonika 5,18. Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten… – milye? –…akarata.

Mindenki ezt teszi? Mindenben, mindenkor hálát ad Istennek? Van-e kis morgolódás, panaszkodás, folyik-e ez most a világban, keresztények között? És Isten akarata ez? Hogyan találtuk ezt meg, hogy ez nem Isten akarata? Itt ugye? Ha a hálaadás Isten akarata minden helyzetben, akkor a morgolódás meg a zúgolódás nem az. Ugye?

Ha az üdvösség Isten akarata, akkor az, hogy valaki elvesszen, nem lehet Isten akarata. Ugye? Ugye? Ha az, hogy te hűséges legyél, és kitartó legyél egy kapcsolatban, az Isten akarata. Akkor a házasságtörés, a bálványimádás, és a paráznaság, nem lehet Isten akarata. Ugye?

Ha gyógyultnak lenni Isten akarata, akkor az, hogy beteg legyen valaki, nem lehet Isten akarata. Ugyanis vannak emberek – akiknek nem tudom hány betű van még a nevük mellett, nem tudom milyen végzettséggel – akik azt hiszik, hogy ez ennél sokkal bonyolultabb. De természetesen nincs Igéjük, amivel ezt alá tudnák támasztani. És amit ők mondanak erről, az nem igazán kitartó, és nem igazán konzisztens az életüknek többi részével. És ezen kívül még képmutatóak is. Képmutatók a gyógyulással kapcsolatban, képmutatók a gyarapodással kapcsolatban.

Ha nem hiszel a gyógyulásban, akkor ne akarj meggyógyulni. Legalább legyél őszinte. Ne menj el orvoshoz. Ha azt hiszed, hogy betegnek kell lenned, és próbálsz elmenni az orvoshoz, akkor megpróbáltál kikerülni Isten akaratából. Ugye? És mondhatod ilyenkor siránkozva, nem tudom, hogy most Isten akarata, vagy nem. Hát akkor azt ajánlom, hogy találd meg Isten akaratát. Mert, hogyha tényleg az Isten akarata, hogy te beteg legyél, akkor te, és az orvosok, és nővérek mind, Isten akaratán kívül vagytok. Megpróbálják megváltoztatni Isten akaratát a te életedben. Most vagy hiszed, vagy nem. Nem kell ezen most morgolódnod.

Nem hiszek ebben a gyarapodás dologban, mondod. Akkor legyél anyagilag tönkrement. Legyél tönkrement. Ha tényleg azt hiszed, hogy Istennek az az akarata, hogy ne legyen számodra semmi, akkor ne próbáld megtenni. Akkor nehogy legyen valamid. Akkor gyakorold azt, amiről azt állítod, hogy hiszed. Ugye? Tudom, hogy az embereknek ez nem tetszik, de legyél kitartó abban, amit mondasz.

Mi Isten akarata? A hálaadás. Mindenben.

Menjünk el az Efézusi levélre, az 5. fejezetre. Nagyon fontos Igeverset találunk itt, ami megválaszolja nekünk azt, hogy hogyan tudjuk megtalálni Isten akaratát. Hogyan találjuk meg? Hangosan olvassátok velem együtt. Mit mond az Ige?

Efézus 5,17. Annakokáért ne legyetek esztelenek, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.

Neked meg kell-e találnod, és megértened azt, mi az Úr akarata? A te dolgod-e megérteni azt, hogy mi Isten akarata? Rendben van-e az úgy, hogyha te tudatlan vagy ezzel kapcsolatban, és ráfogod, hogy hát, nem tudom. Ez egy rejtély, és a legtöbb dolgot úgysem fogod tudni, mi miért van. Hát akkor hol van az, az Ige, ami ezt mondja? Mutasd meg nekem. Mert én itt egy más igeverset találtam, ami arról szól, hogy nekünk meg kell találnunk. Hallgasd meg a bővített fordítást.

Azt írja a bővített fordítás: Ne legyetek hiábavaló gondolkodásúak, ne legyetek ostobák… – ne legyetek hiábavaló gondolkodásúak – …de értsétek meg, és szilárdan ragaszkodjatok ahhoz, ami Isten akarata.

 Mi Isten akarata? Mi Isten akarata?

Jézus azt mondta: Engem láttatok, akkor láttátok az Atyát. Ugye? És Ő az Ige, Aki testté lett, és közöttünk lakozott. Mondjál erre egy Áment.

Hányan hiszitek, hogy az a Biblia, amink van, az írott Ige? Az, az élő Igének a megnyilvánulása, és hogy az Istennek a Szelleme kifejezte az Atya akaratát. Ezeken az Igéken keresztül. Jézuson keresztül. Azokon az Igéken keresztül, amelyek fel vannak jegyezve Jézusról. Meg tudod-e találni Isten akaratát, Isten Igéjében? Ha nem, akkor hol fogod megtalálni?

 

MIRE ALAPOZOL?

Tudom, hogy ez nagyon egyszerűen hangzik, de mondom neked, hogy vannak emberek, akik elmennek mindenféle más dologhoz, hogy megtalálják Isten akaratát, a Biblián kívülre. Mi, a mi végső hatalmunk? Nekem mondják az emberek: Hát, ez az, amit én hiszek, én erről ezt gondolom. Ez engem nem érdekel, és nem is számít. És mondják erre az emberek, hogy: Hát, de nekem meg van az okom abban, hogy higgyek abban, amiben én akarok. Nem, nincs meg a jogod rá. Nekem sincs meg a jogom. Mondhatod azt, hogy mindenki szabad, hogy higgyen abban, amiben akar. És, ha én ezt hiszem, akkor ezt hiszem.

Ha te egy keresztény vagy, azt mondtam: ha te egy keresztény vagy, már megmondták nekünk, hogy miben higgyünk. Ugye? És ez így nincs rendben, ha te azt mondod, hogy hát rendben van az, hogy én ezt, meg ezt hiszem, magamtól. Milyen Igén alapozod te ezt az állítást? Melyik Igén? Hogyan találjuk meg Isten akaratát? Isten Igéjében, más szóval Jézus Isten Igéje. Jézusban. Isten Igéje kinyilvánítja számunkra Isten akaratát. Jézus azt mondta, hogy: Én nem magamtól jöttem, hanem Ő küldött engem. Nem magamtól beszélek. Mit jelent az? Azt jelenti, hogy minden, amit valaha is láttál, hogy Jézus megtett, vagy minden, amit Jézus mondott, az egy közvetlen kijelentése volt Isten megváltoztathatatlan akaratának. Az egész emberiség számára minden időben.

És amikor ezt olvassuk, hogy ez a bélpoklossággal teljes ember odajön Jézushoz, és azt mondja Jézusnak, hogy: Uram, tudom, hogy meg tudod tenni, ha akarod. És Jézus erre úgy válaszol, hogy kinyújtja a kezét, és ráteszi a kezét az ő beteg testére, és azt mondja, hogy: Akarom! Jelent-e ez nekünk valamit?

Ugye a Biblia azt mondja, hogy ha minden dolog, amit Jézus tett, és Jézus mondott, föl lenne jegyezve, akkor a világnak az összes könyve sem tudná azokat a dolgokat magába foglalni. Nagyon-nagyon kicsi százaléka van annak följegyezve számunkra, amit Jézus tett. És ezt a mennyiséget, ami benne van a Bibliában, azt Isten választotta ki az Ő Szent Szelleme által, hogy ezt az információt adja nekünk. És Isten pont ezeket az Igéket választotta, és ez sokkal-sokkal többet jelent számunkra, mint csak egy történelmi feljegyzés. Mert Isten beszél az egész emberiséghez, kifejezvén az Ő akaratát, mindenki számára, minden időben.

Ha ez, csak annak az embernek a számára lett volna, aki meggyógyult, akkor nem lenne a Bibliában. Ahogy te és én ezt most el tudjuk olvasni. Az a tény, hogy az ott van, és ez le van írva, és föl van jegyezve, számos helyen az Igében, hogyan kell ezt nekünk vennünk?

És nem csak úgy kell vennünk, hogy Jézus csak annak az embernek mondta azt, hogy: akarom, hanem Jézus most nekünk is azt mondja. És tudnunk kell, hogy ez Isten akarata minden ember számára a mai napon is.

Hogyha Jézus azt mondta annak az embernek, hogy: akarom, és föl van jegyezve, az azt jelenti, hogy Jézus számodra is azt mondja, hogy: akarom. Neked is azt mondja. És nekem is azt mondja. Mondjál rá egy Áment.

Akkor miért van az, hogy az emberek milliói, könyörög Istenhez, hogyha Isten akarata, gyógyítsa meg őket. Mert ez nem elég jó számukra. Valami mást akarnak. Honnan tudnád, hogy Isten akarata? Hát, ha meggyógyulok… Azt érted ez alatt, hogy amikor majd látod? Akkor majd hiszed? Igen! Akkor az, már túl késő lesz, hogy higgyed. Túl késő lesz már az a hithez. Ha látnod kell, mielőtt hiszed, hogy az az Ő akarata, akkor visszautasítod azt, hogy bármi hited is legyen.

Mert a hit már akkor hiszi, amikor még az a dolog úgy néz ki, hogy lehetetlen. Csak, azért mert Ő mondta. Isten akarata a gyógyulás. Mi, az? Hadd olvassam el ismét számotokra. Menjünk vissza a Lukácsba. Bánjátok, ha egy kis időt szánok erre? Lukács 5.

Az ember azt mondta: ha akarod…, tudom, meg tudod tenni.

Hallgassátok meg az Élő fordítást. Azt mondja:

Uram, ha Te akarod, akkor meg tudsz engem tisztítani ennek a betegségnek minden dolgától. Jézus kinyújtotta a kezét, megérintette az embert, és azt mondta: persze, hogy akarom! Gyógyulj meg! És a lepra elhagyta őt azonnal.

Persze, hogy akarom, gyógyulj meg! – gondolj bele. Az az ember, férfi, vagy asszony, aki őszintén jön az Úr elé, és azt mondja az Úrnak: Uram, bocsáss meg, elvétettem, én vétkeztem ellened, de kérlek, üdvözíts engem. Megmentesz engem, üdvözítesz?

Mit mondana az Úr? – persze, hogy megteszem, azért mentem a keresztre. Ugye?

Mi a helyzet azzal az emberrel, vagy asszonnyal, akinek szüksége van megszabadulásra? Valami szokásoktól, vagy gondoktól. Mit fog az Úr mondani? – persze, hogy akarom!

Mi a helyzet azzal, aki elnyomás alatt van az elméjében? Ugye Jézus a te békességednek a büntetését magára vette? Természetesen, persze, hogy akarom! Elvette a te gyengeségeidet, az erőtlenségeidet Jézus. Elhordozta a te betegségeidet. Fájdalmaidat hordozta-e Jézus? Ugye meg van írva a Bibliában, hogy az Ő sebeiben gyógyultunk meg? Akkor persze, hogy Ő akarja! Természetesen, hogy akarja. Persze, természetesen.

Valaki mondja hangosan, hogy: természetesen, természetesen! Akarom!

Gondolkodj el ezen. Ott állsz, és nézel Jézusra, ahogy a keresztre szegezik Őt, és föltámadt, és Ő vérzik, és te azt mondod, és mégis azt mondod: – Uram, azt akarod, hogy üdvözüljek? – Nem tudom, Uram!

Miért van ott Jézus akkor a kereszten? Mi történik itt? Jézusnak mindössze annyit kellett volna tennie ahhoz, hogy mi elvesszünk, hogy nem tesz semmit. És mindannyian elvesztünk volna. Akkor miért van Ő ott?

Ugye odakötözték Őt a korbácsasztalhoz, és megkorbácsolták. És ránézel, és azt mondod: – Az, az akaratod, hogy meggyógyuljak? Akkor, miért van ott? Mi történik?

Valaki mondja hangosan, hogy: természetesen. Természetesen akarom. Természetesen. Én ezt nagyon szeretem: természetesen, akarom.

Ez az embereknek az összezavarodottsága, hogy az ellenség próbálja az embereket megtéveszteni az írók által, akik könyveket írnak, a szolgálók által. Akik az évszázadokon keresztül összezavarták a dolgokat.

Ugyanis, ha te ezt az evangéliumot elolvasod a te kis vallásos szemüveged nélkül, akkor fogod látni, hogy mindenki, aki valaha is eljött Jézushoz, hogy meggyógyuljon, az, meggyógyult. Mindegyik meggyógyult. Nem voltak szerencsétlenek, meg nem szerencsések. És nem volt olyan sem senki, akinek az életében Isten próbált valamit munkálni. Vagy azt mondta nekik az Úr, hogy várnotok kell, mert erre most nincs idő, vagy nincs itt az ideje. Nincs ott az Igében. Ezek nagyon ismert Igék. De nincsenek az Igében.

Ezek csak az embereknek az elgondolásai, akik azt próbálják megmagyarázni ez által, hogy mi történt. És ez az a büszke asszonyoknak, és a férfiaknak a megmagyarázása, akik el akarják magukról hárítani a felelősséget, hogy mi miért történt. Mindennel kapcsolatban.

Nagyon kényelmes dolog ez így. A gond az csupán, hogy az emberek így betegek maradnak. És meghalnak fiatalon, idő előtt. És az emberek arról beszélnek, ez volt Isten akarata. Istennek szüksége volt egy másik angyalra a kórusban, és elvitte őket. Nem tudjuk, miért. És ez nem igaz! Ebből semmi sem igaz. Nem igaz!

Ha üdvözültek, dicsőség Istennek, akkor a Mennyben vannak. De nem kell, hogy kiraboljanak téged évekből itt, ezen a földön, amit Istennek szolgálhattál volna, és gyümölcsöt hozhattál volna Neki.

Hányan hiszitek, hogy van egy gyógyítód? Mondjátok hangosan: Van egy üdvözítőm, és üdvösségem van. És van egy gyógyítóm is, és gyógyult vagyok, és ez az Ő akarata, hogy engem meggyógyítson. Dicsőség Istennek! Köszönjük Mester!

 

HÁROM OK

Hadd adjak neked három okot, hogy miért betegek a keresztények, és miért maradnak betegek. Keresztényekről beszélek, nem pogányokról. Keresztényekről. Három ok, három fő ok.

1/ Az első. Amiről már beszéltünk. A keresztények milliói nem tudják, hogy az, az Ő akarata, hogy meggyógyítsa őket. Még mindig megkérdőjelezik, megbeszélik. Nem tudják, hogy a gyógyulásunkat megvették, megvásárolták, hogy hozzánk tartozik ugyanúgy, mint a bűnöknek a megbocsátása. És, ha te ezt nem tudod, akkor nem fogod ezt igényelni. És mindaddig, amíg megkérdőjelezed az Ő akaratát, addig nem lesz hited. Bosworth testvér, aki „Krisztus a gyógyító” című könyvnek a szerzője, azt mondta, hogy a hit ott kezdődik, ahol ismerik Isten akaratát.

És ez igaz az újjászületéssel kapcsolatban, mikor te tudtad, hogy Isten szeretett téged, és hogy megváltott. És tudtad, hogy az Ő akarata, hogy megváltson téged. Akkor volt hited, és jöttél, és újjászülettél.

De neked tudnod kell, hogy Istennek van hatalma arra, hogy meggyógyítson, és, hogy ez az Ő akarata, és hogy ezt megvásárolta. Nagyon sokan hallották, vagy nem tudják, de már hallották, és nem fogadják el.

2/ Másodszor: amit neked kegyelemből odaadtak, azt neked hit által el kell fogadnod. El kell fogadnod aktívan. Magadévá kell tenned a hited által. Csak azért, mert valaki megvette neked az ételt, nem azt jelenti, hogy meg is eszed. Csak akkor, hogyha magadnak megszerzed, ugye? El kell menned, magadhoz venned, és magadévá kell tenned.

 

3/ Harmadszor: sokan nem engedelmeskednek Istennek, és nem követik az Ő tökéletes akaratát az életük számára. Ugye, beszéltünk arról, hogy mi Istennek jó, tökéletes, és megengedő akarata.

Ha nem engedelmeskedsz Istennek, akkor olyan utakon fogsz menni, ahol semmi keresnivalód. És, ha rátérsz a helytelen útra, akkor olyan helyeken fogsz járni, ahova nem kellett volna menned. De, ha a helyes ösvényen maradtál volna…

Nagyon sok ember, nagyon sok minden rossz dolgon megy keresztül, és ez nagyon rossz, és ráfogják Istenre, hogy ez Isten akarata. De az igazság az, hogy ők a rossz úton vannak.

Menjünk el az első pontra, illetve a második pontra. Ismered Isten akaratát, de el kell fogadnod, hit által. Menjünk el a Máté 9-be. Először a Máté, aztán a Márk 9.

Máté 9,27-28. És mikor Jézus tovább ment onnét, két vak követé Őt, kiáltozva és ezt mondva: Könyörülj rajtunk, Dávidnak fia! Mikor, pedig bement a házba, odamentek hozzá a vakok, és monda nékik Jézus…

Figyeld meg, Jézus nem csak egyből meggyógyította őket. Jézus szólt hozzájuk, kérdezte őket. Miért? Fontos-e az, hogy ők mit gondolnak? És miben hisznek, és mit tesznek? Vagy az Úr csak járkált körbe-körbe, és mindenkit meggyógyított, aki az útjába került? Sokan ezt próbálják mondani, hogy ez történt, hogy bebizonyítsa az Ő isteni mivoltát. Ezért gyógyított. De ez így nem igaz.

Miért kérdezte őket Jézus? Miért vezette őket az Úr annak az irányába, hogy valamit higgyenek? Ugyanis az ő hitük az egyik legmeghatározóbb tényezője annak, hogy meggyógyulnak-e, vagy sem. Jézusról beszélek itt, ugye? Hiszitek-e azt, hogy én ezt megcselekedhetem?

Ugye a leprás ezt már magában lerendezte. Azt mondta a bélpoklos ugye, hogy én tudom, hogy Te meg tudsz gyógyítani, ha Te akarod. De ezeknek a fiúknak nem volt még ez lerendezve. Vagyis, pontosabban mondva, igen, meg volt, csak még nem fejezték ki. És megkérdezte tőlük Jézus, hogy hiszitek ti ezt, hogy én ezt meg tudom tenni? Mit mondtak? – Igen, igen. Jó válasz, jó válasz. És mit tett Jézus? Megérintette őket.

Megérint-e Jézus a mai nap során is embereket? Dicsőség Istennek! Tudod-e azt, hogy Jézus téged is most meg tud itt érinteni. Nem kell várnod, nem kell várnod semmilyen dalra, nem kell várnod arra, hogy bármilyen más ember megérintsen. Ő meg tud téged érinteni ott, ahol most vagy, a te székedben. Mindössze annyit kell tenned, hogy hiszed ezeket a szavakat.

Körülbelül 15-18 évvel ezelőtt, amikor a gyógyító iskolában tanítottam, egy kicsi csoport volt. Körülbelül 15-en voltunk. És tanítottam éppen, és volt ott egy hölgy, aki a tanítás közben azt mondta nekem, hogy: elnézést! És mondtam, hogy: igen. És azt mondta, hogy ez azt jelenti, hogy csak hiszem, hogy megkapom, és akkor elfogadom a gyógyulásomat? És mondtam neki, hogy: igen. És azt mondta, mindössze ennyit kell tennem? És mondtam neki, hogy: igen. Mondtam neki, hogy Jézus már megtette a nehéz munkát. Ugye? Jézus tette meg a nehezét. Ő vette meg ezt. Ő vásárolta meg, Ő fizetett érte, Ő hordozta a betegségeidet, a fájdalmaidat.

És azt mondta ez a hölgy: Oké. És aztán tovább tanítottam. És mondom nektek, hogy lassan tanítottam, nem gyorsan, nem volt semmilyen háttér zene. Tanítok. És a végén oda jött hozzám, és azt mondta: Idefigyelj! – és mondtam, hogy: mi? És azt mondta, hogy: az egyik fele a testemnek teljesen le volt bénulva, és nem tudtam használni ezt a kezemet sokáig, és nem tudtam semmit felvenni ezzel a kezemmel. És nézz most ide! Nézz ide! Nézz ide! És elkezdett kiabálni, és dicsértük Istent. És senki nem imádkozott ezért a hölgyért. Senki nem tette rá a kezét, de kapott egy érintést. És kérdeztem: mi történt? És ugye, mit kérdezett ez a hölgy? Azt kérdezte, hogy ez tényleg csak annyiból áll, hogy én elhiszem, hogy megkapom, és akkor, megkapom? És mondom, hogy: igen. És azt mondja: rendben.

Sokan mondjátok, hogy nem lehet ez ilyen egyszerű. De, hogyan születtél újjá? Mondd meg nekem! Hogyan születtél újjá? Hogyan születtél újjá? Nem kellett leugranod egyik épületről sem, nem kellett ahhoz az egész Bibliát idézned kívülről. Mi volt ez? Milyen sokáig tartott üdvözülnöd?

Hitted, hogy befogadtad Jézust az életedbe, a szívedbe, hitted, hogy Isten föltámasztotta Őt a halálból, és megvallottad a száddal. És kimondtad, hogy Jézus az én Uram! És dicsőség Istennek, hogyha ilyen gyorsan tud egy régi teremtmény új teremtménnyé válni, ami sokkal-sokkal hatalmasabb csoda, mint egy fizikai gyógyulás, akkor ugyanaz az elv fog itt is működni, amikor meg akarsz gyógyulni.

Azt kérdezte az Úr, hogy hiszitek, hogy képes vagyok ezt megtenni? És ők azt mondták, hogy igen. És aztán Jézus megérintette a szemüket, és azt mondta, hogy akkor az Én képességeim szerint. Gondolhatod azt is, hogy ezt mondta nekik Jézus, de nem ezt mondta. Akkor Isten akarata szerint. Nem. Hát, lehet, hogy nem ezt mondta az Úr, de mindenki tudja, hogy ez így van. Mindenki tudja, hogy ez az Úr akaratától függ.

Ne változtasd meg a te teóriáiddal meg a véleményeiddel azt, amit Jézus mondott. Hányan tudjátok, hogy Jézus mondhatott volna bármit, amit akart volna, itt ebben az Igében? Mondhatta volna azt is, hogy akkor Isten akarata szerint. Mondhatta volna azt is, hogy akkor ama az erő szerint, ami rajtam van. Nem mondhatta volna? A szerint az erő szerint, hogy Én Isten fia vagyok. Bármit mondhatott volna Jézus, ami nagyon beilleszthető lenne azokhoz a tanításokhoz, amelyet egyesek tanítanak. De nem mondta. Mit mondott? Hiszitek, hogy Én ezt megcselekedhetem? És mondták neki, hogy: igen, igen, igen! Akkor a ti hitetek szerint, a ti hitetek szerint legyen meg.

Valaki mondja, hogy: a ti hitetek szerint. Azt mondta, hogy legyen néktek a ti hitetek szerint. Menjünk el a Márk 9-re. Ez az ember elhozta az ő a fiát a tanítványokhoz, mert rohamai voltak. S megpróbáltak a tanítványok valamit tenni, de nem tudták megszabadítani a fiút.

Hányan tudjátok, hogy itt nagyon sokan elkezdtek volna már tanításokat erre építeni? Erre a tényre, hogy a tanítványok nem tudtak semmit tenni, annak ellenére, hogy imádkoztak érte. Vele dolgoztak, és nem szabadították meg őt. És erre mondhatnák az emberek, hogy: igen, hát nem mindig Isten akarata. És mi csak nem tudjuk, hogy miért. De ez itt nem szerepel így az Igében. Elhozták a fiút Jézushoz, és az ember jött, és azt mondta, a 22-es versben

Márk 9,22. De, ha valamit tehetsz, légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk.

Hiszi ez az ember, hogy az egész dolog Jézuson áll, vagy bukik. Vajon ez az ember, Jézus kezébe helyezi ezt az egész dolgot? Hogy Uram, ha Te tudsz valamit, akkor tegyél. Ugye? Azt hiszi, hogy minden Jézustól függ. Mit mondott Jézus? A következő versben mit mondott? – Ha, Isten akarata, majd meglátjuk? – Nem. Mit mondott? Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek, ha az Isten akarata?

Mondhatta volna Jézus ezt is. Minden lehetséges neked, mert itt vagyok neked én, és bennem van az erő, mert én Isten fia vagyok, és én ezt meg tudom tenni, de te ne próbáld meg otthon. Nem mondhatott volna Jézus valamit így, ha akart volna? De mit mondott? Minden lehetséges, a hívőnek.

 

HITED SZERINT

Körülbelül 19 eset van följegyezve az evangéliumokban, amikor individuális [egyedi] gyógyulás történt. Természetesen attól függ, hogy hogyan állsz hozzá, ugyanis számos helyen mondja az Ige azt is, hogy a sokaság meggyógyult, a démontól megszállottak meggyógyultak, megszabadultak.

A főpapnak a szolgája, ugye, akinek levágta Péter a fülét, és ő is meggyógyult. De, ha megnézed azt, hogy hány esetben van leírva részletesen a gyógyulás, az körülbelül 19 eset. De, ha megnézed, 19-ből 10 esetben az Ige külön hivatkozik az illetőnek a hitére, amely közrejátszott a gyógyulásban.

Hadd olvassam nektek. Készen vagytok, elbírjátok viselni? Például az elöljáró fiával. Ugye, például az elöljáró fiánál azt írja az Ige, hogy az ember hitt a szónak. Jézus szavának, és elment, és ahogy ment az úton, a fia egyre jobban, és jobban lett, és meggyógyult.

Vagy amikor a gutaütöttet leengedték a tetőn keresztül, megbontották a tetőt, az Ige azt írja, hogy Jézus látta azoknak a hitét. Szólt, és szólt hozzá, és meggyógyult. Jézus, ugyan ezt mondta a századosnak. Azt mondta a századosnak, hogy: Menj, az utadra, és legyen neked a te hited szerint. Vagy pedig a vérfolyásos asszonynál azt mondta: Bízzál leányom, mert a te hited megtartott téged. Vagy az a két vak ember, akiről most, az előbb olvastunk. Jézus megérintette a szemeiket, és azt mondta, hogy: legyen nektek a ti hitetek szerint.

A Lukács 17-ben, a tíz leprás ember. Jézus azt mondta, hogy a ti hitetek gyógyított meg titeket. Az angolban: A ti hitetek tett titeket teljessé. Így van pontosan az angolban. Vagy amikor Bartimeus meggyógyult, Jézus azt mondta neki, hogy a te hited megtartott téged. Vagy pedig a samaritánus asszony. Jézus ott is azt mondta, hogy az asszonynak a hite tartotta meg őt. Hogy nagy a te hited. Vagy az, amit most olvastunk, hogy a holdkóros fiúnál azt mondta Jézus, hogy legyen neked a te hited szerint. Hogyha te hiheted azt, akkor meggyógyul az a fiú. Jairus leányánál ugye azt mondta Jézus, hogy: Ne félj, csak higgy.

Tízszer a 19-ből Jézus mindig az illető hitére utalt. És további hat esetben szintén nagyon fontos szerepet játszik a hit. Igaz nem írja ezt külön az Ige, de ha megtekinted, akkor te is abból jól fogod látni, hogy a hit ott van.

Van-e valami olyan referencia a Bibliában, ami esetleg arról szólna, hogy nem Isten akarata a gyógyulás? Vagy pedig, amikor az idő közrejátszik, vagy amikor nem igazán tudod, hogy Isten akarata, és majd meglátod, hogy mi történik.

Hányan tudjátok, hogy bármennyi kérdés föl volt téve Jézusnak, vagy bármennyi gyógyulás, tízszer olvashatod az Igében azt, hogy a te hited. Akkor ennyi eset után, ugye már egy kicsi fogalmunknak kéne lenni arról, hogy hogyan működik ez a dolog.

És mi ez a kulcs? A te hited! A te hited fog téged megtartani, teljessé tenni – így van az angolban. Hogyan fog megtörténni? A te hited szerint. A szerint, hogy te mit hiszel.

Az embereknek ez nem tetszik, ők ezt nem akarják hallani. Valami mást akarnak hinni. De barátom, hogyha akarsz eredményeket, ha szeretnél látni csodákat az életedben, ha akarsz élni, és sokáig akarsz élni ugye, akkor ajánlom neked, hogy ragadd meg ezt. És fedezd föl, hogy az én hitem számít itt.

Ugyanez igaz az üdvösséggel kapcsolatban is. Ha valakitől megkérdezed, hogy hiszed, hogy Jézus a te Urad, és Megváltód? És valaki azt válaszolná rá, hogy: – Hát, nem igazán. Nem tudom. Mert van abban valami, különbség van aközött, hogy most hiszem, vagy nem hiszem? Igen, van! De ugyanez a helyzet a gyógyulással, ha valaki így beszélne az üdvösségről, az emberek így beszélnek a gyógyulásról.

Most van valami különbség, aközött, hogy azt hiszem, hogy Isten akarata a gyógyulás, vagy pedig azt hiszem, hogy az Ő akaratától függ az egész? Ugyanazt a dolgot mondod.

Van-e különbség? Számít-e az, hogy mit hiszünk? Az igazság az, hogy a mi hitünk szerint van ez. A mi hitünk szerint vagyunk mi gyógyultak. Valaki mondja, hogy: a mi hitünk szerint. A mi hitünk szerint. A mi hitünk szerint. Legyen neked a te hited szerint. A te hited tartott meg téged. A te hited szerint. Ez a Biblia. Miért hinnénk másban?

Hogyan fogunk meggyógyulni, mond meg nekem! Hogyan? A mi hitünk szerint. Akkor, miért mondja mindenki, hogy Isten akarata szerint? Tudod-e, hogy mi a kisebbséghez tartozunk, akik ezt hisszük?

Miért van az, hogy milliók hangsúlyozzák ki, csak azt, hogy: a Te akaratod szerint? Akkor miért nem így mondta ezt az Úr, legalább egy párszor is ezek közül az esetek közül. Legalább egyszer mondta volna! De nincs a Bibliában, tehát nem igei. Tudom, hogy nagyon közismert dolog ez, és nagyon elterjedt, de ez mindegy. Nem igei, mert nincs az Igében. Mi van az Igében? A te hited szerint. Ahogy hittél. A te hited szerint. A te hited tartott meg téged. Menj el békében, a te hited meggyógyított téged.

Jézus beszél itt. Azt mondja, hogy a te hited végezte el ezt. Azt mondod-e nekem most, hogy az én hitem tud engem megtartani, és teljessé tenni? Nem, nem én mondom, Jézus mondja. Azt próbálod nekünk bemagyarázni, hogy a mi hitünk meg tud minket tartani? Nem, nem. Jézus mondta ezt, nem én. Igaz ez? Barátom, ez egy nagyon jó hír! Azt mondtam, hogy ez jó hír, ez jó hír, ez jó hír! Mi van akkor, ha már kimerítettek minden gyógyszert, minden tesztet, minden gyógykúrát, és nem tudunk semmit sem tenni? Mi van akkor? Lehetsz-e még mindig gyógyult? Igen! Igen, a te hited szerint! A te hited tud megtartani téged. Dicsőség Istennek.

És sokkal könnyebb ez, mint gondolnád. Vagy pedig így beszélsz: hú, nagyon nehéz hitet szerezni! Tudom, hogy hitből, de hát azt nagyon nehéz megtenni. Könnyű, könnyű! Annyira könnyű! Az ördög akarja, hogy azt hidd, hogy nehéz. És mondom neked, hogyha csak ide eljönnél, és péntekenként itt ülnél egy ideig, és ébren maradnál. Ébren maradnál, akkor az Isten Igéje jön, és te meghallod, és meghallod, és hallod, és hallod, és hallod, és a hit jön! A hit a gyógyuláshoz, jön. És kérdezheted: ezt tényleg így gondolod? Nem! Tudom, hogy ez így van, hogyha eljössz, és ébren maradsz. Akkor a hit az jönni fog, hogy meggyógyulj. Akkor jönni fog.

 

VISSZAJÖNNEK AZ ÉLETBE

Tudom, miről beszélek. Tudom az Igéből, és láttam már tapasztalatban. Évek, évek után így teltek el. Láttam a legszörnyűbb betegségeket. Láttam, amikor az emberek a halál ajtajában voltak, amikor már csak csont, és bőr voltak. Nem tudtak beszélni, fölkelni. És amikor azt mondod nekem, hogy azt hiszem, hogy nem is tudod, milyen komoly betegségem van.

Akkor én azt mondom neked, hogy valószínű, hogy sokkal szörnyűbbeket is láttam a te állapotodnál. Mert évek, évek teltek el, és én csak ezzel foglalkoztam, éjjel, és nappal. Láttam. De láttam, hogy az emberek visszajönnek a halálból. Láttam, ahogy kivirágzanak, ahogy a virág a napfényben. Megnyíltak, kinyíltak, amikor Isten Igéje jött hozzájuk. És Isten Igéje esett rájuk, és Isten Igéje záporként hullott rájuk. És láttam, ahogyan egyre erősebbek, és erősebbek lesznek. És láttam, ahogy visszamennek a munkahelyükre, haza. Láttam, ahogy visszaszerzik a súlyukat. Láttam, ahogy több 20-30-40-50 évet élnek. Láttam. Azt mondom, hogy én azt láttam. Ismét, és ismét, és ismét. És ismét.

Azt mondom neked, hogy olyan emberek, akik már sárgák voltak, amikor a tumor és a daganatok elnyomták a gyomrukat, amikor már lila daganatok látszódtak a bőrük alatt, amikor az embereket lélegeztető gépeken hozták be, és nem voltak képesek kemény ételt enni.

Most éppen gondolok egy illetőre, egy férfire, akiben egy etetőcső volt levezetve a gyomrában. Annyi hit jelentkezett a szívében, annyi hit tört elő belőle, hogy kirántotta azt a csövet. És elment egy mexikói étterembe, és két mexikói vacsorát bevágott.

Ugye tudod, hogy pár hónappal, miután nem eszel, elég éhes leszel. És lent maradt az étel, és aztán, utána már rendben volt. Már föladták az orvosok, hogy meg fog halni. Nem volt remény, nem volt remény a természetes síkon.

Mi lett volna, hogy ez az ember passzívan csak visszaült volna a székébe, és azt mondta volna, hogy: hát, az egész csak Isten akaratától függ? Akkor már nem lenne az élők sorában. Számít az, hogy milyen gyülekezetbe jársz, számít az, hogy mit hiszel, és mivel töltöd az idődet. Hogy hol vagy? Az élet, és halál függ ettől.

Én olyan boldog vagyok! Olyan boldog vagyok, hogy Isten megengedte, hogy erre rájöjjünk, hogy kinyilatkoztat a számunkra az Ő drága Igéjében. Mindegy, hogy kicsoda, hol, és hogyan, merre, mindegy, hogy milyen reménytelen, milyen rossz helyzetben.

És azt mondanád, hogy: Uram, tudom, hogy meg tudod tenni, ha ez a te akaratod. Tudjátok hallottunk most a Mennyből, és le van írva erre a kérdésre a válasz, itt a szent Igében. Hogy ez az Ige, hogy az ég és a föld elmúlnak, de ez az Ige soha nem múlik el, nem változhat meg, nem vallhat kudarcot. Istentől hallottunk most. A Mennyből hallottunk.

És a válasz, hogy: akarom, természetesen akarom! Tisztulj meg, gyógyulj meg! Legyél gyógyult! Hagyjátok, hogy ez belétek ivódjon most.

Mondjátok, hangosan: hallottam a Mennyből. És meg van a válasz. Nem az, amit az emberek gondolnak. Benne van a szent Igében. Ő elmondta nekem, hogy ez az Ő akarata. Dicsőség Istennek, dicsőség Istennek. Áldjátok az Urat. Áldjad én lelkem az Urat, és minden, ami bennem van, és az én egész bensőm, áldjad az Ő szent nevét.

Mit fogunk tenni akkor most? Hacsak az Úr nem ad nekünk egy másik útmutatást, el fogunk kezdeni neked okokat adni. Ok, ok után jön majd. Ok, ok után. És egyre több okot, egyre több okot adunk neked. Fogunk adni neked öt okot, tíz okot, és tizenöt okot, és húszat, és huszonötöt, és legalább harminc okot fogunk neked adni. Miért vagyunk biztosak abban, hogy Isten akarata az, hogy meggyógyulj? Most!

Nem teória, nem vélemény, nem az, amit valaki mondott, vagy gondolt, hanem Igéket. Igéket.

Kész vagy? Persze nem tudjuk az egészet megtenni ma. Kész vagy? A következő hetekben, hónapokban kész vagy erre? Hogy annyit vegyél ebből magadra, amíg ez beépül a szellemedbe? Amikor már nincs helye a kétségnek benned, a félelemnek, vagy betegségnek. Mert az Isten Igéjének egy lüktető ereje van a te szellemedre. Ő kibocsátotta, elküldte az Ő Igéjét, és meggyógyított téged, azt mondja az Ige. Meggyógyította őket, és megváltotta őket a pusztulástól. És, mert jön beléd az Ige, és látod, és jön több Ige. És jön még több Ige, és még több Ige.

Nem fog Istennek az Igéje úgy alapot venni a te életedbe, hogy itt-ott hallasz egy fél Igét, hanem azáltal, hogy hallod, és hallod. Hogy azt írja az Ige, hogy két, vagy három tanúbizonyság által erősíttessék meg minden szó.

Mi a helyzet azzal, ha harminc tanúbizonyságot adunk neked? És itt erre időt akarunk szánni. És remélem, hogy nem bánjátok ezt. És kérdezheted tőlem, hogy csak ennyi van? Csak harminc? És azt mondom: nem. De az a helyzet, hogy az elkövetkezendő tíz évben nem csak ezzel akarok foglalkozni, hanem… De ez egy kicsi időbe fog telni. Ok, ok után jön majd.

Menjünk el az Apostolok Cselekedeteibe. Azt hiszem, a 17. fejezet. Áldunk Uram, áldunk Uram. Köszönjük Mester. Apostolok Cselekedetei 17, és elmegyünk a Példabeszédek 4-re is. Csak bemutatom neked ezeket a dolgokat. Lehet, hogy a következő alkalommal majd itt folytatjuk.

 

ÉRVELJ AZ IGÉVEL

Ez egy olyan dolog, amiről azt írja az Ige, hogy Pál ezt zsinagógáról, zsinagógára tette, ami akkoriban ugye a gyülekezet volt. Hely, hely után, amikor az emberek összegyülekeztek. Ugye a hívő zsidók, és a pogány keresztények.

Ap. Csel. 17,1. Azt írja az Ige, hogy amikor Pál bejött, ezt tette.

Apostolok Cselekedetei 17,1-2. Miután pedig általmentek Ámfipolison és Apollónián, Thessalonikába érkeztek, ahol volt a zsidóknak zsinagógájuk. Pál pedig, amint szokása volt… – Mit jelent ez? Tehát, valószínűleg ezt tette Pál mindig, és ez szokása volt. – …és beméne hozzájuk, és három szombaton át… – Mit tett? – …vetekedik velük az Írásokból.

Olyan fontos az az utolsó kifejezés ott. Vetekedett velük… – itt ne állj meg. Miből? Az Írásokból. Nem arról van szó, hogy én mit gondolok, te mit gondolsz, az én véleményem, meg a tiéd. Nem, nem csak ebből állt. Az Írásokból. Mit jelent a vetekedés? Az angolban az érvelés szó áll itt. Neked most mi okokat adunk az Írásokból. A Bibliából. Ok, ok után.

Azt mondod nekem: Keith testvér, úgy tanítottak engem, hogy néha nem Isten akarata ez. Én így is szeretlek téged, de adj nekem pár hetet. Maradj velünk. És azt mondod, én akkor sem hiszem. De ne próbálj meg erőszakos lenni, és magadról ezt az egészet ledobni. Csak hallgasd meg ezt. És, ha még így sem fogod hinni, ez a te választásod. És, ha tudsz találni olyan Igéket, amelyek ezzel ellentmondanak…

De én nagyon biztos vagyok abban, hogy nagyon nehéz időd lesz, ha megpróbálsz ilyeneket keresni majd.

Vetekedett velük az Írásokból. Vetekedett, vetekedett. És ezek az emberek, akik szombaton, szombaton, és több szombaton át, hallgatták Pált, olyan hatalmas kijelentések jöttek hozzájuk az Írásokból, hogy aztán végül azt gondolták: ez igaz, ez igaz. Nem így hittük egész életünkben. De ez igaz. Nagyon sok ok van a Bibliában, ami minket arra késztet, hogy elhiggyük azt, hogy Isten akarata a gyógyulás. És ahogy az Úr fog minket segíteni ebben, végig megyünk mind a harmincon.

 

AZ IGE GYÓGYSZER

Menjünk el a Példabeszédek 4. fejezetére, és azt hiszem, hogy ezzel be is fejezem. És legközelebb részletesebben belemegyünk.

Ez az első ok. Miért vagyunk biztosak abban, hogy Isten akarata az, hogy mindannyian meggyógyuljunk, ma. Hogy mindannyian gyógyultak legyünk ma.

Példabeszédek 4,20-22. Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédeimre hajtsad füledet.  Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te szívedben. Mert életük ezek azoknak… – micsoda, mi az élet? Az Ő szavai! – …életük ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testüknek egészség.

Vagy, ahogy az eredeti héber mondja, hogy orvosság, gyógyszer az ő egész testüknek. Tehát az első ok: Biztosak vagyunk, hogy Isten akarata az, hogy ma gyógyultak legyünk, mert Isten Igéje orvosság. Isten Igéje egy orvosság. Miért mondod ezt Keith testvér? Isten Igéje mindenki számára ugyanúgy érvényes? Azt mondod, hogy: Hát, nem mindig Isten akarata az, hogy gyógyultak legyünk.

De tudod-e, hogy Isten Igéje téged meg fog gyógyítani? Hogyan teszi ezt Isten, hogyha az Ő szavai meggyógyítanak téged? Hogyan működik ez így, ha Isten szavai meggyógyítanak, és valaki befogadja Istennek a szavait, és mégsem gyógyítja meg őt, hogy van ez így? Hupsz, kicsi keveredés. Isten Igéje mindenki számára ugyanúgy érvényes? Isten Igéje orvosság a te tested számára? Akkor a gyógyulásnak mindenki számára érvényesnek kell lennie. Ugye? Látod ezt, amiről beszélek?

Ha Isten Igéje téged meggyógyít, ez ugyanolyan, mint hogyha valaki jönne egy halálos betegséggel, és azt mondanánk, hogy megtaláltuk erre a gyógyszert. Ez meg fog téged gyógyítani. Ez ugyanolyan, de nem veszed be a gyógyszert, mert lehet, hogy nem Isten akarata az, hogy meggyógyulj. Ha magadhoz veszed, és meggyógyít téged, és a tiéd lehet. Mindenkinek van elegendő józan esze, hogy magához vegye. Ugye?

Ha meg tud gyógyítani téged. Isten Igéje gyógyszer. Nem csak a gyógyító Igékről beszélek most, amelyekben gyógyulásról szól az Ige. Istennek az összes Igéjéről, ugyanis, az ember nem csak kenyérrel él. Ugye? Hanem minden Igével, amely Isten szájából származik. Ami az étel a fizikai test számára, az Isten Igéje. A te szellemed számára. Ó, drága barátom, ragadd ezt meg most!

Érzékeltél-e a testedben tüneteket? Ha ez így van, akkor kicsit többet kell adagolnod magadat. A dózisodat föl kell emelned egy kicsit. Igen, olvastad a gyógyulásos Igéidet, de mi most erről beszélünk. Nem csak a gyógyulásról, szóló Igékről. Olvasd el a Mátét, és desszertnek olvasd el az Efézust hozzá. Komolyan mondom. És aztán olvass még többet. Duplázd meg az Igét, amelyet magadhoz veszel. Háromszorozd meg azt az igemennyiséget, amit magadhoz veszel. Gyerünk! Gyerünk, növeld! Miért? Nem azt írja az Ige, hogy olyan, mint a… Nem azt mondja az Ige, hogy hasonló ahhoz? Hanem mit mondott? Hanem azt mondja az Ige, hogy: élet, azoknak, akik megnyerik, és egész testüknek egészség, vagy orvosság.

Ezért, barátom, ezért mondom, és hangsúlyozom állandóan, hogy olvasd el naponta azokat a fejezeteket a Bibliából. Olyan sok keresztény nem érti, hogy mit jelent ez a mi szellemünk számára. A te elmédnek nem kell ezt az egészet megértenie, csak azért, hogy neked ebből valami jó származzon.

Ugyanis nem kell tudnod, hogy egy kukoricakenyér miből áll pontosan. Nem kell tudnod a molekuláris rendszerét ahhoz, hogy te azt megedd. Egy keksz darabkának sem, ahhoz, hogy az téged tápláljon, és erősítsen. Látod, nincs fogalmad róla, hogy miből áll az a dolog. És mégis meg tudod enni, meg tudod rágni, le tudod nyelni, és valamit elvégez a testedben, amikor azt magadhoz veszed. Valamit tesz a számodra, ugyanis a tested ki tudja vonni belőle azokat az ásványi anyagokat, amire szüksége van. Erőt fog neked adni, segíteni fog neked, ugye?

És éppen ezért ez az Ige is szellemi táplálék. Ez gyógyulás, orvosság, az egész tested számára. Minden Ige. Azokkal együtt, amikor az Ige arról ír, hogy, ki, ki, kicsodát nem. Még az is, amikor az Ige azt írja le, hogy, hogy nézett ki az Ígéretek Földje, vagy a határok. Vagy azok a nevek, amelyeket nem tudsz kiejteni rendesen. Mégis. És mégis orvosság. És éppen ezért ne hanyagold el. És mielőtt elolvasod a fejezeteket, azt mondod, hogy: – Uram, köszönöm neked. Meg akarom köszönni neked ezt az Igét. Ez élet számomra. Orvosság az egész testem számára, és amíg ezt olvasom, megeszem. És amíg olvasom, és nézem, addig az én orvosságomat veszem magamhoz. És hitben olvasod az Igét. Hittel. És olyan hittel, hogy azt hiszed, hogy sokkal több történik annál, amit te érzékelsz.

Hányan tudjátok, hogy nem kell neked ahhoz tudnod, hogy mi van egy tablettában, egy orvosságban. Nem kell tudnod, hogy mi van abban a gyógyszerben, hogy, miért, és hogyan, működik. Beveszed a szádba, lenyeled, és elkezd működni benned. És ezt teszi az Ige is. És köszönet Istennek, és hányunknak, hányunk számára íratott ez az Ige? Hányunknak? Hányunknak?

Ha valaki azt mondja, hogy a gyógyulás nem mindenki számára van, ugyanazt mondja, hogy Isten Igéje nincs mindenki számára. Ugyanis az Ő Igéi meggyógyítanak téged. Ugyanis, Ő kibocsátotta, elküldte az Ő Igéjét, és meggyógyította őket. És megváltotta őket a pusztulástól.

Azt írja az Ige, hogy a sokaság jött Jézushoz, hogy őt hallgassák, és, hogy meggyógyíttassanak az ő betegségeikből. És ők, hallottak, és meggyógyultak. Ezek az Igék gyógyítanak. Ezek az Igék gyógyítanak. Ezek az Igék gyógyítanak. Istennek minden Igéje. Istennek nincs olyan Igéje, amely üres lenne, vagy erőtlen. Minden, ami ki jön az Úr szájából, Isten szájából, az gazdag, és fénnyel teljes, és szellemi táplálék. És élet a te tested számára. Mondjál erre egy Áment.

Minden alkalommal, amikor az Igét prédikálják, amikor tanítják, minden alkalommal, amikor az Igét olvassák, erő és élet jön belőle. Mindannyian elég bölcsek voltunk ahhoz, hogy ide jöjjünk ma. Ugye? Ugyanis, egy fölhalmozó ereje van ennek a dolognak, hogyha te, hónapokon, és hónapokon keresztül idejössz. Isten akarata az, hogy eljöjj ezekre az alkalmakra, és mindennap elolvasod a fejezeteket, és elmész jó alkalmakra, és bele ivódsz Isten Igéjébe. Körülvesz téged Isten Igéje, beléd hatol, és valamit tesz a te immunrendszereddel. Megengedi, hogy még több évet, harminc évet élj, amit amúgy nem éltél volna. Gyerünk! És mondom neked, hogy tesz ez valamit a te csontjaiddal, a te sejtjeiddel. Mondom neked, hogy én ezt láttam működni.

Úgy hiszem, hogy soha nem fogom elfelejteni. Körülbelül 15 éve a Gyógyító Iskolában történt, ugyanabban a kicsi osztályban, ahová egy ember bejött a feleségével. Nem volt olyan öreg, de csont, és bőr volt. És az ő lélegzése olyan teherrel teljes volt, hogy hallottad őt az egész teremben, ahogy lélegzik. És nagyon zavaró volt, mindenki mindig hátrafordult. És mindössze annyit próbált ez az ember tenni, hogy lélegzett. És próbáltam prédikálni, és közben arra gondoltam, hogy fog-e még egyet lélegezni ez az ember, túléli-e azt, vagy, hogy nem fogja. És meg tudtad mondani, hogy egy nagyon nagydarab ember volt, de most viszont semmi. Úgy néz ki, mint egy semmi. Mintha semmi lenne. Csont, és bőr.

És amikor elkezdődött az alkalom, akkor a székére támaszkodott. Próbált lélegezni. Nem tudott még csak rám se nézni, egészen bele volt mélyedve az ő székébe. Nem tudott rám nézni. És én azon a napon, ugyanerről az Igéről prédikáltam, a Példabeszédek 4-ről, hogy az Ő Igéi élet azoknak, akik megnyerik. És élet, és egészség az ő egész testük számára. És a lehető legjobb módon, ahogy meg tudtam tenni, prédikáltam. És mondom nektek, hogy láttam az egyik leglátványosabb, és leghatalmasabb dolgot, amit valaha is láttam. Elkezdett fölülni a székében ez az ember. Először is rám nézett. Még mindig nagyon nehezen lélegzett. És apránként, apránként, körülbelül 30 perc, 40 perc telt el, amíg végül kiegyenesedett, és egyenesen ült a székében.

Elmúlt az a nehéz lélegzés, és nem volt többé hangos a lélegzése. És rám nézett az alkalom végén… És én láttam, hogy ezzel az emberrel mi történik közben. És azt mondtam neki az alkalom végén, hogy örülök, hogy itt voltál. És rám nézett, és azt mondta, hogy: – Jól érzem magam! És azt mondtam, hogy Isten valamit tett érted. És azt mondta ez az ember nekem, hogy: – Igen, tudom, azért jöttem vissza! Azt mondta: egy kicsi korgást érzek a belsőmben. És kérdeztem tőle: igen? És azt mondta, hogy igen, éhes vagyok. És a felesége elkezdett sírni. Az örömnek a könnyei jöttek az arcára.

Mi tette ezzel az emberrel ezt a csodát? És ez az ember elkezdte ezt az Igét enni. A Biblia azt mondja, ugyanúgy, ahogy a nyelv megízleli az ételt, ugyanúgy a fül is megízleli Istennek az Igéjét. Elkezdte enni azokat az Igéket, amiket mi fölolvastunk a Bibliából. És bele került ebbe az emberbe, és körülbelül 20 percig beszéltem vele. És azt mondta, hogy alig tudott valamit a Bibliáról azelőtt. És el kellett vele imádkoznom az üdvösség imáját, hogy biztos legyek benne, hogy újjászületett. És minél tovább beszélgettünk, annál inkább láttam, hogy nincs nagyon sok tudása, ismerete az Igéből, Istenről. Soha nem fogom elfelejteni, amikor kihúzta magát, és azt mondta, hogy: Hát valami korgást érzek belül. És azt mondta, hogy, most pedig éhes vagyok.

Mi tette ezt vele? Mondom neked, hogy ez az Ige, most ezt teszi az emberekkel is. Mondom neked, hogy az Interneten keresztül is, a kamerákon keresztül is ezt teszi az Ige, most. És ez csak a kezdet.

Ha beszélünk itt a gyógyulásról, barátom azt mondom neked, hogy olyan gyógyulásaink lesznek, olyan gyógyulásaink lesznek, amíg erről tanítok, mert Isten Igéje ez. Isten Igéje. Amikor az emberek az imáról taníttatnak, akkor imádkozik mindenki. Amikor a tizedről, akkor mindenki tizedet fizet. És amikor a gyógyulásról prédikálsz, akkor gyógyulások vannak. És most is gyógyulásaink vannak. Mondjad ki hangosan, hogy: gyógyulásaink vannak. Gyógyulásaink vannak. Dicsőség Istennek. Gyógyulásaink vannak, gyógyulásaink vannak. Gyógyulásaink vannak, gyógyulásaink.

Álljatok föl, és mondjátok hangosan, mondjátok hangosan, hogy: – A gyógyító erő működik ezen a helyen. Isten Igéje élet számunkra, gyógyszer, orvosság, gyógyulás, egészség, a mi testünk számára. Gyógyító erő működik bennünk. Dicsőség Istennek. Áldjuk az Urat. Atyám! Dicsérünk Téged a Te gyógyító Igédért. Dicsérünk Téged a gyógyító kenetért. Mindig is Te voltál a hatalmas gyógyító. Ma is Te vagy a gyógyító, és mindig az leszel, a hatalmas gyógyító, és dicsérünk Téged, imádunk Téged, és neked adjuk a dicsőséget. Csodálunk Téged. Halleluja, halleluja, halleluja. 

 

Forrás: www.moorelife.org

A fenti tanítás meghallgatható ezen a weboldalon a HANG-TANÍTÁSOK menüpont alatt.

BÉKEVÁR FŐOLDAL