2014.05.31.  

 

ELLÁTÁSUNK FORRÁSA

Jim Sanders élőben elhangzott tanításának nyers szövege
2014. május 25.

 

Hálákat adunk a Mindenhatónak. Köszönjük drága Úr Jézus mindazt, amit elvégeztél az életünkben. Minden dicsőséget Neked adunk. Köszönjük a drága gyógyító kenetet. Megtörjük a betegséget, a fájdalmat, elátkozunk minden rendellenességet!

Az ördög minden munkáját elátkozzuk a testekben, a Jézus nevében, hogy gyógyulást fogadhassunk be, megnyilvánult gyógyulást a testekben. Hisszük ezt Atyám! Hisszük, és minden dicsőséget az Úr Jézus Krisztusnak adunk és általa a Mennyei Atyának. Nagyon erős kenet van a mandulákban, a torokban, az egész torok területére. Köszönjük Istennek.

A kezeinket a zsebkendőkre vetjük. Köszönjük Úr Jézus! Hisszük, hogy a szent kenet árad a kezeink rátevésével. Igazi, érzékelhető, valóságos gyógyító kenet, mely a betegek testébe áradva gyógyulásokat és szabadulásokat hoz Atyám. Megköszönjük Neked, hogy a szeretetedből elvégezted ezt a hitünk által. Minden dicsőség az Úr Jézus Krisztusé, a Jézus nevében. Ámen.

Üdvözöljük a szomszédunkat egy szerető öleléssel. Hálákat adunk. A péntek délutáni imakörökről szeretném elmondani, hogy azt tapasztaltuk, hogy hétvége lévén sokan csatlakoztok be, interneten és élőben egyaránt. Az imakör második felére érkeztek, és nagyon nagy megerősítést ad ez nekünk.

Ezért a pénteki imakört maratoni hosszúságúra rendeltük el. Ezután 4-kor fogunk kezdeni, és 8-ig imádkozunk. Bármikor be lehet csatlakozni, és aki akarja, végig is tudja imádkozni velünk. Nagyon jó imák a pénteki imakörök. Köszönjük Istennek. Gyertek és nyomjátok meg a szellemi áradatokat. Köszönjük Istennek.

Biztos értitek, hogy a szellemben való imádság mennyire fontos. Olvastam egy könyvet az elragadtatásról. Az elragadtatást követően nem lesznek szellemi ajándékok itt a földön, mert mindenkit, akiben a Szent Szellem lakozik, azt elviszi az Úr. [Egy kijelentés szerint a Szent Szellem az elragadtatás után is itt marad, mert még szükség van rá az itt maradottak újjászületéséhez. De a két kijelentés nem zárja ki egymást.]

Az elragadtatás – aminek egy másik fontos nevet is adhatnánk – a testünk feltámadásának pillanata. Nemcsak mi, akik a földön vagyunk, hanem még előttünk azok is, akik most a mennyben vannak, akik előbb költöztek el, felöltik a testüket. Nemcsak a gyülekezet, hanem a kezdetektől a végekig mindenki.

A Teremtőnek, a mennyei mindenható Istennek sok úgynevezett problémával kellett szembesülnie. Nemcsak Lucifer tekintetében. Az elmúlt két évben nagyon sokat olvastam, tanulmányoztam ezeket a könyveket, és a témakörben azzal is foglalkoztam, hogy az idők során miként avatkoztak be az emberi génekbe.

Isten teremtését próbálták manipulálni. Az emberi nemet akarták elpusztítani. Az özönvíz előtt is, és az özönvíz után is volt erre újabb törekvés. A teremtés előtt is voltak már ilyen kísérletek. Nem fogok ma ezekről tanítani. 

De egy nagyon jó elragadtatásunk lesz, mert abban a pillanatban felöltjük a megdicsőült testünket, amiben a megdicsőült Jézus lakozik most is.

Ahogy az életen megyünk végig itt a földön, mindenki előtt áll egy úgynevezett minta, ami kivetítődik az életére, a mentalitásból fakadóan. Egy hitrendszer. Ha azt néznénk, hogy csak magyarok vagyunk itt, az sem igaz már, mert több nemzetiségűek vagyunk. Mindannyiunknak van egy kiépült hitrendszere. Elmondom nektek, hogy miként is gondolkodom, Elvis Presleyt hozván példának.

Azt mondják erről a szakértők, hogy az életünk első hét évében kialakulnak az életminták, amit aztán követünk az életben. Ez az egész életünkre kihatással van. Van azonban egy jó hírünk – ha még az nem is volt a legjobb kép, ami kiépült bennünk –, Istennek a bibliai DNS programjával, az Igével, amit a szívünkbe helyezünk, képesek vagyunk átprogramozni ezeket a kevésbé jó képeket.

Van, hogy a világból is belénk kerülnek vallásos minták, amiket szintén át kell programozni az Igével. Elvis Presleyről tudni kell, hogy pünkösdi körökben született. Az édesanyja pünkösdi hívő volt. De ami még fontosabb, hogy Elvis Presley egy olyan helyen született Tennessee államban, Nashvilleben, ami a világ központja lehetne – vagy annak tekinthető –, a gospel zenét illetően.

Ha az ember bejutott ide, ezekbe a körökbe, Nashville Tennesseebe, és ott felvételek készültek az emberről, akkor az már garantálta, hogy az illető híres is lesz egyben.  Ha valaki tudta, hogy ő énekes akar lenni, akkor ide kellett eljutnia, Nashville-be. Összes híres énekes ott kezdte. Százával tudnám őket sorolni. A legtöbbjüknek a nevét lehet, hogy te nem is hallottad.

Amikor Elvis Presley két éves lett, ebben a teljesevangéliumi gyülekezetben milyen dalokat hallott? Két éves korától kezdve! Egész éjszakákat végigénekeltek. Ő is fönnmaradt, és ezekkel a gospel énekesekkel együtt énekelt. Egyszerűen beleivódott a lényébe a gospel zene és a dalok. Nem ezzel a zenével vált híressé, de ez volt az a minta, ami előtte volt.

Értett a zenéhez is. Játszott hangszeren és énekelt. Óriási oktávszélességben tudott énekelni, a legmélyebb hangtól a legmagasabbig. Ez a fiatal fiúcska rendszeresen híres énekesekkel énekelt együtt. Aztán még egy lépcsőfokot feljebb lépett és a rock and roll zenét is énekelte, és nagyon híres lett.

Amiért példaként hozom őt, hogy lássátok, hogyan került a kép a lényébe, hogyan ivódott ez a kép belé, hogy ő énekes lesz. Az a látás – amit ő kapott – vitte a cél felé. Lehet, hogy neked nincs ilyen látás magadról, hogy mi leszel?

Amikor Európába és az országba jöttem, akkor azt vettem észre, hogy a nőkben nem volt meg a kép arról, hogy ők az Úr szolgálatába állhatnak evangélistaként, pásztorként vagy bármilyen szolgálatba, mert csak a hagyományos gyülekezetek szolgálatait láthatták.

Hosszú évek, évtizedek teltek el, és bizony ez a kép megváltozott bennünk, hiszen az Úr birtokában vannak a felkent nő- és férfiszolgálók, akik együttesen fel vannak kenve az Evangélium hirdetésének szolgálatára. Egyedül az Ige képes bennünket megváltoztatni. Isten DNS-e az Ő Igéjében van.

A bukott angyalok törekvései és a DNS szintig történő beavatkozásuk mind erről szólt, hogy az emberi nemet tönkretegyék. Az özönvíznél is olvastuk, hogy Istennek még az állatokat és a madarakat is el kellett törölni a földről, mert a nefilim lények megfertőzték őket.

Az emberek nem fedezik fel ennek a fontosságát, és ezért sokan el sem járnak a gyülekezetbe. Úgy gondolják, hogy nincs rájuk hatással. Így valóban nem is változnak, és a helyzetük sem változik meg.

Ha megyek valahová, akkor rendszeresen kiterjesztem a hitemet arra is, hogy találjak egy jó parkolóhelyet és találok is. Most, Izraelből hazafelé jövet, autóval vittek ki a reptérre. A mi sávunkban nagyon gyorsan áthaladtak az autók a vizsgálaton. Mit mondott erre a Joe barátom? Azt, hogy velem még soha nem történt ilyen.

Amikor odamegyek a sorba, akkor én vagyok a legelső. Akár új sort nyitnak! Föltesznek három egyszerű kérdést, és mehetek tovább. Nem kell várakozni hosszú sorokban. Ráadásul Tel Avivról van szó. Voltak, akik megtapasztalták, hogy bizony több órát kellett várakozniuk.

Amikor az én útlevelem kerül sorra, hogy belepecsételjenek, senki nincs előttem. Figyeltem az ellenőrzéseket, ahol átvilágítják a táskákat, csomagokat az El Al business vonalon. Most egy másik légitársasággal mentem, akiknek El Al kapcsolatuk van. El Al Upnak nevezik.

Előrejött egy üzletember, és látható volt, hogy sietett. Gondoltam magamban, hogy na, most őt követem. Amikor választani kellett, akkor ő az egyik sort választotta, én pedig gondoltam, hogy a másikat fogom választani. Az én sorom ilyen gyorsan ment, az övéhez nem hasonlíthatóan.

Ez mind aszerint alakul az életünkben, hogy milyen kép van bennünk. Mindegy, hogy gazdagságról van szó, vagy munkahelyekről, vagy egészségről. Ezt a képet belül meg kell változtatni. Egyetlen dolog képes erre, hogy ezt megváltoztassa, ez pedig az Ige. Egyedül az Ige tudja ezt a DNS programot kicserélni.

Követitek-e a gondolatmenetemet? Igen? A fiatal, egyetemi éveimre visszatekintve, három olyan híres énekest is tudnék említeni, akik akkor híresebbek voltak Elvisnél. És három különböző eset történt velük. Mindhárman repülőgép-szerencsétlenség áldozatai lettek. Rock and roll és a country zene nagyon híres énekesei voltak. Pünkösdi körökből jöttek, tehát hívők voltak, és ugyanazokat a dalokat ők is énekelték, amit ma mi is éneklünk.

Az első, amit a bibliaiskolánkban megtanítottak nekünk, hogy a 91-es Zsoltárt az életünk minden napján végig kell imádkozni. Bele kell rakni a szellemünkbe, hogy balesetek nem történhetnek velünk. Hogyha ez a belső kép helyesen épül ki, akkor elkerülhetjük a bajokat. Nekik a zene világából kapott kép épült a szívükbe. De más esetben vannak, akik baleseteket szenvednek. Ezeket az embernek el kellene kerülnie. Ki kellene kerülnie.

Elmondta az egyik prédikátor, Andrew Wommack, hogy az Úr szólt neki, hogy arra a gépre ne szálljon föl. És az a gép – amivel eredetileg akart repülni, de mégsem szállt föl rá –, lezuhant. A bibliaiskolám leghíresebb professzorával ugyanez megtörtént. A felesége mesélte a történetet. A férje mondta, hogy nem kellene elmennem, úgy érzem. Tudta, hogy nem kellene azzal a géppel menni.

Az ember úgy kell, hogy elváltozzon az Ige által, hogy ezt a belső vezetést, ami a bensőnkből jön, azt tudja követni, bármerre megy. Mert akiket Isten szelleme vezérel, azok Istennek fiai.

Róma 8,14.

14. Mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai.

Ha az ember például innen most elmegy, és kap egy vezetést, hogy ne a megszokott útvonalon menjen – ezt terveztem, de most úgy érzem, hogy mégsem, hanem valami más útvonalon – akkor ezt követni kell.

Filemon 1,6.

6. Hogy a te hitedben való közösség hathatós legyen a Krisztus ügyében, minden benned lévő jónak megismerése által.

Egyik prédikátort láttam, elment a szolgálóival, a csapattal. A bibliaiskolában töltöttem vele két évet. Aztán egy pár évre rá egy kamerát állított föl, és a kamera előtt elkezdett prédikálni.

400-500 millió dollár jött be évente a tanításaiból, annyira felemelkedett. Egy igevers volt, amin megállt. Elkezdte felismerni, elismerni, megismerni, ami benne volt, hogy mi az. Hogy Isten engem gazdaggá tett, és azt megvallotta.

Amikor gazdasági nehézségekbe került – háromszáz alkalmazottja volt –, elkezdte hallgatni a kazettákat a gyarapodásról, napi 24 órában, minden nap. Nap mint nap. Kétszázhúsz millió forint lett volna a költségvetési hiánya. Tanultok-e valamit most abból, amit mondtam? Még nagyobb dolgok is jönnek.

Róma 6,14.

14. Mert a bűn tirajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.

Ez a legnagyobb kereszténygyilkos dolog a világon. Amikor a fiatal éveimet éltem, akkor volt egy nagyon nagy nehézség, hogy nem ismerték a keresztények a hatalmukat. Mert csak a bűnről, a törvényről lehetett hallani a prédikációkban, és hogy milyen jó lesz majd a mennyben. De itt is jó. Még jobbá is tehetjük.

Ez a legrosszabb, amiben valaha részünk lesz, ahol most vagyunk. Óriási jutalmaink lesznek ugyanis azért, hogy az Úr most használ bennünket. Királyokká és papokká tett minket az Ő Istene (Atyja) előtt. A lehető legrosszabb rész, ami valaha lesz az életünkben, az most van, jelenleg.

A pünkösdi körökben elhangzott dolgokkal kapcsolatban nem lehet konkrétan elmondani, hogy egy bizonyos dologban valami nem stimmel. A teljes koncepció, az egésze nem stimmel. Romániában, Szerbiában, ahol jártam, szűk keresztény körökben megköveztek volna, ha tehetik. Azt mondták, hogy én nem hiszek. A fő bűnöm az volt, hogy nem hiszek a tízparancsolatban. De ma nem így működik a dolog Istennél.

A törvény Mózes által jött. Jézus azt mondja a zsidóknak, hogy: a ti törvényetek. Ábrahámnak az ígéretek már 430 évvel a törvény előtt adattak. Mi mindent az ígéretek által kapunk Istentől. Vagyis mi az Ábrahám áldásainak részesei lehetünk. És mi pogányok vagyunk. A pogányok oldaláról vagyunk, épp ezért soha nem voltunk a törvény alatt.

Amikor Bangkokban jártam Thaiföldön, az utolsó összejövetel után, a pásztor felesége akart velem beszélni. Csak szigorúan négyszemközt. Volt egy kérdése. Azt kérdezte, hogy miként van ez a kegyelem? Hogyan lehet az, hogy mi nem vagyunk a törvény alatt?

Ott a hatalomról tanítottam, és az egyik szekcióban egy pakisztáni – aki teljesevangéliumi keresztény volt –, kiáltozott egész idő alatt. Volt egy másik rész, Afrikából voltak, és Thaiföldről, akik teljesen összefagyottak voltak.

A pásztor feleségének úgy tűnt, hogy ez egy furcsa dolog. Azt mondta, hogy hiszen mindenki részes ezekben a bűnökben, mint a házasságtörés, a paráznaság. S amikor ezt a kérdést kaptam, akkor el kellett neki magyaráznom, hogy a bűn ereje a törvényben van. Ez most a hazugság lenne, vagy az igazság? Ez a páli evangélium, ami Isten kegyelme.

A törvényből soha nem fogsz hitet nyerni. A törvény soha nem volt arra képes, hogy bárkit megváltoztasson, soha nem tudott senkit megigazítani. Jézus volt az, aki betöltötte a törvényt. Utána eltette az útból, eltörölte azt.

Én hiszem az Írásokat erről. Eltette a zsidó törvényeket, eltörölte a keresztény törvényeket, a tízparancsolatot. A hívők számára tette ezt, akik Krisztus Jézusban hisznek. Miért? Azért, hogy valóban követhessük a Szent Szellemet.

A Szent Szellem az nem az ördög. Isten azt akarja, hogy felnövekedjünk, és kövessük a Szent Szellemet. Ha valóban megtanuljuk a Szent Szellemet követni, akkor nem fogjuk átverni az atyafiakat. Nem fogunk hazudozni felőlük.

A keresztényeknek azt mondta Jézus, hogy egy új parancsolatot adok nektek. Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket. Erről a szeretetről fogja megismerni a világ, hogy ti az én tanítványaim vagytok. Nem túl sok tanítványt láttam. Borzasztó a helyzet, ha más keresztényeket. Itt is találkozni velük a köreinkben, ne gondoljátok, hogy nem.

A helyzet az, hogyha az ember belemélyed a törvényekbe, és ezáltal kíván tetszeni Istennek, akkor a dolognak a lényege itt van: az ember kárhozat alá kerül, a hite pedig kötésekbe. A kegyelem nem tud áradni. A kegyelmet pedig hit által lehet elnyerni. Sőt, a kegyelemben növekedni is kell. Növekednünk kellene ebben a kegyelemben. Az a kép, ami bennünk kiépül, azt meg kell változtatni.

Egy másik példát is hozok nektek. Nagyon híres Dolly Parton. Ő is egy énekes volt. Annyira szegények voltak, hogy cipője sem volt gyerekkorában. Tennesseeben én is jártam úgy, hogy felvettem egy fiatalt, aki elmondta, hogy annyira szegények voltak, hogy 13 éves korában vették neki az első cipőt. Addig mezítláb járt.

Ez az énekesnő a régi idők sikerkaraktere volt, szőke hajjal. Gyönyörű volt. Mondta neki az anyja, hogy ez csak szemét. Azt mondta erre, hogy hát akkor szemét lesz belőlem, mire felnövök. Egy csodálatos szőke nő.

Egy sokszínű kabátot kapott. Sok anyagból összetoldozott-foldozott kabátot, felsőt kapott. Egy ilyen fiatal korban mit mondott? Hogy én gazdag leszek! Hogy ugyan nincsen pénzünk, de én akkor is gazdag vagyok. És ma nagyon gazdag.

Volt egy dal, ami 13 évig vezette a sikerlistát, amikor ő megjelent, majd egy másik énekes letolta őt az első helyről. Igazán jó hangjuk volt, ezt tudnod kell. Olyan hangjuk volt, hogy nem volt hozzá hasonló. Mindegyiknek nagyon jó hangja volt, Isten adta nekik ezt a hangot.

Keresztények voltak. Az utolsó dal, amit Londonban felénekelt, az Jézusról szólt. Az volt az utolsó dala. A londoniakra lehet, hogy sokkolóan hatott, de akkor is Tenesseeben nagyon sok a keresztény. Gyakorolnak is.

Az a kép, az a minta, ami bennünk kiépül, nem korlátozta őt. Nem korlátozta, hogy miben született és miben nőtt fel. Kitört belőle. Szegény volt, iskolázatlan volt, de az, ahogy ezekről a dolgokról nyilatkozott… Nem az volt a szájában, hogy szegénynek születtem, és mindig is szegény maradok. Isten soha semmi jót nem tesz nekem. Miért nem találok már végre egy férjet magamnak? Nem ezek a szavak voltak a szájában.

1Korinthus 15,56-57.

56. A halál fullánkja pedig a bűn; a bűn ereje pedig a törvény.

57. De hála az Istennek, aki a győzelmet adja nékünk a mi Urunk Jézus Krisztus által.

A halál fullánkja pedig a bűn. A bűn ereje pedig a törvény. Jézus pedig győzelmet adott nekünk felette. Szabadok vagyunk a törvény alól. Kellenek ezek az Írások, hogy alátámasszák, amit mondunk. Ezek változtatnak meg minket. Írva van…

2Korinthus 3,7-9. 17-18.

7. Ha pedig a halálnak betűkkel kövekbe vésett szolgálata dicsőséges volt, úgyhogy Izrael fiai nem is nézhettek Mózes orcájára arcának elmúló dicsősége miatt:

8. Hogyne volna méginkább dicsőséges a Szellemnek szolgálata?

9. Mert ha a kárhoztatás szolgálata dicsőséges, mennyivel inkább dicsőséges a megigazulás szolgálata?

Volt egy idő, amikor Istennek csak olyan prédikátorai voltak, akik a halálról, a törvényről, a bűnről beszéltek. Azt írja az Írás, hogy mennyivel nagyobb a Szellem szolgálata. A megigazulás szolgálata mennyivel inkább dicsőséges!

Arról is szót kell ejteni, hogyha a törvénynek és a kegyelemnek egy egyveleg hirdetése folyik, akkor nem lesz változás. Ugyanis a törvényből nem fogunk tudni hitet kinyerni. Soha nem arra adta Isten a törvényt, hogy hitet hozzon.

17. Az Úr pedig a Szellem; és ahol az Úrnak Szelleme, ott a szabadság.

18. Mi pedig az Úr dicsőségének visszatükröződését mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk dicsőségről dicsőségre, az Úrnak Szellemétől.

Az Úr – aki a Szellem, mondja egy másik fordítás –, egyre inkább hozzá hasonlóvá tesz minket, ahogy elváltozunk az Ő dicsőséges képére. A törvény olyan, mint egy lepel a szem előtt, és amikor újjászülettünk, ez a lepel lehullik rólunk, és bele tudunk mélyedni az Igébe. Az Ige egy tükör. Megmutatja, hogy valójában kik is vagyunk, hogy Isten mire teremtett minket, hogy mivé legyünk.

Jakab 13,23-24.

23. Mert ha valaki hallgatója az Igének és nem megtartója, az ilyen hasonlatos ahhoz az emberhez, aki tükörben nézi az ő természet szerinti ábrázatát:

24. Mert megnézte magát és elment, és azonnal elfelejtette, milyen volt

Milyen fajta ember is volt a tükörben? Azonnal elfelejtette. Belenézünk a tükörbe, hogy: á, új teremtés vagyunk Krisztusban, a régiek mind elmúltak. Aztán, amikor kilépünk az Igéből, szerda-csütörtök magasságában, az „Ő sebeiben meggyógyultunk” már nincs ott körülötted. Elhalványult.

Az Úr foglalkozik dolgokkal. Lehet, hogy a pásztorokkal beszélek erről, de kétlem különben. Az Igét belénk kell építeni, és az a szánkon keresztül megy. Állandóan ott kell lennie a szánkban. El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól…

Vagyis meg kell köszönni az Úrnak, hogy az Isten Igéjének az élete és a Szelleme árad bennünk. Megtisztítja a vérkeringésemet minden betegségtől, tisztátalanságtól. Eltávoztatja a baktériumokat, a gombákat, a rendellenes növekedéseket, a daganatokat, és minden szervet tökéletessé tesz a testemben. Az izmaim megújulnak és felépülnek. A csontjaim is megújulnak, és teljesen felépülnek. És a gerincem is tökéletes.

Kezdd el a hitmegvallásokat egész nap mondani, évekig, és nem lesznek tüneteid. Nem lesz romlás, probléma, nem lesz gyenge izomzatod.

A csípők körül, a keresztcsontnál van a gyógyító kenet. Kiterjed a keresztcsontra. Az egész terület a keresztcsont körül. Azon a részen van egy gyógyító kenet. Ugyanis bekapcsolódott a hitetek. A gyülekezetekben nem tanítják ezt.

A gyülekezetekben inkább azt tanítják, hogy tartsd meg a tízparancsolatot. Az a biztos, és akkor az még nem elég, hanem még tesznek hozzá. Aztán meg azt is megmondják, hogy mit egyél, hova mehetsz, és hova nem. Ha elmész, akkor hogyan öltözzél fel.

A törvény tökéletes és szent volt, de nem volt ereje arra, hogy bárkit tökéletessé tegyen. A törvény csak alávetettségbe helyezi az embert. Látta Isten, hogy a törvény, amit adott, az tökéletes. De azt is látta, hogy az embert nem képes tökéletességre juttatni. Nem változtatott meg senkit sem. A törvény maga jó, csak nem volt ereje.

Zsidó 7,19.

19. Minthogy a törvény semmiben sem szerzett tökéletességet; de beáll a jobb reménység, amely által közeledünk az Istenhez.

Az Ószövetség elévült, eltűnt. Azért időzünk ezekkel ennyit, mert azok a téves minták, amik bennünk vannak, azokat gyökerestől ki kell tépni. Ki kell magunkból szaggatni.

Galata 3,19-24.

19. Mi tehát a törvény? A törvényszegések miatt toldották meg vele az ígéretet, amíg eljön a Mag, akinek tétetett az ígéret; rendeltetvén angyalok által, közbenjáró kezében.

Pál azt kérdezi, hogy miért szolgáljátok a törvényt még mindig? Eljött a Mag!

20. A közbenjáró pedig nem egyhez tartozik, Isten ellenben egy.

21. A törvény tehát az Isten ígéretei ellen van-é? Távol legyen! Mert ha olyan törvény adatott volna, amely képes életet adni, akkor valóban a törvényből volna a megigazulás.

Ha a törvény képes lett volna megigazultságot adni... De a törvény senkit nem igazított meg. Amúgy se tudnánk megtartani. Fogalmunk nincs arról, hogy mit rejt magában a törvénynek minden pontját betartani.

22. De az Írás mindent bűn alá rekesztett, hogy az ígéret a Jézus Krisztusban való hitből adassék a hívőknek. 

Mindenkit a kötések alatt tart a törvény. Ha az ember megtartja a tízparancsolatot, akkor az alá van rekesztve. Nem ad semmit az ember életéhez, nem hoz semmilyen változást.

23. Mielőtt pedig eljött a hit, törvény alatt őriztettünk, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig.

24. Ekként a törvény Krisztusra vezérlő mesterünkké lett, hogy hitből igazuljunk meg.

Mielőtt jött a hit, előtte nem volt hit. Az ószövetségben nem lehetett hitet nyerni. A törvényből nem lehetett kinyerni a hitet. Mielőtt pedig eljött a hit, a törvény alatt őriztettünk, amíg a hit ki nem jelentetett. A törvény csak egy vezérlőnk volt.

Egy vezetőnk volt, hogy Krisztusra vezessen minket, s ott Krisztusban valóban megigazulhassunk a hit által. Nagyon tiszta ez. Isten a kegyelem által képes minket megváltoztatni. Képes megváltoztatni az étvágyunkat is, a gondolkodásmódunkat, a kívánságainkat. Annyival magasan fölötte van annak, mint amit mi gondolunk arról, hogy mi magunk képesek vagyunk erre.

A törvény mindig követel az embertől, s az ember nem tudja azt teljesíteni. A kegyelem alatt mi nyújtjuk be a követeléseinket, az igényléseinket, és Isten látja el azokat, az Ő gazdagsága szerint, dicsőségesen a Krisztus Jézusban.

Minden igénylésünkre Ő adja meg a választ. Ezt akarja, hogy ide eljussunk, hogy Tőle igényeljük. Minden szükségünk Tőle töltetik be. Teljes ellátása van a számunkra. Te magad nem tudod ezt biztosítani.

A törvény követel, hogy mit tegyél, mit ne, és magad nem tudod megcselekedni, lehetetlen. Nem voltunk amúgy sem erre a helyre teremtve, nem erre teremtett minket Isten. Kapunk mi itt most erről megértést mindannyian, ugye?

Efézus 2,10-15.

10. Mert az Ő alkotása vagyunk, újrateremtetvén a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.

11. Annakokáért emlékezzetek meg arról, hogy egykor ti a testben pogányok, kiket körülmetéletleneknek mondtak a körülmetéltek, akik azért nevezik így magukat, mert testük emberkéz által lett körülmetélve,

12. Hogy ti, mondom, abban az időben Krisztus nélkül valók voltatok, Izrael közösségétől idegenek, és az ígéret szövetségeitől távolvalók, reménységetek nem volt, és Isten nélkül valók voltatok e világon;

Mi magunk Isten szövetségétől távol valók voltunk, mi soha nem voltunk a törvény alatt. Mi Krisztus nélkül valók voltunk abban az időben, írja. Izraelnek, a zsidóknak volt egy szövetsége Istennel. Mi ebből a szövetségből született leszármazottak vagyunk, ahogy egy férjnek és feleségnek születik gyermeke.

Nekik nem volt szükségük arra, hogy szövetséget kössenek a gyermekükkel, hogy megszülessenek. Nekem sincs szövetségem a gyermekeimmel, mégis ha jönnek, akkor otthon érzik magunkat nálam. Besétálnak a jégszekrénybe, ha éhesek és esznek. Nekünk sem lenne szabad, hogy problémáink legyenek.

13. Most pedig a Krisztus Jézusban ti, kik egykor távol voltatok, közelvalókká lettetek a Krisztus vére által.

14. Mert Ő a mi békességünk, aki eggyé tette mind a két nemzetséget, és lerontotta a közbevetett választófalat,  

Mind a kettőt eggyé tette. Kik a mindkettő? A zsidók és a pogányok. Az egyik, aki szövetséges volt, a másik, aki szövetség nélkül volt. A választófalakat lerontotta és eggyé tette a kettőt. Ezt annyira könnyű így elképzelni.

Ezért a Galata 3,13, hogy a Krisztus váltott meg a törvény átka alól, nem pontosan rám vonatkozik, mert én nem voltam soha a törvény átka alatt. A zsidók voltak ott a törvény alatt. A zsidók büszkén mondták Istennek, hogy igen, mi megtartjuk azt, képesek vagyunk rá. Őket megváltotta a törvény átkától.

Ezért én az Ábrahám gazdagságát élvezhetem. Én gazdag is vagyok, mert Ábrahám áldásai az enyémek lettek a Krisztus Jézusban. Nem akarom az átkokat meg sem tudni, hogy milyen, mert soha nem voltam alatta. Nem voltam és nem leszek alatta.

15. Az ellenségeskedést az Ő testében, a parancsolatoknak tételekben való törvényét eltörölte; hogy Önmagában ama kettőt egy új emberré teremtse békességet szerezvén;

A parancsolatok törvényeit eltörölte. Akkor miért akarunk a törvények alatt lenni? Miért akarunk a zsidó törvények alatt lenni? Miért akarunk a keresztény szabad és nem szabad rendelkezések tömkelege alatt lenni? Ez engem abszolút nem érdekel, mert mind a kettőt eltörölte. A kettőt egybetette, a pogányt és a zsidót eggyé tette a Krisztusban, így ikertestvérek lettünk. Ezt a Jézus vére szerezte nekünk.

János 1,17.

17. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett.

Én a kegyelem és az igazság alatt vagyok. Jézus az Ige. A hit hallásból van, a hallás Isten Igéje által. Akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai. Amikor újonnan születtünk Tőle, akkor mindezt ráírta a szívünkre. Örök életet adott nekünk azáltal, hogy új szívet kaptunk Tőle.

A törvény követel tőled. De ez az igazság pedig Isten Igéjéből, az Ő DNS-éből a szívedbe került. Ez a DNS képes arra, hogy a jövődet megváltoztassa, megváltoztassa a helyzeteidet. Az egész világot képes megváltoztatni.

A törvény semmit sem fog megváltoztatni belülről kifelé, mert a törvény csak követel. A kegyelem pedig úgy szól, hogy Istentől mi kérünk, és Istennél bőségesen van ellátás. Mi pedig a hit által menetelünk ahhoz a kegyelemhez, amelyben állunk. A hit pedig egy pozitív választ ad arra, amit a kegyelem már elvégzett értünk, és rendelkezésünkre bocsátott.

Addig voltak a zsidók a törvény alatt, amíg a hit el nem jött. Most pedig, hogy a hit eljött hozzánk, most hit által képesek vagyunk elfogadni azt, amit Jézus értünk a kereszten elvégzett, és Isten a rendelkezésünkre bocsátott. Életet adott nekünk, és egy még inkább bővölködő életet adott nekünk.

Az egyik nagyon híres igetanítót felhívták telefonon, hogy a fia meghalt. Négy óra telt el, mire bement a halottasházba. A fia már fel volt címkézve a halottként, a lábán függött az azonosítója. Mi volt az ő reagálása? Amit ilyenkor az ember szól, azt kapja.

Azt mondta, hogy köszönöm Uram, hogy az életet szolgáltattad nekem és a családomnak, és azt annál nagyobb bőségben adtad, mint ahogy én kérhetném. És ez az ellátás rendelkezésre áll nekem és a családomnak, és megköszönöm ezt Neked.

Elkezdte dicséri az Urat, elkezdett énekelni. Amikor szólt a fiához, akkor a fia megszólalt, hogy itt vagyok apám, mit szeretnél? Azért kelt életre a fia, mert abba az ellátásba bele tudott menni. Mert az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen adja ezt nekünk. Ezt írja a következő vers:

Filippi 4,19.

19. Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.  

Mondhatod, hogy az én szükségeimet, mert magunkra öltjük az Igét. Azokat, amelyeket a szükségeimre igényként nyújtok be. Mert az Efézus 1,3 szerint minden szellemi áldással megáldott minket a Krisztus Jézusban.

Ezek megvannak nekünk. Mert múlt időben írja, hogy megáldott minket ezekkel a szellemi áldásokkal. Már elvégezte a mennyei helyeken. Ez az Ő ellátása. Így fogja betölteni minden szükségünket. Minden igénylést, amit benyújtasz.

Ha igényt nyújtasz be egy új munkahelyre, vagy egy vállalkozásra, anyagiakra, vagy egy férjet, feleséget, vagy gyerekeket, vagy akár a gyógyulást szeretnél, ez mind ott van. El van végezve. Istennek megvan erre az ellátása. Neki van bőséggel. Neked pedig igénylést kell benyújtani rá. Vezetést kérsz tőle a jövőre vonatkozólag.

Mindez benne van a szellemünkben. Ha körlevelet küldesz ki, hogy mindenki imádkozzon értem naponta tíz percet, mert ez vagy az van… Mondom neked, hogy a lusta mivoltodat tedd félre, és magad imádkozzál. Mindaz, amire szükséged van, benne van a szellemedben, csak elő kell jönnie onnan. Ha szükséged van iránymutatásra, útmutatásra, akkor vedd elő.

Filippi 1,19.

19. Mert tudom, hogy ez nékem üdvösségemre lesz a ti könyörgésetek által és a Jézus Krisztus Szellemének segítsége által,

Az Ő szellemének a támogatása által, ellátása által. A ti imáitok által lesz ez megoldva, eloldva és a Szellem segítsége által. Ma reggel is egy akaraton imádkoztunk valakivel. Nekem megvan a Szellemtől való ellátásom, és a feleségemnek is megvan.

Ezért a mi vonalunkon keresztül, ahogy a Szellem ellát minket, az imádságaink biztos választ kapnak. Csatlakoztunk hozzá egy akaraton imádságban. Ha az ember felnövekszik, felnőtt korba kerül…

A 29 éves lányomnak azt mondták, aki amúgy főnöki beosztásban van, egy nagyon erőteljes hatalmi poszton van. A főútvonalaknak a kijelölése és jóváhagyása a keze alatt megy át. Azt mondta, hogy az a furcsa, hogy hallgatnak rám, mondta nekem. De igazából ez benne van abba a kenetben, amiben ő áll, és ez Istennek a kegyeltségéből van.

Ezt mi magunkból árasztjuk ki, vagy mi oldjuk el a szellemiekből ezt az ellátást, amit Isten biztosít a számunkra. Mi árasztjuk ki az életünkre úgy, hogy kimondunk valamit, és gyakoroljuk a hitünket. Hisszük és kimondjuk. Mivel hittem, azért szóltam, mi is hiszünk, és azért szóltunk. A 2Korinthus 4,13 mondja ezt. Így lehet egy közösen összevont erős hitünk.

Ha viszont az időnket azzal fecséreljük, hogy a törvényekre tekintünk csak, akkor az ránk is hatással lesz, kötésekbe és kárhoztatásba fog helyezni minket. Először belül kell magunkat kiszabadítani ebből a kötésből, mert egy óriási jövőnk van. És maradjunk a helyünkön.

Ha az ördög hoz egy ilyen köhögős tünetet például, azt fogja mondani, hogy azért tudta ezt rád tenni, mert ezt és ezt a bűnt cselekedted, és mondom neked, hogy bűnös vagy. Én meg azt mondom, nincs bűnprobléma Krisztusban! Mert a bűn maga egy angyalban találtatott elsőként, úgyhogy az egy szellemi dolog. Az Úr ad neked erről megértést.

Az Apostolok cselekedeteiben amint Péter elsétál a templom bejáratánál, találkozik valakivel, aki mozgásképtelen és pénzt kér tőle. Ez az ember akkor is ott ült, amikor Jézus ment el mellette. Mit mondott?

Apostolok cselekedetei 3,6.

6. Péter pedig monda: Ezüstöm és aranyam nincs nékem; hanem amim van, azt adom néked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel és járj!

Amim van, azt adom neked. Ugyan ezüstöt, aranyat akarsz tőlem, de az nincs nekem – mondta. De amim van, amiben engem részesített Isten, abból adok néked! Nem azt mondta Péter, hogy egyikünknek sincs pénze, azt mondta, hogy nekem nincs.

Mert voltak apostolai Jézusnak, akik nagyon gazdagok voltak. János is, Jakab is. Gazdag halászok voltak, akiknek teljes felszerelésük volt az üzleti életben. Péter mondja, hogy nekem most nincs ezüstöm, vagy aranyam, amit adhatnák.

De amim nekem van… És mi az Igében töltünk időt, és az Úrral időzünk rengeteget. A felkent szolgálatok is, van, hogy elfecsérlik azt, amijük van. A kenet ugyanis biztosít egy ellátást a számodra.

Izraelben azért hívott el az Úr engem, hogy kicsit elmenjek a megszokottól, és egy kicsit pihenjek. Ne a gyülekezeti dolgokkal foglalkozzam, mint amit egyébként mindig teszek. A gyülekezet dolgaival az ember igen elfoglalt lehet, nem is gondolnád, mennyire.

Hálákat adunk, pásztorok, ezért. A tanításokhoz hozzáférsz, teljesen ingyen letölthető, újra-újra meg lehet hallgatni, mert az igazságot fogod benne hallani. Nem mindenki fogja megszerezni magának, azt a szívbe kell beültetni.

2Péter 3,15-18.

15. És a mi Urunk hosszútűrését üdvösségnek tartsátok; amiképpen a mi szeretett atyánkfia, Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint,

16. Szinte minden levelében, amikor ezekről szól. Ezekben van néhány nehezen érthető dolog, amiket a tudatlanok és állhatatlanok kiforgatnak, mint más Írásokat is, a maguk vesztére.

17. Ti azért szeretteim, előre tudván ezt, őrizkedjetek, hogy az istentelenek tévelygései el ne sodorjanak, és a saját erősségetekből ki ne essetek;

18. Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki legyen dicsőség, mind most, mind örökkön örökké. Ámen.

Vannak dolgok, amiket nehéz megérteni. Amint mondtam, a pásztor felesége is jött hozzám ezzel a kérdéssel. Angolul beszéltek, tudtam neki 3-4 igeverset adni. Nagy műholdas szolgálatokat mondtam nekik, akiket nézhetnek és tanulhatnak, és meg fognak változni. A kegyelem evangéliumát nem olyan könnyű megérteni.

Ti azért szeretteim – mondja –, tévelygésekben el ne sodródjatok. Vagyis elsodortatik az ember, tévelygésekbe esik. Megvan az oka ennek. Ennek az egyik forrása a nefilim gonosz szellemek befolyásai a földön.

Hogy az Igétől elsodorjanak téged, hogy elsodorjanak téged onnan. Volt, akit egészen a varázslásokig sodort vissza tőlünk. 100%-ban megtévesztés az ilyen. Helyette inkább növekedjünk a kegyelemben és a kijelentett tudásban. Az epignosis szó szerepel itt, biztos vagyok benne, amikor eggyé válsz Istennel abban a tudásban.

Időbe telik az, amíg az ember mérnöki diplomát, vagy orvos diplomát szerez. Meg kell tanulni az autóvezetést is, az sem egy nap. Vagy az ember az okos telefonján kiismeri magát, az is időbe telik. Nem?

Ha a törvényektől végre meg tudsz szabadulni, és már nem kötésekben vagy, és ki tudod terjeszteni a hited arra, hogy mi az, amit Isten már megtett érted, akkor óriási ellátásban fogsz részesülni! A szádat kell mozgásba hozni, működésbe hozni, mégpedig jó irányba.

Az ember bevetheti az Igét az Evangéliumba: adjatok és néktek is adatik, megnyomottat, megrázottat, színig teltet adnak az emberek a ti öletekbe, mert azzal a mértékkel, ahogy ti mértek, úgy mérnek néktek. Legalább ezerszer hallottam ezt a verset.

Főleg az újak gondolhatják azt, hogyha adnak, akkor az olyan, mintha eldobták volna, többé nincs és kárba veszett. Azt is tudom biztosan, hogy az, aki most vagyok, és ahol vagyok, az azért van, amit adtam. Istennek nem volt szüksége az én pénzemre. De nekem volt szükségem arra, hogy én vessek. Mert amikor az ember ad, akkor az tesz valamit.

Amikor Magyarországra jöttem legelőször, s az ABC-ben álltam a pénztárnál, egy fiatal édesanya kisbabájával jött a sorba, és vett egy-két bébiételt. De nem volt elég pénze, hogy kifizesse. Türelmetlenkedtek a sorban, hogy álljon ki a sorból. Én pedig odalépve mondtam, hogy amennyi hiányzik, kifizetem. Mert ő is sietett, mert a gyerekkel mennie kellett.

Egész nap úgy éreztem, hogy amit tettem, az mintha felemelt volna. Még többet fog ez neked hozni, mintha jó zenét hallgattál volna. Az Úr imádata, ami lehet zenében is, nagyon fontos. Legalább olyan fontos része az előrehaladásunknak, mint hogy az Igét befogadjuk.

Egy biztos, nem lesz aratásod, ha nem tettél magot a földbe. Vannak olyanok, főleg az újak között, akik ezt még nem értették meg. Illésnek az Úr adott ellátást, természetfeletti módon. Aztán mi történt? Egy idő után kiszáradt a patak, ahova Isten rendelte. (1Kir. 17.) Mit jelent ez? Tovább kellett lépnie. Ez mutatja, hogy már akkor is követni kellett a Szellemet.

Izraelből jöttem most haza éppen, mint tudjátok, és ott is nagyon nagy szükség van a vezetés vételére. Az Úr szeretne minket elvinni arra a helyre. Isten nem ellenség nekünk, Isten értünk van. Szeretném, ha gyarapodnál, Isten is ezt akarja, hogy mindent átvehess, amit készített neked.

Ehhez pedig – ezt el kellett volna magyaráznom – nekünk meg kell változnunk. Nekem is változnom kellett. Bárhol vagy a világon, mindegy, hogy hol vagy a világban, ugyanez a menetrend. Kubában is ez az igazság, vagy a folyó túloldalán, Mexikóban. Spanyolajkúaknál, vagy bárhol a világban, bármilyen nyelvet beszélnek, ugyanez az igazság.

Különböző elképzelések, képek kerülhetnek belénk gyermekkorban. De ugyanúgy szükség van az isteni DNS-re. Olyan DNS-ed van, hogy senki másnak nincs olyan. Jézusnak az isteni DNS tulajdonságait megszerezheted, ehhez azonosítani kell magadat Jézussal.

A változások folyamatában vagyunk, mindannyian. Minél inkább megváltozunk, annál inkább képes az Úr használni minket. Annyira egyszerű, ha az ember megtanulja elengedni, és hagyja, hogy az Úr végezze. Úgy nagy mulatság az élet: mondani valakinek, hogy én nem vagyok a tízparancsolat alatt. És kiplakátolják az egész várost, hogy milyen Isten szolgálója az ilyen.

Nekem nem volt sohasem szövetségem Istennel. Hogy a pogányoknak volt szövetsége Istennel, azt hol lehet megtalálni? Ez is olyan volt, mint a Titanic. De a dolgok szépen haladnak előre, egyre többen megértik ezt. Az Úrnak sok ilyen tanítója van, akiket hallgatnak a keresztény világban, és le is fordítják őket egyre inkább.

Tehát mi az a fő dolog, amit meg kell szerezni? Belül azt a képet. Bizonyos dalokat meghallgatok újra és újra. Egész zsoltárokat, egész éjszaka azokat hallgatom. Két éve, hogy hallgatok egy zsoltárt. Mit jelent? Isten ott akar változást.

Teljesen még most sem értem, hogy Isten hogy és miként működik, de többet értek, mint eddig. Bizonyos területeken a hatalmát csak az Igén keresztül tudja gyakorolni a földön. Ezért mondta Jézus is, hogy meg van írva…

Ma áldott vagyok! Hiszem az Igét, hiszem az igazságot, hiszem, hogy ez Jézustól van, hiszem, hogy ez megváltoztat engem. Megváltoztatja a helyzetemet, megváltoztatja a testemet, megoltalmaz engem, betölti a szükségeimet, az anyagi szükségeimet, és az segítséget ad nekem, vagy bármi mást. Vezetni fog engem, kijelentést fog nekem adni és megértést arról, amit nekem tudnom kell arra a helyzetre. Erre a helyzetre, arra a helyre. Kijelentést fogok kapni, tökéletes megértést. Köszönöm, Úr Jézus. Áldalak Uram, a Jézus nevében. Még több kegyelem. Ámen. Halleluja!

Ha a gyógyító sorban észreveszitek, hogy történt valami, akkor ne az alkalom végén suttogjátok a fülembe. A múlt héten is egy ciszta tűnt el, és csak utólag tudtam meg. Istené a dicsőség és az Úr Jézus Krisztusé! Halleluja!

 

*A barna színnel jelzett igeversek más fordításból származnak.

A felhasznált bibliai versek a King James kiadás számozását követi

 

BÉKEVÁR FŐOLDAL