2014.04.16.  

 

GYARAPODÁS

Jim Sanders élőben elhangzott tanításának nyers szövege
2014. 04. 13.

 

Drága Mennyei Atyám, a mai napon minden hazug tünet eltávozik a testekről! A betegség szelleme megtört, a Jézus Krisztus szent nevében! Minden dicsőséget az Úr Jézus Krisztusnak adunk! Minden szabadulásért, gyógyulásért, üdvösségért az Úr neve legyen áldott! Hitben a kezünket a zsebkendőkre téve imádkoztunk.

A bal karban és igazából a könyökben nagyon erős kenet van, teniszkönyöknek szokták nevezni ezt a problémát. Ki szeretne ezen a területen meggyógyulni? Nagyon komoly fájdalom van benne. Harminc embernek nem lehet ilyen. Gyere előre, kérünk, aki jelentkeztél, imádkozunk feletted. Hálákat adunk Istennek.

Hálát adunk Istennek és a mi Jézus Krisztusunknak, aki oly hatalmas dolgokat cselekszik az életünkben. Ebből ma egy beszámolót hallunk. Olyan drága testvérem áll mellettem, aki egy súlyos műtét után lebénult. Két évig ágyban feküdt és nem tudott mozdulni.

Az Úr kiemelte a betegágyból! Csodát láttok, mert a kis unokájával focizik rendszeresen. Ma eljött erről számot adni, és az Úrnak egy dicsőséges tapsot kérünk előre, mert amit hallani fogtok, az az Úr munkája. Köszönöm szépen, hogy eljöttél és elmondod ezt nekünk.

Bognár Gyula Kaposszerdahelyről: 2008-ban egy porckorong sérvvel műtöttek. 2010-ben volt egy agyinfarktusom, amely a munkahelyen, vezetés közben történt. Hála az Istennek, akkor is velem volt, mert nem volt semmi tragédia. Minden zökkenőmentesen ment.

Leállítottam a gépet, szóltam a munkatársaimnak, rögtön hívták a mentőket, és természetesen bevittek a kórházba. Majd féloldali bénulásom lett. Nagyon megköszönöm az Úrnak, a családomnak, hogy mellettem álltak. Menni sem tudtam sehova.

Kaposszerdahelyen nálunk működik egy helyi gyülekezet. Előtte orvostól orvoshoz mentem, nem tudtak segíteni. Az első istentisztelet után éreztem, hogy ez nekem jobb. Már rendszeresen el tudok menni a boltba, a városba bevásárolni, az unokáimmal futballozni.

Fát is tudok talicskázni. Nagyon szépen megköszönöm az Úrnak, hogy ezt a nagy ajándékot nekem megadta. Megköszönöm Kiss Csabának és feleségének, hogy istentiszteletet tartanak rendszeresen településünkön.

Dicsőséget szerzett ez Istennek, mert Ő cselekedte ezt a Szent Szellem által. Vigyétek el a hírt, hogy az Úr Jézus Krisztus a Gyógyító, mindörökkön örökké, ámen. Bizonyságok vannak a könyökgyógyulással kapcsolatban is.

Galla Rozália vagyok Szlovákiából. Egy éve májusba voltam itt, akkor bottal jöttem, innen pedig bot nélkül mentem haza. Most meg a könyököm nagyon fájt, nem tudtam fölemelni. Hála az Úrnak, hogy most fel tudom emelni.

Mióta gyülekezetbe járok, nálunk Udvardon van egy nagyon jó gyülekezet. Nagyon sokat segített rajtam az Úr. Mindenkinek azt kívánom, bízzon az Úr segítségében, mert az Úr mindenkit megsegít, csak bízni kell benne. Én az Úr nevében meggyógyultam és egészséges vagyok! Ide el tudok jönni, otthon a munkát el tudom végezni, 70 éves vagyok.

Magasságos az Úr Jézus, megtart minket! Aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik! A következő bizonyságot szintén egy hölgy tette, aki Lajosmizséről érkezett.

Én 1993-ban kaptam két agyinfarktust. Kórházból kórházba jártam. Nagyon-nagyon sokat köszönhetek az Úr Jézusnak a segítségéért. A vállaim, a csuklóim nem hajlottak, amikor idejöttem, most pedig teljesen fel tudom emelni, dicsőség az Úrnak.

Fülben is lesznek ma hatalmas gyógyulások, csodák. Megköszönjük, hogy az Úr Jézus Krisztus a Gyógyító, köszönjük a bizonyságokat. Hivatalos ünnepélyes pillanat ez, szeretnénk megköszönni, hogy ellátogatott közénk, Keszthelyi Györgyné Mária pásztorlásával az enyingi gyülekezet. [...]

Impartálásra kerül sor (Keszthelyiné számára), itt van az Úr ajándéka. Megköszönjük az Úrnak a legjobb ajándékok. A leggyarapodóbb napok még előttetek vannak. Kinyúltok, sokakat elértek. Pásztorokat, evangélistákat fogsz kinevelni a gyülekezetedből, hogy az Úr Jézus neve felmagasztaltassék az utolsó napokban.

Karlos Kubába indul hamarosan. Impartálások vannak és a prófécia ajándéka mozdul. Te megérted ezeket az ajándékokat, régen velünk vagy. Belátást kapsz ezekbe, spanyolul beszélsz, az Úr felkészített téged, készen állsz a szolgálatra. Kilépsz, az Úr bölcsessége lesz feletted, megértést fogsz kapni ezekről.

Mindenki nyújtsa ki a kezét Karlos felé, misszionáriusnak küldjük ki! Ő az első misszionárius, akit Kubába küldünk egy különleges gyógyító kenettel. Minden ajándék működik benned, amire szükség van. Előjönnek ezek erőteljesen, a tudás szava ajándéka, Istennek és Jézus Krisztusnak dicsőségére. Jézus nevében. Ámen.

Az impartálások nagyon gyakran történnek mostanában, és ő is kapott a tudás szava ajándékából. Húsvét előtt megy Karlos, s ez nagyon jó időpont, mert ott vallásosak az emberek. Mondtam neki, hogy nagyon jó, hogy most lépsz be az ajtón, mert fogadnak majd.

Vallásos körökben sok olyan dolog is folyik, ami nem illik a keresztény egységekhez, de újjá kell, hogy szülessenek. Most tanulja Karlos a keresztény spanyol nyelvezetet, amit külön meg kell tanulni, mert ez egy külön szókincs készlet, s ebben gyakorolja magát.

Amikor impartálásról beszélek... Isten teremtett minket valamire, s ahogy felnövekszünk szellemiekben, úgy fogja azokat közölni velünk, vagyis impartálni. Elhelyezni a szívünkben azt a bölcsességet, azt a tudást, azt a rálátást. Az Úr nem fecsérli el a kenetét.

Mindegy, hogy mire kaptuk az elhívást, ha nem tanultuk meg a kenetet és nem tanultuk meg a használatának mikéntjét. Ha az ember arra kapja az elhívást, hogy pilóta legyen egy repülőgépen, s addig csak kamionokat vezetett, akkor nem akarok arra a repülőgépre felszállni. Akkor csak magad menjél, mert lehet, hogy lezuhansz.

Az Egyesült Államoknak egyetlen gyülekezetéből – a 40-es, 50-es, 60-as éveket tekintve –, ahol a leghíresebbek jöttek elő, a 100 leghíresebb közülük, akiknek 25.000 férőhelyes sátoros evangelizációs alkalmaik voltak.

Néhányan vannak csak, Oral Roberts és még néhány, akik nem ebből az egy gyülekezetből jöttek elő. Yes Grand tanított az én bibliaiskolámban is, akkor már a 80-as éveiben járt. Úgy tűnt, hogy egy pásztor ő, de az Úr használta őt.

Meg kell azt tanulnunk, hogy mi az, amit a Szent Szellem mutat nekünk a szolgálatban. Ahogy én tanultam meg, és például ahogy Danny Pollock apostol, aki jön hozzánk, 40 éve tanulta ugyanattól a felkent szolgálótól, akitől én is tanultam a kenetet. Clark Taylor a neve.

A tudás szava ajándék, ami által én ma a könyökgyógyulást megemlítettem nektek, egy nagyon tiszta ajándék, mert tisztán mutatja az Úr. Ő is ebben működik és fogja is használni. Én van, hogy elhanyagolom ezt az ajándékot. A vállízületekben van nagyon erőteljes gyógyító munkája most az Úr Jézusnak.

Karlos említette a ball lábat ma reggel, ő is érzékelte ott a gyógyulást. Az Úr nekem azt nem mutatta meg. A feleségemnek a váll ízületeket mutatta az Úr és most én is érzékelem. És a fülben lesz ma a csoda.

Zsombornak adtam a memóriakártyát, hatalmas csodákat vettünk fel Székelyudvarhelyen. Legalább 15 bizonyságot lehetett hallani a fülek megnyílásáról. Egy másik óriási bizonyság volt, hogy az Úr él: egy ember kezei úgy le voltak merevedve, hogy képtelen volt mozgatni.

De nemcsak, hogy meggyógyult nagyon látványosan, hanem az Úr adott neki is az impartálás ajándékából. Nem tudja még, hogy mit kapott. Mint ahogy a csecsemő sem tudja, hogy mi került bele, amikor megszületik, mert még csecsemő. Az Úr kiválasztotta valamire.

Mielőtt újjászülettem, voltam gyülekezeti alkalmon, és nem a pulpitusról volt a prédikálás, hanem a hívőknek közvetlenül. Karizmatikusak voltak. Imádkoztak ott valamiért, s az egyik ember rátette a kezét és én is becsatlakoztam.

És mikor rám tette a kezét, olyan furcsa érzés volt, mintha elektromos áram hatolt volna belém. És folyt belém és folyt belém. Mondtam, hogy ez nagyon furcsa dolog. Azon a hívőn keresztül az Úr impartált valamit énbelém. Ez a fajta kézrátételes szolgálat nagyon fontos.

Nincs semmi kifogásom, amikor nagy közegben imádkozunk együtt, a gyülekezet együtt imádkozik valakiért. Nem ellenzem ezt, de van különbség akkor, ha valaki olyan imádkozik érted, aki elhívást kap arra, hogy imádkozzon a betegekért és impartálás jön az életedre. Többet kap ilyenkor az ember, mint esetleg gondolná, hogy most az már az övé.

Karlosnak az egész élete megváltozott, amikor kiszólítottam. Egy pár hétig gondolkodott, hogyha most elmegy Kubába... Először egy-két hetet tervezett a nyárra, ahogy beszélgettünk. Aztán elkötelezte magát egy hónapra. Mi 2000 Eurós adománnyal indítjuk útjára, ami jelenti a repülőjegyét és az ottani költségeit. Megvan a pénz erre.

Egy zongorát is készülünk venni, ha Adrienn kiválasztja, hogy melyiket szeretné. Nagyon sok zenészünk van, aki szívesen zongorázik. El fogunk itt helyezni egy zongorát. Megcsináljuk a helyet neki. Lehet, hogy a pásztoraink is tudnak egy eladó jó zongorát, főleg a kecskemétiekre gondolok. De Adrienn is tud egyet.

Szemenkár Gyuri egy izraeli utat is tervez októberben. Szerepel majd az újságban is a pontos dátum és a részletek. Ha valaki készülődik Izraelbe, akkor jelentkezhet.

Az emberek is észrevették Karloson ezután, hogy olyan bölcsességet szól, ami előtte nem volt a birtokában. Ha az ember belekerül Isten tervébe, és elhatározza, hogy az Úr útjain halad, hogy belelép az Úr terveibe, akkor elváltozik.

Akkor már az ember nem olyan okos magától. Saját magától már nem annyira okos. Nem te vagy a legbölcsebb ember a sarkon, mert becsatlakoztál a legbölcsebbnek a csatornájába és Tőle kapod az isteni bölcsességet. A Teremtőnek a bölcsessége folyik rajtad át.

Ő egy „kicsivel” okosabb nálad. Már az egy nagy bölcsesség, ha az ember arra rájön, hogy az Isten okosabb nála. Hitre van szükség ahhoz, hogy az Ő vezetését kövessük. Vannak, akiket az Úr az üzleti életbe hív el.

Ausztráliában az egyiket például az acélkereskedelembe hívta el. És ahogy ma beszélek a gyarapodásról, hallottad, azt mondtam, hogy őt elhívta az Úr az üzleti világba. Adakozó volt és ismeri az Igét. Akkor éppen leépülőben volt a gazdaság. Elcsendesednek a dolgok, mondják Ausztráliában ilyenkor. Vagyis nem megy az üzlet úgy a világnak.

De ő imádkozott, az Úr azt mondta neki, hogy rendeljen még a fémanyagokból. Drágák az acélelemek, amik az építkezéshez kellenek. Ugye raktáron tartja az ember egy bizonyos ideig, és még az árukészlet után is adót kell fizetni.

Az ember ilyenkor nem arra indulna, hogy még többet rendeljen, hogy a raktáron még több legyen. Ráadásul nem voltak megrendelések. De mit mondott az Úr neki? Hogy „engedje le a hálókat” és nézze meg, hogy mit fog majd? Itt az idő, hogy kimenjünk a vizekre.

De egész éjszaka halásztunk, és semmit nem fogtunk. Nappal meg igazán nem próbálkozik az ember. De a te szavadra Uram... Amikor az ember eljut erre a helyre, embereknek halászaivá teszlek titeket, mondta az Úr. Kövessetek engem.

A Máté 4,4-ben van: Kövess engem! És én azt teszem veled, hogy emberek halászaivá leszel, s én foglak gyarapításra vinni, én teszlek gazdaggá. Én töltöm be minden szükségedet, és te egészségben és gyarapodásban fogsz járni. Engem kövessél! Az Úr az én pásztorom, ezért nem szűkölködöm! Akkor miért élünk mégis szükségekben?

Ha tényleg az életed Urává tetted Őt, akkor befogadtad az örök életet. És ahogy Őt befogadtad, úgy kell vele járnod is. Úgy tűnnek, a világnak csodálatos tervei vannak. Hamisítványok persze. Korrupció van, és hazudozásban, lopásokban élnek.

A kezdetekben a zsidó írásokban, a héber írásokban, a rabbiknak a feljegyzéseiben Isten óvta az övéit a korrupciótól, a romlottságtól. Istent ez foglalkoztatta. Ezért lesz nekünk a feltámadás napja. Úgy nevezzük ezt a napot, hogy az elragadtatás napja. De ez a feltámadásunk napja is.

Most Istennek fogadott fiai vagyunk. Mit jelent, hogy örökbefogadott? Mert minket örökbefogadott Isten. Azt jelenti, hogy még nem kaptuk meg a teljes csomagot. Mint egy ügyvéd, akinek volt egy ügyfele, aki ikerbabákat fogadott örökbe.

Előkészítette a formális részét, a jogi munka folyt, és hónapokig húzódtak ezek a papírmunkák, míg eljött a napja, hogy behozták az ikerbabákat az ügyvédi hivatalba. Nagy nap volt ez. Ott voltak a szülők, akik örökbe fogadják a babákat, az ügyvéd és a két csecsemő. Többé már nem beszélnek arról, hogy ők örökbefogadottak, családtagok lettek.

És ez a nap eljön, kedden lesz az első vérhold. A négyes vérholdból az első. 2014 és 2015-ben két ilyen sorozat lesz, ugyanazon az ünnepen. Két vérhold, zsidó ünnepnapokon. Keddre esik az ő pászka ünnepük. Pénteken volt az Úr Jézus Krisztusunk keresztre feszítése. És fel fog támadni harmadnapon.

A zsidó naptár szerint gondolkodunk. A babiloni világi naptárt nem tekintjük mérvadónak. Pénteken elfelejtettem mondani az ott jelenlévőknek. Én úgy hiszem, hogy szombaton volt a keresztre feszítése.

Isten mindig is szerette volna megóvni az Ő népét a romlottságtól, az Ádám előtti időkben is erre törekedett. A történelemben minden pontosan úgy történik, ahogy Ő előre jelzi. Másfél évünk van még a nagy napig. Nagyon jelentőségteljes idők ezek, mert napfogyatkozás is lesz, szintén 2015-ben.

A történelemben visszatekintve, holdfogyatkozáskor háborúk voltak Izraellel. A napfogyatkozásoknál pedig a világeseményekre kiterjedő háborúk. Mi pedig meg leszünk őrizve ezektől. Az imakonferencián még elmagyarázok majd bizonyos dolgokat. A bukott arkangyal, maga az ördög, megpróbálta elpusztítani az emberi nemet és a Krisztus Testét pedig megrontani. Nem volt soha ilyen teremtése Istennek előttünk.

De amikor a feltámadásunk jön, az nemcsak minket fog érinteni, hogy mi megkapjuk a megdicsőült testünket, és Istennek hivatalos fiai leszünk. Nemcsak fogadott fiúságunk lesz, hanem a megdicsőült testünkben élvezhetjük a teljes fiúságot, úgy, mint Jézus maga.

De az egész teremtett világ sóvárogva várja Isten fiainak a megjelenését. De nemcsak a föld, hanem az egész univerzum. Hogy mennyire katasztrofális események történtek, nem is gondoltam volna. Tanulmányozom most ezeket, olyan források, amibe megbízom.

De nem ad számot róla a mi Bibliánk. Olyan feljegyzésekből vannak a források, amibe meg lehet bízni. Istennek foglalkoznia kellett számos dologgal. A laza, elkötetlen szálakat fogjuk összefűzni és lekötni. Így jobban meg lehet majd érteni, hogy mit miért tesz a mi Mindenható Istenünk. Dicsérjük az Urat.

Itt az idő arra, hogy elkötelezzük magunkat. Nem mindenki a szolgálatra kapja az elhívását, köszönjük ezt Istennek. Azt viszont mindenkinek elhívásaként tekintjük, hogy hitben kell működnie. Mindegy, hogy mi is a pontos feladatod, hitben kell működnöd.

Mózes első könyvére megyünk. Azt is el kell mondanunk, hogy nincs bennünk félelem egyáltalán. Mert a mi rendszerünk, amelyben az Úr minket elhelyezett, kikerüli majd ezt a haragot [a hétéves ítéletet].

Danny Pollock jön majd, s amikor itt lesz, lehet, hogy majd elgondolkodsz rajta, miért van annyi nyomorúság az ő testében? Háromszor volt életmentő szívműtéte. Meggyógyult már cukorbetegségből, ez hét évvel ezelőtt történt. A lábán egy olyan seb volt, amit kötözni kellett, teljesen meggyógyult és normálisan él vele. Indiában a legutóbbi alkalommal történt.

Azt is hisszük, hogy a bal veséjében megnyilvánult gyógyulás történt. Kiváló példája annak, hogy nem tekint a tünetekre, hanem továbbmegy és prédikál. Imádkozik az emberekért és azok meggyógyulnak. Prófétál felettük, pásztorokkal foglalkozik az ő hivatalában. Egy hangos szolgálat, ausztráliai szolgálat. Nem kell majd neki mikrofon.

A hatalmat fogod érezni a hangjában. Az a kenet, amiben egy szolgáló szolgál – mondjuk rajtam, vagy az evangélistán lévő kenet –, az az Isten népnek van, és nem saját magának van, hogy abból meggyógyuljon. Neki ugyanúgy mindent hitből kell elfogadnia, hatalmat gyakorolnia és hitből kell meggyógyulnia.

Szeretnék nektek mondani valamit. Úgy gondolom, hogy a gyógyszereket majd le kell tennie. Inkább vitaminokat és nyomelemeket kell majd szednie. Meg kell ezt értenie, hogy az nem a hitnek a hiánya, hogy ezek a nyomelem hiányok kialakulnak a testünkben.

Ha az emberek jönnek bizonyos betegségekkel, sokszor a gyógyszerek mellékhatása okozza a károkat a testben. Be van bizonyítva tudományos alapokon. Ha az ember távol tartja magát ezektől a gyógyszerektől, akkor jön az épülés, ha nem, akkor még az értelmét is elvesztheti. Az Alzheimer kór például ilyen. 100%-ban bizonyított, hogy a gyógyszerek indukálják ezt a betegséget.

50-60 évvel ezelőtt szinte még nem létezett olyan fokon a cukorbetegség, mint ma. Népbetegség lett. Ha az orvos azt mondja, hogy ne szedjetek vitamint... Ugye a börtönbe nem lehet juttatni őket, hogy az embereket gyilkolják azáltal, hogy ilyen ostobák. De azt javasolom neked, hogy tartsd magad távol az ilyen ostobától.

Könyvek vannak, amik támogatják, hogyan étkezzünk. Az egyik könyvet 100 milliós példányszámban adták el. Az a címe: A halott orvosok nem hazudnak. Hogyha tojást reggelizel, mint ahogy én azt teszem már egy ideje, kinevetnek engem legtöbbször. Meg lehet mondani, ki az, aki hallgatja az interneten a tanításaimat. Én hiszem, hogy ő is megérti majd, hogy vitaminokat és ásványokat kell a testébe vennie.

Kenneth Copelanddal is azt történt, hogy teljesen lebénult, akitől én is tanultam a hitet és ti is ismeritek őt. Nem volt ő hit szűkében, de az egyik gerinccsigolyája elporladt, olyan csontritkulása volt. Ma hogy van? Nézzétek meg. Teljesen megújította a csontját, az egész csontrendszerét, a teljes csontrendszerét a szájával [szavaival] és a helyes táplálkozással.

Az ember a testét képes helyreállítani, de kell, hogy higgyen valamiben. Nemcsak a gyógyító kenet az, ami ezt végzi, hanem a szánk. Az ő korában – Copeland például most már 76 éves –, ha az ember rájön arra, hogy valami hiány alakult ki a testében, az ő orvosai mind a nyomelemekkel és az ásványokkal segítik a testét a gyógyulásban, mind orvosságokkal.

A szakember, akit én követek most, állatorvosként kezdte. 20 év tapasztalat után arra jött rá, hogy helyrehozzuk az állatoknál ezeket a rendellenességeket egy kezeléssel. Miért tart ilyen sokáig az orvosoknál? Önmaga 74 éves és egészséges. A haja színe barna, eredeti és jól érzi magát.

Tanulmányozta, hogy milyen hiányok alakulnak ki, már abból eredendően is, hogy a föld is szűkében van az ásványoknak. Egy organikus étrend sem elegendő már az embernek. A leggazdagabb milliárdos 56 évet élt. Az orvosoknak az átlagéletkora 56 év. A neves sportolóknak az átlagéletkora 52 év.

Megint mások, akik a tápanyagokkal foglalkoznak és ezeket alkalmazzák, a feleségük 30 évesnek néz ki. Tehát meg lehet újítani a testünket. Én magam is azért jutottam ide, hogy ennek a témának utána nézzek, mert szüksége volt a testemnek bizonyos anyagokra.

A prosztata egészséges működéséhez bizonyos anyagok szükségesek. Ausztráliában nincs gondjuk ezzel, mert ott annyi tökmagot és sütőtököt esznek. Szinte minden étkezéshez azt eszik. Az egyik kedves orvos ismerősünk is mondta, hogy miközben TV-t néz, állandóan eszi a tökmagot. Ha a mi orvosunk ezt eszi, akkor biztos tudja, hogy ez jó neki.

Csak informállak benneteket, hogy a természetfeletti gyógyulás az egy csodálatos dolog: meggyógyulni rákbetegségből és reumás problémákból. Általában ezt egy vírus indukálja, de a Szent Szellem ezt is meggyógyítja. Szklerózis multiplexnél az izmokat gyógyítja meg.

A jobb vesében van most a gyógyulás. Az nagyon jó, ha valaki meggyógyul a jobb veséivel most. Nem akartam erre kitérni, de az Úr kanyarított engem erre. Ez is a gyarapodás, ha jól vagyunk. Hát 120 évig kell élnünk itt, nem?

Azt mondta Copeland, hogy én megtanultam, hogyan kell 120 évig élni. Arra kapott elhívást, hogy ezt megtanítsa Isten népének. Az ő megvallásai, amit a csontjára megtesz, az nekem is megvan. Szervekre, csontokra, izmokra, az idegekre.

Ma a pénz dolgában fogunk először egy kicsit körbenézni, aztán arra is rátérünk. Valaki megpróbáltatáson megy keresztül például az üzleti életben vagy munkahelyén és olyan helyzetbe kerül, hogy szükséget lát. Egy kazetta anyagot szeretnék összeállítani, amit vissza tudtok hallgatni. A gyarapodásról szóló Igék lesznek rajta. Ma is fogunk egy csomó megvallást tenni ez ügyben, amit vissza tudtok hallgatni.

Az embernek az egyénisége, a gondolkodásmódja kiépül, hogy mi az, amiben hisz valójában. Hány éves korra épül ez ki bennünk? 7 éves korunkra kész egyéniségek vagyunk. Ha visszanézzük, hogy az első 7 évben mit tanítottak nekünk, abból élünk az életünk további részében, s úgy gondolkodunk. És miként lehet ezt megváltoztatni? Egyedül Isten Igéjével.

Amikor én 7 éves kisfiúcska voltam, akkor az indiánokat és a cowboyokat üldöztem állandóan. Úgyhogy nekem is meg kellett változnom. De a szegénység szelleme az soha nem volt az életemnek része. De ettől is meg lehet szabadulni. Elolvassuk az Igénket.

5Mózes 8,17-18. Amplified

17. És vigyázzatok, nehogy azt mondjátok a ti értelmetekben és szívetekben, hogy az én hatalmam és az én erőm szerezte nekem ezt a gazdagságot.

18. Hanem szorgalmasan emlékezzetek meg az Úrról, a ti Istenetekről, mert Ő az, aki erőt/képességet ad nektek arra, hogy meggazdagodjatok/vagyonra tegyetek szert, hogy megerősítse az Ő szövetségét, amelyet atyáitokkal kötött, mint ahogy e mai napon is van.

Ő adja az erőt és a hatalmat a gazdagság megszerzésére. Isten királyságában kapod ezt a képességet.

Máté 6,30. 33.

30. Ha pedig a mezőnek füvét, amely ma van, és holnap kemencébe vetik, így ruházza az Isten; nem sokkal inkább-é titeket, ti kicsinyhitűek?

33. Hanem keressétek először Isten országát, és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek. Hallelúja!

3János 2.

2. Szeretettem, mindenekfelett azért imádkozom, hogy gyarapodhassál és jó egészségben légy, mint ahogy a lelked is gyarapodik.

Példabeszédek 3,9-10.

9. Tiszteld az Urat a te vagyonodból, a te egész jövedelmed zsengéjéből.

10. Ekképpen megtelnek a te csűreid bőséggel, és musttal áradnak el sajtód vályúi.

2Korinthus 4,4.

4. Akikben e világ istene megvakította a hitetlenek elméjét, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges Evangéliumának világosságát, aki az Isten képe.

Tudjuk, hogy elvakította e világ istene a hitetlenek elméjét. Hogy a Jézus Krisztus dicsőséges Evangéliumának világosságát ne lássák. Ne lássák ezt a világosságot.

János 16,13.

13. De mikor eljön Ő, az igazságnak Szelleme, elvezet majd titeket minden igazságra. Mert nem magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.

Ha tudod, hogy mik azok, amik következnek, akkor el tudsz kerülni egy csomó mindent. Katasztrófák, balesetek, összeomlások.

Nem fejeztem még be az acéláruk forgalmazójának történetét. Amit beszerzett pluszban, a raktárából azt mind el is adta. És mást sehol senki nem tudott eladni, adósságba kerültek. Neki pedig jól ment, és ment az üzlet, mert a Szellemet követte.

Az a nagykereskedő, aki a kiskereskedőknek árulta, azt mondta, hogy mostantól kezdve annyit vihet ki a raktárából, amennyit csak akar, nem is kell előre fizetnie. Vagyis nem kellett előre fizetnie, csak ha eladta. Ő volt az egyetlen, aki vásárolt a raktárból. Istennek a kegyeltsége volt fölötte, és ezt meglátta a világ.

Az Úrnak áldása, az gazdagít meg! A Példabeszédekben a 10,22-es mondja ezt. Ezt az Igét tudnunk kellene mindannyiunknak. Mond: Én áldott vagyok! Mert te gazdag vagy, azért. Az Úr az én pásztorom, ezért nem szűkölködöm. Ezt szoktam beleírni a Bibliátokba, ha hozzátok, hogy írjak bele.

Lukács 6,38.

38. Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak az emberek a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, amellyel ti mértek.

Úgyhogy adakozzál. Most nemcsak a tizedről beszélek. A tizedről egy kijelentést kell kapnod az Úrtól ahhoz, hogy az működjön. Ne a törvény szerint add, mert nem vagyunk a törvény alatt. Erről kell egy kijelentés, egy megértést kapnod. Az Ige mondja, hogy a zsidókat megváltotta Jézus a törvény átkától.

Galata 3,13.

13. Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká tétetvén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ:

14. Hogy az Ábrahám áldása Krisztus Jézusban legyen a pogányokon, hogy a Szellem ígéretét elnyerjük hit által.

Mik ezek az áldások? Az első Ige, amit ma a papírra véstünk, hogy Ábrahám igen gazdag volt.

1Mózes 13,2.

2. Ábrám pedig igen gazdag volt barmokkal, ezüsttel és arannyal.

Mert figyelmezett Istenre, hogy mit mond, és amit hallott, megcselekedte. Tisztelte az Istent.

1Mózes 13,5-9.

5. Lótnak is pedig, aki Ábrámmal jár vala, voltak juhai, ökrei és sátorai.

6. És nem bírá meg őket az a föld, hogy együtt lakjanak, mert sok jószáguk volt, és nem lakhatának együtt.

7. Versengés is támada az Ábrám barompásztorai között, és a Lót barompásztorai között; és a kananeusok és a perizeusok is ott laknak vala akkor azon a földön.

8. Monda azért Ábrám Lótnak: Ne legyen versengés közöttem és közötted, se az én pásztoraim között és a te pásztoraid között: hiszen atyafiak vagyunk.

9. Avagy nincsen-é előtted mind az egész föld? Válj el kérlek tőlem; ha te balra tartasz, én jobbra megyek; ha te jobbra mész, én balra térek.

Versengést próbálta elkerülni, hogy ne legyen versengés, vagyis viszálykodás közötte és az Ő rokonsága között. Ezért tehát látszik, hogy könyörületes és jó szándékú volt mások irányába. Igen gazdag ember volt az aranyban, az ezüstben és a barmokban. Abban az időben ez jelentette a gazdagságot. Isten szereti a mi gyarapodásunkat.

Zsoltár 35,27.

27. Vigadjanak és örüljenek, akik kívánják az én igazságomat, hadd mondják mindenkor: Magasztaltassék az Úr, aki gyönyörködik az Ő szolgájának gyarapodásában.

A te gyarapodásodban gyönyörködik az Úr. A szegénység az egy átok. A törvénynek az átka. Mi nem a törvény átka alatt vagyunk, mi az áldások alatt vagyunk. Istennek az áldásai azt jelentik, hogy azok meggazdagítanak. Ábrahámot is meggazdagították és a többieket is, akik az övéik voltak.

A Lukács 17,6-ban mondja az Úr, hogy ha akkora hitetek lenne, mint egy mustármag.

Lukács 17,6. Amplified

6. Az Úr pedig válaszolt: Ha csak olyan kicsi hitetek (bizodalmatok és bizakodásotok) lenne Istenben, mint egy mustármag, akkor azt mondhatnátok/azt tudnátok mondani ennek a szederfának, szakadjál ki gyökerestül a földből és plántáltassál a tengerbe, és az engedne nektek.

Gyarapodásnak az egyik alapakadálya, hogy az emberek tévesen gondolkodnak és tévesen hisznek. Ha rosszul gondolkodunk, akkor rosszul is cselekszünk. Ha az anyagi helyzetünkkel kapcsolatban negatív módon nyilvánulunk meg, akkor az lesz meg nekünk, amiben hittünk és amit kimondtunk. Itt ugyanis egy szellemi törvény van működésben, hogy meg lesz néki, amit mondott. Nem az, amit imádkozott.

Ausztráliában voltam és egy teljes reggeli istentisztelet erről szólt. Hogy az imádság, amit elmondtál vasárnap, s a következő vasárnap között az egész hét során miket beszélsz. Hat nap van ott, hogy beszélj, amit akarsz. Azt fogod megkapni.

A Sara lányommal is kellett foglalkoznom ez ügyben. Mert ugyanis imádkoztunk bizonyos dolgokat, és aztán megnéztem, miket kezd beszélni. Azért imádkoztunk, hogy megváltozzanak a dolgok, s nem azért, hogy utána beszéljünk róla, vagy kianalizáljuk, vagy kiérvelgessük az áldásokat.

Pár alkalommal így visszatért még ez a dolog, aztán rájött arra, hogy itt elvéti. És megköszönte az Úrnak, hogy ezzel kapcsolatban minden rendben van. A Zsidó 13,15-ben írja, a dicséretek áldozatát kell az Úr elé vinni. Megköszönni, hogy az úgy van. Miért? Mert Ő meghallotta az imádságomat és megválaszolta az imádságomat.

Zsidó 13,15.

15. Annak okáért Őáltala vigyünk dicséretnek áldozatát mindenkor Isten elé, azaz az Ő nevéről vallást tevő ajkaknak gyümölcsét.

Itt vagyunk mi az időtengelyen. Az emberek a csodát várják és a csoda egy szempillantásban jön, de van egy időtengely is. Amiről múlt héten tanítottunk, a két vak mit mondott Jézusnak? Dávidnak fia, könyörülj rajtunk! Megkérték, gyógyítsa meg a szemüket.

Jézus mit mondott nekik? Ha hiheted azt... Hiszitek-e, hogy én azt megcselekedhetem? Jézus azt kérdezte, hogy te hiszed-e azt, hogy Ő képes megváltoztatni az anyagi helyzetedet? Hiszed-e, hogy Jézus képes arra, hogy az adósságokat eltörölje, hogy az új munkahelyedet megszerezze?

Nem azt kérte, hogy te vajon meg tudod-e tenni? Mert azért vagy itt, mert ez bizonyíték, hogy te nem tudod megtenni. De hogy Ő megtudja-e tenni? Ezt hiszed-e? Utána legyen neked a te hited szerint. És megnyíltak a szemeik. Azt is mondta nekik, hogy el ne mondják senkinek. Annál inkább elbeszélték mindenkinek. És az az igazság, hogy én is elhíreszteltem volna az ő helyükben. Mert én is kiáltottam volna örömömben.

A szavainkkal választjuk az életet vagy a halált, a szegénységet vagy a gazdagságot, a betegséget, vagy az egészséget. Ha valamiért imádkozunk, hogy az Úrtól fogadjunk valamit, s ha a szavaink ellentmondásban vannak Isten Igéjével, akkor az ember dolgozhat rajta keményen, s eljön az idő, hogy az ember adósságban marad, küszködik és alig-alig jut a végére a dolognak, küszködik.

Istennek az Igéje az rendelkezik teremtő erővel. Nekünk egyet kell értenünk a szívünkben, hogy amit Isten mondott rólunk, az úgy van. Szóld az Igét és a körülményeid elkezdenek majd megváltozni, és az Ő akaratának a vonalában kezd alakulni az életed.

A legkisebb lányom mindig is így mondta kiskorától kezdve, hogy én áldott vagyok. És az is. Kap így dolgokat, előléptetések érik. Mindig mondja, hogy én áldott vagyok! Ő 28 éves korában a Queensland állam útépítéseit felügyelte. Két és félszer nagyobb az az állam, mint Texas, mint egész Európa. 28 éves korában előléptették!

A szájával szerzi az ember az áldásokat. Most pedig Dél-Queensland útjait felügyeli, vagyis lejjebb vették a területét, de az a leggyarapodóbb rész. És várostervező az egyik szakmája. Óriási beruházások és építkezések vannak, milliárdos nagyságrendű. A leg krémje végzi ezeket.

Most egy másik szakon is tanul az egyetemen és ott is diplomát szerez, projekt menedzser lesz. Megtanulja ezt a nyelvezetet teljesen, a helyi tanácsosoknak a nyelvezetét, mert a város addig nem tud tenni semmit ez ügybe, amíg jóvá nem hagyják állami szinten. Nem tudnak rácsatlakozni az utakra, és így tovább.

A mérnököknek a vezető fejei sem tudnak semmit tenni addig. Sürgetik a dolgokat, hogy mindenki siessen, mert Sarának még ki kell járni az egyetemet. Szokták viccesen noszogatni. Ő hagyja jóvá az utakat. Mi által jött mindez elő? Az által, amit kimondott: áldott vagyok!

Ha valami jó történik veled... Solton voltunk, és nagyon jó volt az az istentisztelet. Mit mond ilyenkor az ember? Hogy áldottak vagyunk. Mindenki mondja ezt most: Áldott vagyok!

Ha akkora hitünk van, mint egy mag, mit csinál az ember a maggal? Elveti. A szavak formájában vetjük az életünkbe. Azt mondja... A legtöbb ember nem mond semmit vagy a bajokat sorolja. Hogy most beteg vagyok, meg elfáradtam, meg szegény is vagyok.

Soha nem fogok kikeveredni ebből. Adósságaim vannak. Nem kapok munkát. Hat és fél milliárd ember, ebből három milliárd férfi, s mondják, nem találok magamnak férjet. Nekem csak egy kell. Három milliárd férfi közül nem találok egyet se. Nekem csak egy kell, Uram.

És hallottam ilyen beszédet. Mi a problémád? Nagyon nagy valószínűsége van, hogy nem is találsz. Ha csöndbe maradnál és csak annyit mondanál, hogy áldott vagyok... Van egy név a birtokunkban, ami minden név fölött való. Ha azt elolvassuk, jól fogjuk érezni magunkat.

Filippi 2,9-10.

9. Annak okáért az Isten is felmagasztal Őt, és ajándékozza néki oly nevet, amely minden név fölött való;

10. Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. Ámen, hallelúja!

Ez egy mindenekfelett való név! Megvallásunk következik, a kiskönyvemből olvasom, a mai napig ezt használom, ha kell. Együtt fogjuk mondani:

Isten ismeretével és megértésével teljességgel beteljesedtem. Az Ő akarata az én gyarapodásom. – Ha bekerül az ember a terveibe, mint Karlos, akkor jönnek új dolgok is. – Az Isten örömét leli az én gyarapodásomban. Erőt ad nekem a gazdagság megszerzésére, hogy a földön megerősítse az Ő szövetségét. A Szent Szellem vezetéseire azonnal választ adok. Mivel a lépéseim az Úrtól elrendeltek, megfelelő időben, a megfelelő helyen vagyok. Isten mindent nekem adott, ami az élethez szükséges, és én mindezt képes vagyok birtokolni is. Isten az én ellátásom, minden mérték felett. Az én anyagi jövedelmem növekszik, mert az Úr áldásai uralkodnak felettem. Ahogy én adok, nekem is adatik, jó mértéket, megnyomottat, megrázottat és színig teltet. Áldott vagyok a városban, áldott vagyok a mezőn. Áldott vagyok bejöttömben, és áldott vagyok kimentemben. Áldott az én kosaram, áldott vagyok a boltokban, a bankszámlámban, beruházásokban, egészségben, és az én kapcsolataim virágzóak.

Életem minden területén az Úr áldásai uralkodnak felettem. Az Úr áldással gazdagít meg engem, és nem ad hozzá fáradságot és nyomorúságot. Isten minden kegyelmét bőséggel közölte velem, minden földi áldással és kegyeltséggel, ezért mindenben, mindenkor, elegendő van nekem és minden jó cselekedetben, bőségben vagyok. Gyönyörködöm az Úrban, és Ő nekem adja szívem kívánságait. Az Úr a kedvemért megdorgálja a pusztítót, egy ellenem készült fegyver sem lesz jó szerencsés az anyagiakban. Megszűnt minden ellenséges célkitűzés az anyagi életemben.

Az elmém megújult Isten Igéjével, ezért megtiltom a kudarc gondolatait, a legyőzöttség gondolatait. Isten bölcsességével teltem meg és bölcs anyagi döntéseket hozok mindenkor. Az anyagi életemben is a Szent Szellem elvezet minden igazságra. Az Úr a gondolataimat az Ő akaratának a vonalában őrzi. Ezért a terveim sikeresek és beteljesednek. Nem ismerek szükséget, mert a mi Istenünk betölti minden szükségemet az Ő gazdagsága szerint, dicsőségesen a Krisztus Jézusban. Az Úr az én pásztorom, ezért én nem szűkölködöm. Jézus azért jött, hogy életem legyen és azt bőségben élhessem. A kegyelem és a megigazultság ajándékát bőségben vettem, ezért Krisztus Jézus által uralkodom, mint egy király az életben. Az Úrnak öröme van az ő szolgája gyarapodásában, és Ábrahám minden áldása az enyém. Ámen. Hallelúja! Magasságos az Úr!

Kezdd el hallgatni és mondani ezeket a megvallásokat, ha bizonyos anyagi nehézségekben találod magad. A szívedbe épüljön be, mert akkor fog változást hozni. Láttam nagy neves szolgálatokat, hogy nem tudtak lépést tartani a növekedéssel, nagyobb épület kellett, milliókkal túlköltekeztek.

Az alkalmazottaik számára kötelezővé tették a gyarapodás Igék hallgatását. Míg a végén megoldódtak az anyagi gondjaik. Megszűntek. Ezt akarja az Úr veletek is tenni, hogy jó egészségben legyetek és a szükségeitek betöltődjenek. Már az első fokozata a gazdagságnak az is, ha minden szükségünk betöltetik. Köszönjük az Úrnak.

Nagyon sok gyógyulás van. Talpon, a csípőben van gyógyító kenet, a vesében, a fülben ma csoda lesz. Szklerózis multiplex gyógyul ma meg. Az Úr jó hozzánk! Dicsőség Istennek! Ámen.

„Ráadás” a gyógyító sorok után:

Sanders pásztor elmondja a pásztoroknak, hogy azokra a területekre, ahová viszi Danny Pollockot, a szombat és vasárnapi napok már beosztásra kerültek. Július utolsó két hetéről van szó, tehát szabadtéren is lehetünk. Párkányba például csak hétfői napon tudunk menni vele.

A pásztoroknak azokra az alkalmakra, amelyek közel vannak, mindenképpen be kell jönniük. Nagyváradra is elviszem, hogy a romániai terület is érintve legyen. Az összejövetelek előtt a pásztorokkal külön találkozik. Ha az Úrtól van, amit szóljon, akkor ő azt szólni fogja. Nem kell, hogy hosszú legyen az Úr üzenete. Nekem annyit mondott, hogy az út ki fog szélesedni. Én igyekszem a főúton maradni.

Tegnap Solton voltunk és Kiskőrös, Dunaújváros, Kecel és még messzebbről is jöttek, nagyon jó központi helyen van. Evangelizálni fogunk és szeretném, ha a pásztorok valamelyikre mindenképpen eljönnének. Az első héten a szombati alkalmon Kecskemét, azután Pétervásárával kezdünk szerdán.

Dialízisre kell majd neki menni, hajnali 6 órakor kezdődik a kezelése. Hisszük, hogy itt le tudja azt tenni és nem lesz szüksége majd rá. Utána a pihenés javasolt, de rögtön prédikálni megy. Nem zavarja az erőnlétét. Hat kezelést fog kapni, amíg itt lesz. Hétfőn, szerdán, pénteken fog menni kezelésekre és ezt is beütemeztük már.

Ennyit akartam most nektek mondani, mindannyian áldottak vagytok, és úgy is néztek ki. Nagyon jól néztek ki, mint az Úr áldottjai úgy néztek ki, mert azok is vagytok. Tehát a legjobb az, ha az ember meg is éli, nem csak úgy tűnik, hogy Isten fia vagyok, hanem valóban az is vagyok! Áldottak vagyunk az Úrban! Dicsőség Istennek! Ámen!  

 

*A barna színnel jelzett igeversek más fordításból származnak.

A felhasznált bibliai versek a King James kiadás számozását követik.

 

BÉKEVÁR FŐOLDAL