2009.04.08.

RAGASZKODJ A HITEDHEZ!

Jegyzet Jim Sanders tanítása
2009. április 05.

 

 

Atyám! Imádattal imádunk Téged! Jézus nevében! Áldott legyen az Úr neve!

Gyönyörű kenet van jelen a mai napon. Az Urat imádjuk mindannyian, áldott legyen az Úr Jézus Krisztus szent neve! Hálaadással imádjuk Őt!

Dicsőség legyen Istennek, és a nagy Királyunk, a hatalmas Királyunk, az Úr Jézus Krisztusban mindig hallhatunk bizonyságtételeket.

Most is Jézus Krisztus dicsőségére fogtok hallani bizonyságtételt, ami nem egy mindennapi történet, erről a dicsőséges bizonyságról fogtok hallani, Horváth Erikától.

 

Horváth Erika: - A szívem titkaiból szeretnék megosztani néhány gondolatot, és kérek az Úrtól erőt, hogy el tudjam mondani. Az erő itt van köszönöm Néki.

A történet, amit szeretnék megosztani veletek 2008. januárjában kezdődött.

Kint voltunk az imakörrel Izraelben. A két kisbabánk születése után néhány kilóval több lett a súlyom, mint azt szerettem volna, és kértem az Úrtól, hogy hiszen Ő teremtett, akkor meg tudja tenni azt is, hogy tegyen engem tökéletessé. Majd elkezdtem ezen gondolkodni, és kaptam Tőle egy Igét, a Róma 4/17-et, amire soha nem gondoltam azelőtt, hogy azokat a dolgokat, amelyek nincsenek, szólítsam elő, mint meglévőket, a testemre.

Ezt az Igét mindig nagyon kedveltem, de a testem vonatkozásában soha nem gondoltam azelőtt, hogy a testemet hívhatom 70 kg-nak, vagy annyinak amennyi szerettem volna lenni, és a kilók elkezdtek rólam megindulni lefelé.

Majd áprilisban volt egy Benny Hinn alkalom Stuttgartban, ahová az Óbudai gyülekezetből, ahol szolgálunk, többed magammal részt vettünk. Számomra nagyon megdöbbentő volt, hogy az egyik istentiszteleten ’áramütést’ éreztem a testemben. Jó néhány ilyen alkalmon részt vettem, de soha azelőtt ilyet nem éreztem. Mintha áram járta volna át a testemet. Nem tudtam mi történt és rá következő napokban vettem észre, hogy a bal oldalamon egy hatalmas dudor van a hasamon, két-három hónapos terhességhez hasonló méretű, de átcsúszva a bal oldalamra.

Nem nagyon örültem ennek, de a Szent Szellem azt hozta, hogy most jöttél az istentiszteletről, nem lehet bajod. Ebben megpihentem, el is telt kb. másfél hónap. De szeretem tudni, hogy mi történt, pl. ha imádkozom valami ellen, akkor szeretem tudni, hogy ott mi van, hogy elátkozhassam annak a gyökerét és úgy menjek tovább. Elmentem egy magánklinikára, egy vizsgálatra.

Megtiltottam a sátánnak mielőtt odamentem, hogy bármi gonosz jelentést adjon nekem, minden hazug ajkat megparancsoltam, hogy némuljon el. Tehát nem úgy mentem oda, hogy valamit megengedek az ördögnek, hogy rám tegyen. Láttam a vizsgálatnál, hogy megdöbbenten néznek és mondták, hogy a lép, az duplája a normál méretnek.

Nem tudtam, hogy valójában a lépnek milyen funkciója van a testben, ezért utána olvastam az interneten, és el is döntöttem, hogy soha többet nem fogok olvasni semmi orvosi dolgot az internetről, mert olyan mértékben lehúzott, hogy több óra kellett hozzá mire magamhoz tértem a hitemben.

Vérvételt rendelt el a doktornő, oda is kirendeltem Jézus vérét, és mondtam, hogy Jézus vére szólaljon meg a vérem felett, hogy én tökéletes vagyok.

A doktornő a vérvétel után azt mondta, hogy leukémiára gyanakodtam, de a vér alapján nem kimutatható.

Azt mondta, hogy nem is tudja, mit mondjon, azt ugyanis nem mondhatta ki, mert imámban megtiltottam, hogy beteg vagyok, mert Jézus nem engedte meg neki, azt mondta, hogy menjek el egy kollegájához, aki hematológus, a vérrel foglalkozik és ő fog majd tovább vizsgálni engem.

Az első döbbenet az volt, hogy az orvos nem volt idehaza, és ezekre a jelenségekre nagyon érdemes odafigyelni. A második döbbenet az volt, hogy mikor az orvos megérkezett, egy órát kellett rá várnom a kórházban. Már ekkor tudtam, hogy nekem semmi keresnivalóm nincs itt, de úgy gondoltam, ha már megbeszéltük, akkor tisztességből találkozom vele.

Ott is vettek tőlem vért és több vizsgálatot végeztek vele, és mikor visszamentem az eredményért, akkor az orvos azt mondta, hogy menjek el csontvelő vizsgálatra és még más vizsgálatra.

Ahogy léptem be az ajtón, ő éppen a másik orvoshoz telefonált, hogy itt van egy hölgy, szeretném bejelenteni csontvelő vizsgálatra, nagy valószínűséggel vérrákos.

Rákérdeztem az orvosra, hogy – tessék?

Ránéztem az orvosra, ő a szemembe nem merte elmondani, mert nem mondhatta ki, hisz megkötöttem ezt imámban, és eljöttem. Mondtam neki, hogy majd jelentkezem.

Kimentem a kocsihoz és nem tudom igazán megmondani azt az érzést, mert az embert letaglózza ez a helyzet és az jött, ahogy vezettem hazafelé az autóban, hogy – a te csontvelőd tökéletes!

És ezen álltam, elmondtam a férjemnek, aki azt mondta, hogy számára ez felfoghatatlan és nem is hiszi el ezt az egészet.

Meg kellett küzdenem azért a látható dolgokkal, hogy ott egy nagy dudor van, és az érzékelhető dolgokkal is.

Ettől kezdve az egész életem úgy telt, ez év március 22-ig, hogy mindig valami tünettel kellett megküzdenem, de tudtam – kijelentette az Úr – hogy én ott a Benny Hinn alkalmon meggyógyultam!

Tehát tudtam, hogy a betegség szellemi magja már meghalt, és az nincs nálam, nem tud engem pusztítani, viszont a tünetek végig jöttek március 22-ig. Úgy éltem az életem, hogy éjszakánként ötször kellett pizsamát cserélnem, vizes volt az ágyam, már nem tudtam, hogy hová feküdjek. A hajamból csepegett a víz a fülembe, a szemembe. Egyszer odamentem pásztor Jimhez a győzelem előtti napokban és mondtam neki, hogy – kérlek, mondj nekem valamit. Azt vártam, hogy valami prédikációt fog nekem mondani, hogy megvigasztaljon, ő pedig annyit mondott, hogy állj meg az Igén!

Gondoltam, csak ennyi?

Hazamentem és állandóan ott volt a fülemben, hogy – állj meg az Igén!

Eddig is ezt tettem, akkor továbbra is meg kell, hogy álljak az Igén és ez az egy mondat mindennél többet ért!

Voltak közben tünetek, enyhe köhögés pl. ami prédikáció közben zavart, és azokat is zavarta, akik hallgatták. Volt, hogy a szemem alatt jöttek kisebb sebhelyek, ráncokhoz hasonlóak, voltak tehát közben különböző tünetek folyamatosan, és a fájdalom.

Isten megdicsőítette magát mindenben, mert ahogy a férjemmel imádkoztunk – nincs is odahaza gyógyszerünk – és ahogy jöttek a fájdalmak, pl. egy esküvőn voltunk az elmúlt év augusztusában, alig bírtam végig állni a ceremóniát. Utána be kellett ülnöm a kocsiba, mert ez a nagy lép szinte húzott le. A férjemmel megtörtük ezt a fájdalmat és utána hajnalig táncoltam, nem vettem róla tudomást.  Tehát amikor a fájdalom elmúlt, akkor már mindent tudtam csinálni. És azt kértem Jézustól, hogy erőm legyen, mert a gyengeség is megkísértett hatalmas mértékben. Volt, hogy reggel felkeltem, alig volt erőm és kellett egy fél óra, mire az Igékkel feltöltődtem és erőre kaptam. És ami még dicsőséges az az, hogy minden egyes imára és hatalomgyakorlásra, mert volt amikor egyedül voltam és jött a fájdalom, és mondtam, hogy – elátkozlak a testemben, mert az én testem a Szent Szellem temploma és neked nincs semmi közöd hozzá, mert én meg vagyok váltva, és én Isten királyságához tartozom és nincs hozzád közöm, menj el tőlem Jézus nevében. És eltelt egy-két perc és elment a fájdalom. És ránéztem a gyermekeimre és onnan is erőt merítettem. És elmondom, hogy a félelem nem tudott megkísérteni egy percre sem! Nekem is a legnagyobb döbbenet, hogy nem féltem egyáltalán.

Pedig az elején, amíg nem tudtam, hogy mi ez a dudor, addig jöttek olyan gondolatok, hogy meg fogsz halni. Volt úgy, hogy prédikáltam és ott is jött, hogy – na ez az utolsó prédikációd, ezután már többet neked ide nem is kell jönnöd. Tehát voltak ilyen megtévesztő hazugságai az ördögnek.

November 9-én egy nyitó alkalmán voltunk az Egyházunknak és ott mondta pásztor Jim, hogy – meggyógyultál! Ezt is megragadtam és utána januárban, ahogy kint voltunk ismét Izraelben imakörön, akkor kaptam az Úrtól, hogy – március 22.! Nem tudtam mit kezdeni ezzel a dátummal. Azt tudtam szellemben, hogy meggyógyultam, de azt akartam, hogy a tüneteknek legyen már vége, mert nehéz volt, már elegem volt.

Másik dolog még, hogy ezren is megkérdezték, hogy hogyan fogytam le. És én tudtam, hogy ez a fogyás a tüneteknek része és ezt nem mondhattam el.

Azt is szeretném itt elmondani, hogy erről a hit harcról pásztor Jiméken kívül, a férjem és még egy pásztor feleségén kívül senki nem tudott. Tehát úgy kellett megállnunk ebben, hogy senki ne tudjon róla, ne gondolják, hogy beteg vagyok, mert én tudtam, hogy nem vagyok beteg! Nem akartam azt, hogy valaki úgy nézzen rám, hogy beteg vagyok. Lehet esetleg, hogy azok közül, akik imakörösök, kijelentette az Úr, és minden imáért nagyon hálás vagyok, mert ez egy csapatmunka volt, ez a győzelem nem csak az én hitemnek a harca volt, hanem a tiétek is. Volt, aki közületek az egyik novemberi imakörön megszólalt, hogy - győztél és neki fogalma sem volt arról, hogy én min mentem keresztül, csak azt mondta az Úr, hogy - győztél, és itt megint életre kaptam újra.

Karácsony előtt pedig felhívtak a gyülekezetünkből és közel egymillió forintos adományt adtak az Óbudai gyülekezetből. Akkor már úgy éreztem, hogy végem van, amikor a hit úgy lecsúszik a sok támadás miatt. Amikor mondták, hogy ezt az adományt adják és, hogy kezdjük el a saját gyülekezeti helyünket keresni, mert ez a szívünk vágya volt, hogy ez nekünk meglegyen. És ekkor megint erőre kaptam és ez adott nekem távlatot és hitet.

Amikor kihozta az Úr Izrael gyermekeit Egyiptomból, ezüsttel és arannyal hozta ki őket, és a bőségbe hozta ki. Tudtam, hogy ez már a győzelem, együtt csináltuk végig ezt az Úrral és látta az Úr, hogy elfáradtam, de tudtam azt is, hogy soha nem fogom feladni, mert az nem lenne dicsőséges. Izraelbe is imádkozni mentem ki, de azt mondtam, hogy otthagyom a keresztfa alatt ezt a tünet-összességet, és nem fogom elhozni magammal és visszafelé olyan szinten meg voltam próbálva a fájdalmakkal, hogy olyat előtte nem éreztem.

Jobb oldalamon is jelentkeztek szúró fájdalmak és elmentem egy másik orvoshoz, úgy mentem oda mintha nem tudnék semmiről, kíváncsi voltam mit mond. Látta, hogy a hasam nagy, és azt mondta, hogy hát ez iszonyú, ekkorát ő még nem látott, ez olyan tizenszeres. Tehát nem dupla, hanem tizenszeres, és én pedig azt éreztem, ahogy leültem vele szembe, hogy nevetnem kell. - Azt éreztem, hogy nevetnem kell! Tehát eltelt 11 hónap és akkor azt mondja nekem a dupla helyett, hogy tizenszeres. Mondtam, hogy ezt nem tudom elfogadni.

Kijöttem, felhívtam Sandersné Erzsébetet, és azt mondtam, hogy elmegyek pásztor Chrisnek az alkalmára Afrikába. Erről már beszéltünk, hogy van rá lehetőség, hogy kimenjek a gyógyító iskolába. A férjem ugyan vállalta, hogy vigyáz arra a két-három hétre a gyermekekre, de értsem meg, hogy a hűség mit jelent, vagyis hogy ide járok 16 éve ebbe a gyülekezetbe, akkor az Úr itt fog meggyógyítani! Hűség! Az Igén, a hitünkön keresztül. És nincs szükség arra, hogy utazzam 15 órát Afrikába és ott egy teljesen idegen pásztoron keresztül gyógyuljak meg. És ez így igaz, mert eljött a március 22-e, ez két héttel ezelőtti vasárnapi nap volt. Nagyon vártam, hogy mi lesz itt akkor?

Ahogy ezen az alkalmon Sandersné Erzsébet kezét rám téve imádkozott, bizsergést éreztem a bensőmben. Már erre az időpontra enni se nagyon tudtam, annyira nyomta minden szervemet, a gyomromat, éhes voltam, de nem bírtam enni. Ezen a napon elmentünk a férjem anyukájához ebédre és két adagot megettem abból a finom ebédből, és utána nem volt az a fájdalom, ami előtte minden evés után nagyon erősen jelentkezett. Utána már ez az izzadás is kezdett csökkenni és úgy éreztem, hogy csak úgy állhatok ki ide bizonyságot tenni, amikor már nincsenek tüneteim. Mert én tudtam, hogy meggyógyultam, de úgy éreztem, hogy Istenhez ez a méltó, amikor már teljesen tünetmentes vagyok. Most már végig alszom az éjszakát anélkül, hogy izzadnék, és nem kell mindennap hajat mosnom, ami szintén nagy dolog, mert 11 hónapon keresztül mindennap meg kellett ezt tennem.

Azt szeretném még elmondani, hogy amikor kint voltunk Izraelben, az egyik nap, amikor nagy fájdalmaim voltak, megkértem a pásztoraimat, hogy jöjjenek és imádkozzunk együtt, tudtam, hogy ez már az utolsó rúgásoknak az egyike, akkor mondta pásztor Jim, hogy nagyon erős a gyógyító kenet a kezemben és menjek el és kezdjek a betegek felé szolgálni. Ahogy hazaérkeztünk, a csütörtöki imakör után bementem abba a kórházba, ahol rám akarta tenni a leukémiás tüneteket az ördög. Mondtam, hogy ez így méltó az ördöghöz, hogy eltapossam. Nagy kórház ez, nem is tudtam, hogy melyik részében voltam korábban. Kértem a Szent Szellemet, hogy vezessen és akkor odavitt az egyik épületrészhez, ahol a daganatos betegek voltak és bementem, de a főnővér azt mondta, hogy itt engedély és egyebek kellenek. Kijöttem és mondtam, hogy – kérlek Szent Szellem, hozd ki az udvarra őket, majd itt beszélgetek velük, imádkozom értük. És kihozta őket minden alkalommal. Ezt követően kaptam a III. kerületi gyülekezetből egy segítőtársat, akivel együtt imádkozhatunk. Mondtam neki, hogy nem hozza már a Szent Szellem őket, menjünk fel a leukémiás osztályra. És képzeljétek el, hogy azt mondta főnővér, hogy már hetek óta várom, hogy valaki jöjjön és imádkozzon a betegekért. Azóta járunk ide, és úgy hívjuk az osztályt, hogy – a leukémiából meggyógyultak osztálya! És már van egy gyógyult. Én mondtam az Úrnak, hogy – Te 100 %-on tudsz teljesíteni, engem meggyógyítottál, akkor őket is 100 %-on meggyógyítod. Hatalmas az Úr!

És szeretném, ha tudná mindenki, aki bármilyen megpróbáltatásban van, hogy Istennél nincs lehetetlen.

És azt is elmondom még, hogy miután ezek a tünetek jöttek, azt az Igét kaptam az Úrtól, hogy – menj be az én nyugodalmadba! És ezt mondta akkor is, amikor a kisebbik lányomat két kilogrammal megszültem. És azt mondtam, hogy Uram, ha akkor megtetted, akkor most is megteszed. És ezen álltam, és amikor jött a sátán, hogy megöl, akkor azt feleltem neki, hogy Isten azt mondta, hogy menjek be az Ő nyugodalmába. Akkor te ördög, nem ölhetsz meg engem, én nem fogok meghalni! És élek és hosszú élettel elégített meg Isten.

És néztem a tanításokat és hallgattam az Igéket. Volt, hogy naponta ötvenszer, százszor elmondtam az Ésaiás 53/4-5-ös Igéket! Ugyanis nem tudtam óránként imádkozni, mert közben a gyermekeimet kellett ellátni és velük kellett lennem. Nem tudtam óránként az imádságot elmondani, de hallgattam a tanításokat, mentek az Igék, és ahogy csak tehettem, mindig kimondtam az Igéket a számmal.

A győzelem előtt jött két Ige, hogy – Hatalmas dolgokat cselekedett velünk az Úr, azért örvendezünk! Ez még március 22-e előtt volt. A másik Ige pedig, hogy – megtelt a szánk nevetéssel és örömteli kiáltással. Olyan örömet és boldogságot érzek, hogy azt nem tudom nektek elmondani.

Azoktól pedig, akik kérdezték, hogy hogyan fogytam le és esetleg kicsit morcosan válaszoltam már, szeretnék bocsánatot kérni, mert néha már teher volt ez a kérdés. Tudom, hogy nem tehettetek róla és nincs bennem semmi rossz érzés, csak amikor már annyian megkérdezték, akkor már nekem teher volt, mert tudtam, hogy közben nekem meg kell állnom a hitemben. Ezért ne haragudjatok rám, ha morcosan szóltam vissza, ez nem ellenetek szólt, hanem már a tünetek ellen, akartam már, hogy szabad legyek és ne foglalkozzon már vele senki, hogy miért és hogy fogytam le.

Az Úr hatalmas és csak hálát tudok neki adni!

Nem gondoltam, hogy ezt így el tudom mondani, mert tudtam, hogy egy napon el kell mondanom, de ha rágondoltam, a szívem majd kiugrott a helyéről és most is, amikor megérkeztünk. De azt mondtam, hogy - Jézusom, ha el kell mondanom, akkor kérek tőled békességet, mert azt szeretném, hogy úgy mondjam el, hogy az áldás legyen mindazoknak, akik hallják. És nektek pedig azt mondom, hogy soha ne engedjétek be a sátán hazugságait a gondolataitokba, mert tudjuk, hogy ő a pusztító. De Istennél nincs lehetetlen, bármilyen betegséget meg tud gyógyítani az Úr azonnal. És ne engedd 100 % alá az elvárásodat, ne engedd, hogy 70 % -ban, vagy vannak, akik azt mondják, hogy – hát, ha ezzel együtt lehet élni. Nem kell együtt élni neked semmi rosszal, mert te szabad vagy. Jézus szabaddá tett és élj ebben a szabadságban, és ne engedd vissza az elnyomást az életedbe semmilyen mértékbe sem. Az Úr Jézus tökéletes munkát végzett és neked ebben kell megállnod. Hálás vagyok Istennek, hogy ezt elmondhattam és köszönöm nektek, hogy meghallgattátok, és dicsőség legyen Istennek!  Az Úré a dicsőség!

 

Jim Sanders: - Miénk a győzelem, így van írva az Igében és ennek így kell lennie. Mindenkinek és bármiben működik az Ige.

Ilyen bizonyságokat, amit most hallottatok, százával hallottam. Az ember elkezdi a gyógyító Igékkel és építi a hitét, de nem feltételezheti, hogy mindig ugyanazon a hitszinten tud állni. Tehát a hitünk van, hogy sajnos lejjebb megy és úgy is van, hogy kimagaslóan megnő.

Kenneth Haginnak az volt az élete, hogy naponta kétszer tanította a hitet, de amikor a családjáért kellett imádkozni akkor, hogy azt jól beleírja a szellemébe, éjszakánként is felkelt kétóránként és az összes gyógyítási Igén végigment úgy feküdt vissza aludni. Két napig tette ezt és utána imádkozott értük. Mert akkorra tudta, hogy már hitben van. Legtöbbször a végén már nem is kellett imádkoznia, mert a hite úgy felerősödött.

A mai üzenetem nagyon összevág azzal, amit itt hallottatok, hogy mennyire kell ragaszkodni a hitünkhöz.

Ragaszkodjunk a hitünkhöz, - látjátok azt, ahogy Horváth Erika elmondta, hogy min kellett keresztülmennie és hogy ragaszkodott az Igéhez.

Kaptam egy e-mailt valamelyik pásztorunktól az este, ő is leírta, hogy - soha nem fogom feladni, soha nem fogom feladni, soha nem leszek szegény, soha nem leszek hiányban. Mindezt sorban leírta. Akiktől hallotta, azok is úgynevezett hittanítóktól tanulták, úgy ahogy én is.

Tehát nem nevezzük magunkat hittanítóknak, de

tanítjuk a hitet, és ez arról szól, hogy az ember magában le kell,

hogy rögzítsen néhány dolgot!

Horváth Erikának is ezt kellett tennie. Le kellett rögzítenie bizonyos dolgokat!

Láttam híres embereket, akik keresték a gyógyulást mindenhol,

de soha nem állapodtak meg!

A természetgyógyászoknál nem fogjátok megtalálni. Az orvosok pedig egy vegyes étlapot készítenek neked: - nem tudjuk, hogy mi ez pontosan, de talán úgy gondoljuk, hogy rák lesz ez, vagy leukémia lesz ez. Nem pontosan értjük ezt a betegség mechanizmust, de valamelyik majdcsak megöl ezek közül.

Vagyis eljön az idő, amikor 100 %-ban meg kell bíznunk az Úrban!

A gyógyító szolgálatokban előfordult, nem mindenkinél, de pl. Kenneth Haginnál is és annál az asszony-szolgálónál is, akinél én tértem meg, - teljesen rá kellett bízniuk magukat az Úrra, élet-halál kérdés volt.

Sokunknak nem kellett ennyire az élet-halállal megküzdenünk. Vagy pl. Copeland, vagy Benny Hinn, akik életükben soha nem voltak betegek. De vannak nagyon nevesek, akiknek meg kellett küzdeni.

Tőled függ, hogy melyik utat választod. Soha nem volt bennem félelem az ördögtől, de azt megértettem, hogy van egy tolvaj, és a tolvaj nem egyébért jön, hanem hogy öljön, lopjon és pusztítson. És a tolvaj az nem az én barátom és nem a tiéd. Ha nem kerülsz bele az Igébe, a félelem pont ellentéte a hitnek és teljesen kiszívja az erődet, ha hagyod.

Nem kell hozzá sok Ige, mint már mondtam, a Zsidó 11/6 mondja, hogy – Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni. Mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Ő létezik és megjutalmazza azokat, akik Őt szorgalmasan keresik.

Én régen elhatároztam tehát, hogy a balesetek, szegénység, a bajok nem jutalom Istentől. És mindaz, ami nem jutalom, vagyis amit nem adnék a gyermekeimnek, azt nem fogadom el. Tehát nagyon könnyű ezt így megállapítani.

Miért van az, hogy az emberek két-három munkahelyen is dolgoznak? Mert tudják, hogy a szegénység nem jó. Miért mész el pl. az orvoshoz, ha tényleg abban hiszel, hogy a betegség jó. Azért, mert ezt nem hiszi senki, ez egy hazugság, ami az ördögtől van, ezért mennek el az orvoshoz.

Ha Jézus elvitte a fájdalmaimat, Jézus elvitte a betegségeimet, akkor nem kell, hogy azok nekem legyenek, ha Jézus szegénnyé lett azért, hogy én általa meggazdagodhassak, akkor miért kellene nekem hiányban élnem?

Ehhez valamit be kell építenem a szívembe, meg kell valamit alapoznom.

Erről szól, hogy – ragaszkodjunk az Igéhez! És ezt le kell rögzíteni a szívünkben. Sokan ezt nem tették meg.

Amikor a szívünkben ezt rögzítettük, akkor állunk készen arra, hogy a hitnek a szép harcát megharcoljuk!

Azt hiszem, hogy nem sokan láttatok annyi csodáját az Úrnak, mint amit én láttam nagy számban.

Volt, hogy az alkalmak előtt 400-600 emberért is imádkoztam, akik rákbetegek voltak, - Csehszlovákiában. Tolókocsik voltak, ameddig a szem ellátott. És az emberek kikeltek, kiugrottak a tolókocsikból. Vakoknak szeme nyílt meg. Nagyon vastag szemüvegeket tettek le. Kérdés, hogy meg tudják-e tartani a gyógyulásukat? Ezért érdemes a Hagin vonalhoz visszatérni, aki mindig az Igéhez ment vissza!

Ha Horváth Erikát nem tanította volna meg erre valaki, vagy titeket, hogy hogyan kell megharcolni a hitnek szép harcát… Jézus hányszor mondta, hogy – a te hited tartott meg téged!  A hitünk tart meg minket!

A hitünk által tudunk isteni szent egészségben élni. A legjobbat tudjuk Istentől elvenni, ha teljes egészségben vagyunk és nincs is szükségünk gyógyulásra.

I. Timótheus 1/19 Tartsd meg a hitet és a jó lelkiismeretet, melyet némelyek elvetvén, a hit dolgában hajótörést szenvedtek.

Ha az ember nem őrzi azt a hitet, amije van, hajótörést fog szenvedni.

I. Timótheus 3/9 Hanem olyanok, akiknél megvan a hit titka tiszta lelkiismerettel.

A hit jelen legyen, tiszta lelkiismerettel, vagyis ragaszkodni az Igéhez egy megújított elmével.

Ez nem olyan dolog, ami egyszer hozzánk jön és ott is marad. A hit az jön és el is mehet!

Amikor kivisszük a kutyánkat sétálni, pórázon vezetjük, mert ragaszkodunk ahhoz, hogy velünk legyen. A póráz biztosítja, hogy velünk maradjon.

II. Timótheus 1/13 Az egészséges beszédeknek példáját megtartsd, amiket tőlem hallottál.

Vagyis tartsd meg a józan beszédeket. A szavak, amik kijönnek a szánkból, azoknak nagyon sok közük van az elménk gondolataihoz. Ha nem tartod ezeket a jó beszédeket magadnál, akkor azok elszöknek tőled. A hitnek ezek a jellemvonásai, - vagy jön hozzád, növekszik, vagy elszökik, elhagy.

Lehet, hogy pár éve kaptál valamit a hitedben, ahogy azt gondoztad, de most, hogy már eltelt pár év, nincs az ott. Nem csak a megvallásainkról beszél, amikor azt mondja, hogy tartsd meg az egészséges beszédek példáját, hanem a mindennapi beszédünkre is utal!

Javasolom, hogy a kis felvevő magnót tartsd a zsebedben, és néha játszd vissza, hogy miket is beszéltél. Meg fogsz rajta döbbenni, hogy mi hagyja el a szád.

A helyzeteinkkel kapcsolatban tudnunk kell a szavainkat, a beszédeinket helyesen irányítani és kezelni.

Tegnap magyaráztam a mag hitet, és ehhez magot kell vetni, főleg akkor, ha anyagi dolgokban gondolkodunk, akkor magokat is kell vetni, nem csak imádságokat és szavakat. Most erre nem tudok kitérni bővebben.

Titusz 1/9 Aki ragaszkodik, amire taníttatott, a megbízható Igéhez, hogy képes legyen bátorítani is az egészséges tanítással, de meggyőzni is az ellentmondókat.

Hagyják sokan, hogy az Ige eltávolodjon tőlük, nem ragaszkodnak hozzá. Pál mondta Timótheusnak, hogy – hirdesd az Igét alkalmas és alkalmatlan időben. Sokan nem merik hirdetni az Igét úgy, ahogy az meg van írva. De ha nem tesszük úgy, ahogy az meg van írva, akkor nem fognak növekedni az emberek.

II. Timótheus 4/2 Hirdesd az Igét, állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan időben, ...

Az üdvösségünket, az újjászületésünket, mindent az Igén való cselekvés által kapunk.

Zsidó 3/14 Mert részestársai lettünk Krisztusnak, ha ugyan az elkezdett bizodalmat mindvégig erősen megtartjuk.

Krisztusnak részestársai lettünk. Ugye Krisztusban vagyunk mindannyian, de úgy is lehetünk Krisztusban, hogy nem részesedünk a krisztusi áldásokból.

Lehet, hogy az életünk Ura és a Megváltója lett, de lehet, hogy az, amit értünk tett a megváltásban, az még nem része az életünknek. Hogy a Krisztusban tett ígéreteknek részestársai lehessünk, - mikor /?/

A „HA” utal arra, hogy ez nem jön automatikusan hozzánk, csak azért, mert Istennek a fiai, gyermekei lettünk.

Akkor történnek ezek velünk, ha ezt az elkezdett bizodalmat végig erősen megtartjuk. Sokan ezért nem tudják elfogadni mindazt, amit Jézus tett értünk.

Amit Jézus cselekedett értük, nem tudják hit által elvenni. Krisztusban megkeresztelkedtek, de nem részesei az áldásoknak.

Mikor leszünk részesei? - Ha ragaszkodunk a bizodalmunkhoz.

Megint másik helyen azt írja, hogy – ha nem dobjuk el a bizodalmunkat! Ragaszkodnunk kell a bátorsághoz, a bizodalommal való hitmegvalláshoz.

Amikor a vasúton dolgoztam és mellette bibliaiskolába jártam, egy baptistával beszéltem, aki azt mondta, hogy én pont ilyen voltam, mint te, és most pedig megbotránkozásomra vagy nekem és sokaknak.

Amikor az Igében voltam, mondta, én ugyanígy voltam, de elhagytam. Elvesztette ezt a bátorságát. Ez a bátorság az Igéből jön hozzánk.

Horváth Erika bizonyságából azt látjuk, hogy megtanult ragaszkodni a hitéhez.

Elmondom nektek, hogy amint egy hazug tünet az utamba kerül, azonnal megtaposom. És nem kezdem mondani, hogy jaj, berekedt a torkom. Azonnal megdorgálom, - nem fogadom el ördög ezeket a hazug tüneteket, mert azokban a sebekben én meggyógyultam és teljes vagyok! Ugyanez a helyzet egy fejfájással. Nem! Nem és nem! Dorgáld meg! Az Igén állj! Szabadulj meg attól a fejfájástól. Használjuk most a fejfájás példáját: megtöröd az ördögöt az Igével, a helyes megvallásokkal. A következő alkalommal, amikor megint próbálja hozni, gyorsan el fog menni. Mindaddig, amíg ha rád akar tenni egy fejfájást, abban a pillanatban mondod, hogy – nem, nem! Már el is távozott!

És közben pedig az Ige egy alapot vesz benned.

Amit nem szabad tenned, hogy elkezdjél panaszkodni, hogy milyen fejfájásod van ma, teljesen lebetegít ez a fejfájás. Amikor így hidegfrontok jönnek, úgy bereked a torkom. És ehhez hasonló megvallások.

Hagin feleségével történt: - azt mondta Hagin, hogy rendben van, használhatom a hitemet az esetedben, hiszen csak most házasodtunk össze. Megdorgálom és soha nem lesz a torkoddal problémád. És az elment. 30-40 évig nem kellett figyelnie, hogy mi van a torkával. Azt gondolta, hogy végig utazhat a férje hitén. Azután egyszer komolyra fordult a dolog és nem vette komolyan. És jött az Ige az Úrtól Haginhoz, hogy sürgősen vidd a kórházba, mert műtétre lesz szüksége a feleségednek. A felesége azt hitte, hogy az egész élete során utazhat a férje hitén. De nem így van.

És Hagin kapta a szót az Úrtól, mert ő volt az Igében, - hogy vidd el őt a műtétre, sürgősen. Nem vette komolyan az Igét a felesége. Utána ő is rákapcsolt és 65 év együttlét volt az Igével.

Zsidó 10/23 Ragaszkodjunk a reménység hitvallásához tántoríthatatlanul, mert hű az, aki az ígéretet tette.

Tehát mit mondunk ki a helyzeteinkkel, körülményeinkkel, munkahelyünkkel kapcsolatban, vagy azzal a helyzetünkkel kapcsolatban, amiben éppen vagyunk? Mi az, ami kijön a szánkból?  Hálaadás, dicsérjük az Urat?

Ragaszkodunk-e a hitünknek a megvallásához? Ne szólj azzal ellentétesen, mint amit imádkoztál, és amit megvallottál, mert ez az a hely, ahol beszélgetünk, beszélgetünk és az bajba fog keverni!

Krisztusban vagyunk ugyan, de az Ő áldásai nem jönnek automatikusan hozzánk. A hitünk és a hit dolga ez.

Ezt az egészet az akaratunkhoz lehet beközpontosítani. Ma is hallottunk egy bizonyságot.

Az emberek addig nem ragaszkodnak a gyógyító Igékhez, nem vallják meg azokat, amíg betegek nem lesznek. Ilyenkor már egy lemaradásban, késésben vagy a helyzethez képest. Előtte kell felkészülni helyzetekre, mielőtt azok megjelennének.

Ezért amikor ezek a helyzetek előjönnek, a hitünk felépült és tudjuk, mit kell mondanunk a hitünk által. AZT MONDJUK KI, AMIT JÉZUS TETT ÉRTÜNK!

Olvassuk ezt az Ésaiás 53/4-5-ben, ugyanezt szinte megismétli az Ige az I. Péter 2/24-ben és ezt az Igét annyiszor kellett volna már, hogy elmondjad, hogy amikor valami felüti a fejét, még mielőtt elhatároznád, hogy mondod, már jön fel a szellemedből az Ige, mint egy szellemi fegyverzet:

-                       Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván az igazságnak éljünk, akinek sebeivel gyógyultatok meg.

Az Ige gyógyított meg. Meggyógyultunk! Ehhez ragaszkodnunk kell a hitünk által! Jézus ma is gyógyít! Mindenkit! Vannak, akik eldobják a hitüket, nem ragaszkodtak hozzá, nem őrizték azt.

A gyógyszer sem gyógyít meg téged. És a szemüveg sem gyógyítja meg a szemedet, ha leveszed a szemedről. Csak akkor vesd le, amikor már nem látsz ki rajta. Az bizonyíték lesz arra, hogy a szemed meggyógyult.

A legjobb idők arra, hogy a hitedet kiépítsd, amikor még minden jól megy, mert amikor az ember lemenőben van éppen, akkor nagyon nehéz hitet építeni.

Szinte lehetetlen akkor valakit megtanítani úszni, amikor már fulladozik a vízben. Hiába kiáltozol, hogy hogyan tempózzon, nem hall meg téged, mert az életéért küzd. Ilyenkor vagy a mentőgumit tudod bedobni neki, vagy megfullad. Erre van a gyógyító kenet.

Megint vannak mások, akik nem tartották meg a hitüket. A gyógyító Igéket meg kell tartani magunkban, állandóan meditálni kell rajtuk.

Amikor az ember beteg, akkor az elméje, a gondolatai a betegségre hangolódnak rá, jobban, mint gondolnád. Ezért jobb, ha az ember ráhangolódik a hitével a gyógyító Igékre, még akkor, amikor nincs rá szüksége. Én ezt tettem.

A 91-es Zsoltárt, és a megvallásokat mindennapossá tettem 16 éven keresztül. Amikor elkezdtem azokat a megvallásokat, azt mondták, hogy két és fél éven belül fogom megérezni. Azt mondták, hogy ennyi idő kell ahhoz, hogy meglássam, hogy a hitem mennyire munkálkodik körülöttem. Egy kicsit csodálkoztam, hogy két és fél év kell hozzá? Ez 33 évvel ezelőtt volt.

Megjegyzem itt azt, hogy bizonyos területeken erős leszel a hitedben. Joel Osteen pl. nagyon erős volt a hitében, amikor az anyagiakra került a sor.

Kenneth Hagin hite pl. igen erőteljes volt a gyógyulások terén. De Joel  Osteen volt az, aki az első rádióállomásukhoz az adományt gyűjtötte nekik. És 60 év elteltével Joel Osteennek szívműtétre volt szüksége. De felépíthető a hitünk minden területen.

Tehát az ember tapasztalja majd, hogy az egyik területen erős a hite, de ha az ember kitartó és munkálkodik rajta, akkor képes a hitét felépíteni egy másik területen is ugyanolyan erősre.

Az interneten esetleg olyanok is hallgathatnak minket, akik nem hisznek a gyógyulásban, de azt látnunk kell, ha Jézus tegnap gyógyított és ma is gyógyít. Ez az Ő akarata, és ha az egyiket meggyógyította, akkor a másikat is meg fogja gyógyítani, ha ragaszkodunk azokhoz a dolgokhoz, amiket az évek során megtanultunk. - Ördög fel kell ébredned arra, hogy tőlem nem fogsz lopni! Amiért Jézus az életét adta nekem, ahhoz én ragaszkodni fogok, ahhoz a hű Igéhez. Nem engedem, hogy valami rossz beszivárogjon az életembe, mert én ragaszkodom az Igéhez! 

Zsoltár 103/2-3 Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről.

Aki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.

Minden! - El ne feledkezzél minden áldásáról, minden jótéteményéről!

Megbocsátja minden bűnömet, meggyógyítja minden betegségemet, egy sem marad ki belőle. Ezt be kell tudni az életünkbe!

Ezt az elménkbe, a gondolatainkba be kell zsugorítani. És amikor az első hazug tünet jelentkezik, akkor a szellemünk, amikor felemelkedik, az elménknek át kell, hogy engedje, és ki kell, hogy engedje, ami ott van.

És azt mondja az Ige, hogy álljatok ellen az ördögnek és elfut tőletek. Rettegésében elfut mindazzal, amit hozni akar, a szegénységet, a hiányt, a szükséget, a betegséget, mindazt a gonoszságot elviszi.

Jakab 1/17 Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.

Egyáltalán nincs nála sötétség.

Ha kérdéseid vannak a gyógyulással kapcsolatban, akkor mélyedj el a Jakab 1/17 Ige igazságán, ez Őtőle jön.

Isten nem változott meg az Ő lényét illetően, az Ószövetséget illetően, az Újszövetségben sem. Ha Isten nem változott meg, akkor nekünk kell megváltoznunk. És amikor Isten dolgaihoz érünk, akkor nekünk kell ragaszkodnunk a hitünkhöz, mert minden, amit Ő küld, a hit csatornáin érkezik hozzánk. Minden! A világosság Atyjától száll alá.

Az a zűrzavar, ami a világban van kint, az sem fogja megváltoztatni Istent. Mert az Ő Igéje nem változik. Tehát mindezeknek a körülményeknek közepette ragaszkodnunk kell a hitünkhöz, és Ő erősnek fogja megmutatni magát, pontosan úgy, amint a régi időkben tette.

Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való, mondja a Hóseás könyvében. Ez azt jelenti, hogy levágták magukat az áldásokról.

Tudás hiányában nem tudjuk, mit ígért nekünk Isten. Ezért látunk jó keresztényeket, akik levágják magukat az áldás forrásáról.

És alávetik magukat és elfogadják azt a gondolatot, hogy Isten soha semmit nem tett értem. Soha nem szólt hozzám, soha nem hallottam a hangját. Értem nem teszi meg Isten. Az egész elmúlt az apostolokkal.

Tehát számukra nem köthető a mához és úgy veszik, hogy ez már a múltban lévő dolog. Ha erre hajlítjuk a fülünket, akkor ez a tudás tőlünk is el fog távozni és mi is leszakadunk a forrásról még akkor is, ha egyszer tudtuk, hogy mi az igazság. De hagytuk, hogy kicsússzon az elménkből, a gondolatainkból, elfeledkeztünk róla, és ugyanúgy levágatunk az áldásokról, mint akiknek nem is volt meg ez az ismeretük.

Ha Isten ad neked kijelentést, akkor elvárja, hogy abban is járjál. Isten elvárja, hogy az a világosság, ami neked kijelentetett, abban a világosságban járjál.

Akinek sok adatott, attól sok követeltetik!

Sokunknak hosszú évekig tanította Isten az Igét, az erőt, a kenetet, és ha valakinek ragaszkodnia kellene ehhez, akkor azok mi vagyunk, mert valóban ragaszkodni kell hozzá. Mint ahogy a Zsidó levélben is mondja, hogy tiszta szívvel, tiszta lelkiismerettel kell ragaszkodnunk ahhoz, amire Isten megtanított minket, ne engedjük, hogy elmenjen tőlünk.

Az újaknak pedig itt a kezdés ideje. Erre vannak az Imakönyvek, az igei megvallások és nem engedjük, hogy ez eltávozzon tőlünk, hanem kitartóan ragaszkodunk hozzá.

És ahogy mondtam nektek ez egy hosszú út, egy életút, ne aggódj miatta.

Ha a te hited nincs még ott, hogy megbirkózz vele, akkor Isten hite jön és segít és a Szent Szellem ajándékai által fogsz meggyógyulni. Akik szorgalmasan keresik Őt! Ez a hit! Maradj kitartó benne.

Álljunk fel és tegyünk egy megvallást, amit a Biblia mond, csakis azt.

Mi az, amit Jézus tett és miért tette? - Azért, hogy mi teljesek lehessünk. Hogy egészségesek lehessünk, hogy gazdagok lehessünk. Mindez jó hír és szívünk minden kívánsága betöltethessék.

-                       Ha az én Igémben maradtok, kérjetek, amit csak akartok és meglesz az néktek. Ha az én Igémben maradtok!

Mondja mindenki: - Én az Ő Igéjében maradok! Minden nap! Nem engedem el! Ragaszkodom hozzá! Meggyógyultam! Teljes vagyok! És gazdag vagyok! Ámen!

Dicsőség Istennek! Ámen!

 



BÉKEVÁR FŐOLDAL