2008.07.15.   

HŰSÉG 3.

Jegyzet Jim Sanders tanításából
2008. július 13.

 

 

Amint észrevettétek a tanításokból, nem teremtünk keresztény törvényeket magunknak. Ha belenézünk az Igébe, látjuk milyen Isten, és milyen mintákat kell nekünk követnünk. 

 

Miután újjászülettünk a cselekedeteink sora is szükséges, hogy megváltozzék, ahhoz nélkülözhetetlen, hogy a gondolataink is megváltozzanak. A gonosz gondolatainknak, az aggodalmakról való gondolatainknak meg kell változni, ezeket törölni kell és meg kell tölteni a gondolatainkat Isten gondolataival.

 

Miután újjászülettünk és beteljesedtünk Szent Szellemmel, egy óriási munka vár ránk, meg kell újítani a gondolati mintáinkat Isten Igéjével, és a keresztény világban hallható törvényrendszerről el kell feledkeznünk.

Ki kell lépnünk a kárhoztatásból és a hit útjára kell lépnünk.

Néhányan megfeledkeztetek erről, vagy meg sem szereztétek ezt a tudást.

 

A hűségességről tanítván ne úgy vegyétek, hogy újabb törvényeket szerzünk magunknak, hanem a tükörbe belenézve látjuk, hogy az életünknek milyen irányba kell megváltozni.

Azt mondom tehát, szerezzétek ezt meg.

 

Abban a pillanatban, amikor újjászületünk, a bűneink eltörlését nyerjük. Új teremtések leszünk Istenben és a régiek mind elmúlnak.

Őhozzá akarunk elsősorban hűek lenni és ezt Isten kenetével, felkenetésével szeretnénk hűségesen végezni.

 

A Bibliának minden része jó, az a része is, amely meggyőz bennünket a téves útjainkról és kiigazít minket. Szükségünk van ezekre.

 

A Biblia jó útmutatásra is, mert nincs olyan, hogy egy gyermeknek ne lenne szüksége kiigazításra, és mi Isten gyermekei vagyunk, és szükségünk van kiigazításra. És mivel hűségesek akarunk lenni, ezért ilyenné kell válnunk.

Szeretném, ha megértenétek, mit jelent a hűségesség és hűségessé válnátok.

 

Megnézünk itt Igéket, nagyon fontos, ami itt van az Igékben, mert jutalmakról van szó, és mi szeretnénk, ha jutalmazottak lehetnénk.

Meg kell értenünk, hogy néhány nap és ott fogunk állni az Úr Jézus Krisztus ítélőszéke előtt. Az ítélőszék előtt, csak a jutalmainkról lesz szó az ítéletben, nem az üdvösségünk lesz megítélve.

 

A cselekedeteink tűz által lesznek megpróbálva és azt követően megint az Úr Jézus elé állunk, tehát két ítélet vár ránk, hogy számot adjunk arról, mit kezdtünk az életünkkel, és ennek megfelelően leszünk megjutalmazva.

Azt szeretnénk hallani, hogy hűségesek voltunk, ezért a helyünkön kell maradni.

 

Nem szabad megengedni, hogy arról a helyről, amit Isten nekünk szánt, kirángassanak bennünket a téves tanítások. Akik ezt teszik, azok hűtlenek és most nyíltan beszéltem.

 

A Szellemtől való táplálásodat itt fogod megkapni, vagy pedig nem fogod megkapni.

Joe Christiannal beszéltem a héten és elmondtam neki is, hogy az Egyesült Államokban a gyógyító hullám idején a 120 gyógyító szolgálat szinte mindegyike egyetlen gyülekezetből jött elő. És ő is megkért rá, hogy tegyem a kezem rá, hogy ezek az ajándékok általa is működjenek, és el sem tudjátok képzelni, hogy mekkora előnyben részesültök, azáltal, hogy mindig itt lehettek. Olyan lehetőségeitek vannak, amelyek az Európában élő keresztényeknek szinte sehol nincsenek.

 

Ragadjuk meg ezeket a lehetőségeinket és használjuk őket. Ha valaki a közbenjáró imádság szolgálatban vesz részt, az is hűségességet jelent, ha valaki az utcai evangélizációban vesz részt, az is a hűségességét mutatja. Maradjunk hűségesek a helyünkhöz, szeretnénk még többet tanulni erről.

 

Máté 25/14-15

/24-27/

Látjuk azt, hogy miért csak egy talentumot adott ennek a szolgának az úr, mert tudta, hogy úgy sem fog vele semmit sem kezdeni.

 

Az Úr nagyon erősen kezeli a sáfárságunkat és a hűségünket. Hogy holnap mit fogsz kapni az Úrtól, azt erősen az határozza meg, hogy ma mit kezdesz azzal, amid van. Amid most jelenleg van, azzal mit teszel.

A kenet az, ami megtöri az igát. Amikor újjászülettünk és beteljesedtünk Szent Szellemmel, akkor megkaptuk azt az Őt, akiről azt írja az Ige, hogy

– nagyobb Ő, aki bennünk van, mint aki a világban van, és ezért győztétek le azokat.

Nem kell tehát, hogy legyőzzem az ördögöt, vagy harcolja vele, mert legyőztem 32 évvel ezelőtt. Bárhová el tudok menni, másrészt a Szellem vezetése érvényes számomra, mert a Szent Vér megtisztít minden bűntől. Ezt olvashatjátok az I. János 1/7 versben.

 

Amikor azt imádkozzuk, hogy – Uram még több kenetet szeretnék, az Úr azt válaszolja, hogy – még több hűséget!

Többet szeretnék Uram tenni, még több kenetet, ilyenkor az Úr a hűségességről kezd beszélni.

 

Beszéltem már róla, hogy ha az ember rossz irányba halad, akkor arra van szüksége, hogy irányt változtasson és a helyes útirányba kezdjen el haladni. Mindannyian megkaptuk ezt a kenetet, amikor újjászülettünk, és Szellemmel beteljesedtünk. Ezt tanuljunk az Igében, amikor befogadtuk a Szent Szellemet, akkor erőt vettünk arra, hogy tanúbizonyság-tevői legyünk az Úrnak.

Sokan nem kezdtek semmit ezzel a kenettel, amit kaptak, miért van akkor szükségük még több kenetre? Ha azzal a talentummal, amit kaptak, semmit nem kezdtek, miért lenne szükségük még többre.

 

Mint ebben a példázatban is szó van róla, hogy aki egyet kapott semmit nem kezdett vele, aki az ötöt kapta, és aki a kettőt, mindketten megduplázták. A hűséget tanítja itt az Úr.

 

Ez a hűség az életünk minden területére kivetődik. Ha 3000 Ft-al nem tudsz hűséges lenni az Úrnak, akkor miért lenne szükséged több millióra. Egyre nagyobb engedetlenségben lennél csak. Ha nem vagy engedelmes Istennek abban a kijelentésben, amit eddig kaptál, akkor miért kapnál több kijelentést tőle. Ha nem voltál engedelmes abban a kenetben, amit eddig kaptál az Úrtól, akkor miért lenne szükséged még több kenetre. A TV előtt ülve nincs szükség rá. És nem is arra kaptad, hogy az ágyban heverésszél vele.

 

A kenetet arra kaptuk, hogy az igát széttörjük vele, széttörjünk minden kötést. Azok, akik eredményt értek el, vagy kaptak a kézrátételes szolgálatok által, ezek azok, akik ténylegesen ráteszik a kezeiket a betegekre. Mert olvashatunk róla, évekig tanulmányozhatjuk ezt a témát, lehet mindenféle elméletünk erről, de ahhoz, hogy működésbe hozzuk, ahhoz az szükséges, hogy felkeljünk és rátegyük valakire a kezeinket. Mert a hívőket követik az eredmények és nem csak azokat, akik teológiai szinten elmélkednek.

 

Isten azokat fogja használni, akik ott vannak, hűségesen megjelennek, és részt vesznek a munkában. Sokan vannak, akik semmit nem kezdenek azzal a kenettel, amit kaptak.

 

Amikor az ember kezdi, akkor úgy érzi, hogy nem sok van nála. Nagy igazság, hogy légy hűséges azzal, amid van, és akkor mondja az Úr, hogy én majd megsokszorozom azt. Az emberek meg elégedetlenek, mert érzik, hogy ott van még több. De csak az, hogy elégedetlenkednek, és többet kívánnak és könyörögnek még többért, és az az elképzelésük, hogy az Úr csak egyszerűen rájuk ejti, - ez nem Isten útja.

 

Az evangélisták, akiket én ismertem, elkezdték ott, ahol tudták, volt aki a tengerparton kezdte.

Az evangélistáknak igen egyszerű a dolguk, azt mondja nekik az Úr, hogy te kövess engem és én emberek halászaivá teszlek téged.

 

Azok, akik alkalomról alkalomra rohangálnak és kérik a szolgálókat, hogy tedd rám a kezed, és akkor megkapom azt a nagy kenetet, - ez nem működik.

 

Ezért tanítok az üdvösségről, mert ez az első lépés, ha nem érted meg az újjászületést, Isten nem fog tudni használni a szolgálatban. Neked meg kell nyitnod a szemed erre, néhányatoknak meg ki kell menni, és el kell kezdeni munkálkodni.

 

Ahhoz kell hűségesnek lennünk, amit tudunk, amink van, a saját lehetőségeinkhez kell hűségesnek lennünk, ahhoz, ami rendelkezésünkre áll – ma. Mert ma ez van a birtokodban, ezzel tudsz szolgálni, és ez fogja meghatározni, hogy mennyid lesz holnap. Hogy hűséges vagy-e?

 

Itt a példabeszédben, akiknek az öt és két talentumot adta az Úr, ezek képességeket és tehetségeket jelentenek. Ezek hűek voltak, és megduplázták azt, ami nekik adatott.

/19-21/

Miért bízta sokra az Úr ezután? - Mert a kevesen hű volt.

Az emberek pedig inkább a nagyra várnak, valami nagy dolgot keresnek, és ott van közvetlenül előttük valami apróbb, de ez alattuk van, nem tartják méltónak az ő hatalmas tehetségükhöz, képességükhöz, azt mondják ez nem az ő elhívásuk.

Egy óriási igazság van itt, mert azt kellett volna, hogy használják, amijük van, mint a példázatban az első kettő.

 

Az, akinek kettő adatott és még kettőt szerzett hozzá, nem volt megkeseredve a másikra, akinek öt volt és tízet szerzett.

Mégis az emberek a másikra tekintenek és elkeserednek, mert összehasonlítják magukat a másikkal és azt mondják: - együtt jártam vele iskolába, és jobb voltam nála matematikában és több kapcsolatom van. De az Úr tudja az ő képességeit és ismeri a tiédet is, ezért az ostobaság, amikor a másikat összehasonlítjuk, összemérjük magunkkal.

 

Annak kell örvendezni, ami a kezünkben van, amink ma van. Az örökkévalóságban elkövetkezendő jövőm függ attól, hogy mit kezdek azzal, amim ma van.

Ha semmit nem kezdek azzal, amim van, akkor milyen jó reménységem van a jövőre nézve?

Nemcsak, hogy növekedni nem fogsz, hanem el fogod veszteni azt is, amid van.

 

Ez történt ezzel az emberrel is.

Nagyon rossz elhatározás, amikor úgy döntünk, hogy nem kezdünk vele semmit.

 

/22-23/

Az Úr volt az, aki adta a két talentumot az egyiknek és Ő adta a másiknak az ötöt. És ugyanazt a sikert hozta elő a kettővel, mint a másik az öttel. Megduplázta azt amilye volt. Mérőszámra kisebbek az egységek, de hűségre ugyanazt cselekedte, - megduplázta.

 

És ez alapján kapjuk a jutalmunkat. A szívünk hűsége alapján. Hamarosan ott fogunk állni az Úr előtt és számot kell adni az életünk munkájáról és a szívünk hűségéről. Nem felejtjük el, hogy kegyelemből üdvözültünk és az Úr tette ezt velünk és az alapján leszünk megjutalmazva, amit tettünk.

Azokról a talentumokról, amit az Úrtól kaptunk, azokról számot kell adnunk.

Ezek a talentumok nagyon sok mindent takarhatnak, - lehetnek kegyelmek, ajándékok, néhányaknál vele született tehetségek, másoknál pedig amikor újjászületünk, hozzánk adja az Úr ezeket. És amikor később beteljesedünk Szent Szellemmel, akkor még többet tud az Úr nekünk adni.

 

A kegyelmeink, lehetőségeink, a tehetségeink, erőforrásainkról mindről számot kell azon a napon adnunk, hogy mit kezdtünk vele. Erről gondolkodnunk kell. Mert úgy igaz, hogy néhány nap és mindannyian ott fogunk állni és számot kell adnunk.

 

Csodálatos, hogy mindannyian áldottak vagyunk, de ha nem vagyunk hűségesek, akkor áldottak leszünk-e? Mert aki nem hű, nem nyerhet ugyanolyan áldásokat az Úrtól, mint aki hű.

 

Nekem is ott kell állnom majd az Úr előtt, és nekem is meg kell állnom, hogy azt tettem-e, amit az Úr mondott nekem.

Nem hozhatok olyan kifogásokat az Úrnak, hogy Uram, ha erről prédikáltam volna, akkor elmentek volna az emberek. Amikor az Úr előtt állsz, akkor azt sem bánnád, ha mindannyian elmentek volna, mert az Úrnak kell engedelmeskedned, és sokkal könnyebb akkor kimondani, hogy jól végezted a dolgod.

 

Mindent úgy kell elvégeznünk aznap olyan hűségességgel, mintha már nem lenne másnap rá. Azt sem mondhatjuk az Úr előtt, hogy – tudod Uram, nem tudtam megtenni, mert ismered a feleségemet. És nem fogja az Úr azt mondani, hogy – igen megértelek téged teljességgel.

 

Tehát nem fogunk tudni kifogásokat előhozni. Hanem azt fogja megkérdezni, hogy mit kezdtél azzal, amit adtam neked? És az Urat követted-e igazán? Ez a fontos!

 

Amíg itt élünk a földön olyan kicsinek tűnnek azok a dolgok, hogy mit fogunk majd hallani az Úrtól. Ezek a kicsiny dolgok tesznek minket képessé arra, hogy Istennek a nagy dolgaiban is megálljunk később, és ha nem vagyunk hűek, akkor hogyan hallanánk majd azt az Úrtól, hogy jól van hűséges szolgám, lépjél be a te Urad örömébe.

Ezért nagyon fontos, hogy időt szakítsunk arra, hogy még most meg tanuljuk mit jelent hűségesnek lenni.

Példabeszédek 20/6-ban olvastuk, hogy mindenki arról beszél, hogy ő maga milyen hűséges, de úgy folytatódik az angolban, hogy – de próbálj valakit találni, aki az is.

 

Sokan vannak, akik jól kezdték az útjukat, de lelankadtak és eltűntek a színről, mert megint valami újat kerestek. Az embereknek nagyon romantikus elképzeléseik vannak Isten dolgairól. Azt mondják, szeretném a dicsőséget, az erőt megtapasztalni.

 

Mi egy mintaképet keresünk és a jó példa Isten. Keresve, hogy meghatározzuk mi a hűségesség, eljutottunk oda, hogy: - Isten hű! Hogy az Ő hűsége az egekig ér.

 

Az I. Korinthus 1/9 mondja, hogy – Isten hű! És ha mi hűségesek akarunk lenni, akkor ugyanolyanoknak kell lennünk, mint Isten. Minél inkább hozzá válsz hasonlóvá, annál inkább hűséges leszel.

 

Az első, amit beszéltünk: - Isten mindig ott van. Teveled hogy van ez?

Ő mindig ott van azon a helyen, és akkor van ott, amikor neked szükséged van rá.

Nem lehetsz egy hűséges alkalmazott, ha soha nem vagy ott. Nem lehetsz hűséges gyülekezeti tag, ha soha nem vagy ott. Ott kell lenned, hogy hűségesnek bizonyulj. A hűséges azt jelenti, hogy megbízható, mindig ott van, lehet rá számítani.

 

Vannak itt hűséges arcok, mindig itt vannak, vannak azután olyanok is, akik mindig késve érkeznek és ez nem elfogadott dolog.

Ez megkérdőjelezi a jellemvonásaidat.

 

A fontossági sorrendre mutat rá az életedben, hogy mit tartasz fontosnak.

Ha vizsgáljuk, hogy miért késnek az emberek, akkor azt látjuk, hogy először is azért, mert más dolgokat tesznek helyette, és ezért már késve is indulnak. Jelzi ez azt is, hogy nem volt nekik fontos, hogy korábban induljanak.

Néhányan még arról is elfeledkeznek, hogy bejöjjenek a gyülekezetbe. Ezzel azt mondják, hogy nem olyan fontos az nekem.

 

Vajon amikor az új autódat kellett átvenni arról elfeledkeztél, hogy arra elmenj? A hűséges ember mindig ott van akkor, amikor ott kell lennie.

 

A második dolog, amit mondtunk Istenről, hogy Isten soha nem fog és nem is tud hazudni.

 

Az megint nem lehetséges, hogy valaki hazudik, és mellette hűségesnek bizonyul. A hazugság rámutat arra, hogy az illető hűtlen.

 

Az Efézusi levél 1/1-ben is olvastuk, hogy az Efézusban lévő hűeknek írta a levelet Pál a Szent Szellem által. A negyedik fejezetben pedig írja nekik Pál, hogy ne hazudjatok egymásnak. Szentek és szeretettek egymásnak hazudoznak?

Efézus 4/25

23-tól olvasva: - az ó embert le kell vetni, az új embert pedig fel kell ölteni.

Szentekhez és hűségesekhez szól, akik újjászülettek, és Szellemmel beteljesedtek.

 

Ha valaki hazudik, akkor ő nem megbízható. Mondtuk, hogy megbocsátunk nekik és szeretjük is őket, de nem fogunk megbízni bennük, mint előtte tettük, mert a Biblia azt mondja, aki bízik a hazugban, az bolond.

 

Harmadik dolog: - Isten mindig ugyanaz. Ha te is hű vagy mint Isten, akkor te is mindig ugyanaz leszel.

Ellentéte ez annak, ha valaki állandóan változik, ez is a hűtlenség képe. Ma így gondoljuk, holnap meg másként. Isten bizony soha nem változik. Óriási kijelentés és megértés ez nekünk.

 

Malakiás 3/6-ban írja, hogy Isten meg nem változik.

Jakab 1/17

Soha nem változik, - írja egy másik fordítás.

Ha az árnyékot tekintjük, és az árnyék megváltozik, akkor az úgy történik, hogy pozíciót váltunk és változik az árnyékunk is.

Keresztények is meg-meg változtatják így magukat.

 

Az Úr nem változik, mert Ő már az első helyen is igaz és tökéletes. Ezért nem kell, hogy változzon, mert Ő igaz.

 

Néha nekünk kell változnunk, mert mi voltunk tévedésben és ilyenkor szelídnek és alázatosnak kell lennünk. Nekem is sokszor ki kellett igazítanom magam, mert tévedtem. Most arról beszélünk, hogy ha megtaláltad, hogy mi az Úr szándéka és akarata, és abban vagy, akkor ne változz meg.

 

Ha megváltoztatod mégis, akkor hűtlen vagy, mert a hűséges kitart, ragaszkodik az igazsághoz, és meg nem változik.

Ha tegnap Isten ezt mondta, akkor holnap is és jövőre is azt mondja. Ha Isten akarata volt az a számodra, akkor az most is ugyanaz, mert Ő meg nem változik.

 

Ige és hit embereknek kell lennünk ebben az esetben is, és azokat a keresztényeket pedig ki kell zárni, akik elkezdik, csatlakoznak, azután feladják és elmennek. Egyszer belekerülnek, egyszer lemaradnak és egy folytonos zűrzavar van körülöttük.

 

Látom a régebbi fotókat, akik itt voltak, meggyógyultak, természetfeletti dolgokat végzett az Úr érettük és hol vannak most?

 

Fedezzétek fel, hogy szellemi összeköttetésbe kerülünk, és Isten természetfeletti módon tette őket ide és elmentek. Nem Isten gondolta meg magát. Ők változtak meg.

 

Volt, amikor engem helyezett Isten bizonyos helyekre, volt egy hely, ahol 11 évet kellett töltenem. Addig kellett ott lennem, amíg Isten onnan ki nem emelt. Arról beszélünk tehát, hogy ne változtass egy bizonyos útirányt, amit Isten mutatott neked, mert nem leszel képes, hogy Istent megváltoztasd, hogy rávedd Őt a te kívánságaidra.

 

-         Tudod Istenem, hogy azon a bizonyos helyen nem szeretek lenni, annyira kényelmetlen ott nekem, ott nem tisztelnek meg engem, és ott nem szeretek lenni. Van nekem egy másik tervem, Uram megáldanád nekem?

Ilyenkor elmondod neki, hogy tudod, hogy Ő az Isten és tudod róla, hogy Ő ismeri a véget a kezdettől és azt is tudod, hogy Ő eltervezte az életed dolgait, még mielőtt megszülettél volna, de számodra azért valami kivételt hozzon. Feledkezzél el Uram a te saját terveidről és áld meg az enyémet.

 

Ezzel az a probléma, hogy jövő hónapban megint újabb tervekkel állsz elő, mert az új helyedet sem fogod szeretni. Egy új kell nekem.

Nem lesz sokáig új az az új sem neked.

 

Azokban a dolgokban, amikben meg kell változnod, Isten továbbra is munkálkodni fog benned. És ha te minden alkalomkor váltasz, a végén hűtlennek bizonyulsz. Lehet ez járványszerű, mert hűtlen emberek vesznek körbe minket. Talál-e valaki hűet a világban, kérdezi a Zsoltáros. Egy hűtlen generációban élünk.

 

Nem hűek, nem hálásak, elégedetlenek az emberek. Róma levél úgy határozza meg őket, hogy a saját maguk szeretői ők. Hálátlanok, hűtlenek a családjaikhoz, a gyermekeikhez, de elsősorban Istenhez.

 

Azok, akik nem voltak hűek vajon fogják-e majd hallani, amikor ott fognak állni, hogy jól van hűséges szolgám? Teljesen kizárt. Nem fogják hallani.

 

Zsoltárok 15/4

Megtartja az ígéreteit még akkor is, ha kárára van, és nem változtatja meg azt.

Mindig vannak olyan idők az életünkben, amikor szeretnénk elszaladni. Én is voltam egy olyan helyen, ahol évekig imádkoztam, hogy Uram emelj ki engem innen.

 

A hűséges az elkötelezi magát, még ha a saját kárára van is, megtartja a szavát. Olyan világban élünk, ahol mindenki gyorsan megváltozik, az emberek próbálják megtalálni önmagukat. Miért nem megyünk a Bibliához és próbáljuk ott megtalálni, hogy mit mond az Úr, és az érzéseinket pedig kiigazítjuk Isten Igéje szerint.

 

A kívánságainkból nem fogjuk soha megtudni, hogy kik vagyunk, az emberek össze vannak zavarodva, mert az alapján veszik a vezetésüket, hogy az érzéseik mit mondanak nekik.

Szeretném, ha ez lenne, ezért én biztos ez vagyok. Nem! Azért mert szeretnél egy hazugságot, azért még nem vagy hazug. Dobd el magadtól, állj ellent neki.

 

Azért, mert úgy érzed, hogy ki kellene rabolnod egy bankot, azért még nem vagy bankrabló.

 

Ha megkísért egy kívánság ne add meg magad annak, dobd le azt a magaslatról. Változtasd meg magad, a gondolataidban változz meg.

 

Mire köteleztük el magunkat? Amit Isten mondott neked 10 évvel ezelőtt, hogy tedd meg, Isten nem változott meg. Ha rossz úton vagy, akkor minél hamarabb meg kell változnod. De ha a helyes úton vagy, akkor arról nem szabad letérned.

 

Lukács 16/10

Isten ugyanúgy bánik a királlyal és a koldussal, az iskolázottal és az iskolát nem végzettel. Nem bánik egy módon veled és egy másik módon velem. Isten nem változik azért, mert az egyiknek sok, a másiknak meg kicsi van.

 

Te hogy vagy ezzel? Ugyanúgy kell bánnod a kicsivel, mint a sokkal. A legkevesebben is hűnek kell lenned.

Egyszer az Úr úgy érzem csak azért vezetett el Izraelbe, hogy azt az egy taxisofőrt üdvösségre vezessem, Szellemmel beteljesedett.

Isten csodája volt, egy arab ember, aki 600 éves gyökerekkel rendelkezik a Közel-Keleten.

 

Istennek tehát mindegy, hogy egy kicsi vagy nagy tömeg, de hűnek bizonyultál-e, mert a hűtlen mindig változik.

A hűtlen másként kezeli azokat, akiknek nincs pénzük és másként azokat, akiknek van pénzük. A hű ember pedig nem változik, ugyanaz marad. Nem változik a szívében, nem tesz különbséget kicsi és nagy között.

 

Ha a legkisebbel megcselekedted, akkor velem tetted, mondja az Úr.

A hűséges ugyanúgy megcselekszi azt, ha megkapta a fizetését, vagy ha nem.

 

A hűséges elvégzi azt a feladatot, ha kifizették őt, ha nem. A hűségesség nem változtatja meg a köpönyeget.

Ha többet fizetsz, akkor jobban elvégzem ezt a munkát. Ez sem állja meg a helyét, mert a hűségességében ugyanúgy fog minősülni.

A hűségességében ugyanaz az illető.

 

Mi van akkor, ha te megsértődtél, és most vonakodsz?

Még tiszteletet sem kapok azért, hogy itt vagyok. Micsoda elfecsérlése ez az én tehetségemnek. Ezek az emberek nem nyitottak arra, hogy megbecsüljék a kicsiny kezdetet.

 

Az első összejövetelem Budapesten 8 fővel zajlott és dicsértem érte Istent, abból 6-an most is velünk vannak, és Isten onnan áldott meg és léptetett elő minket sok különböző úton és módon.

 

Most pedig az Úrnak az a célja velünk, hogy az utcán szolgáljunk az elveszettek felé. A Bibliában is ott van, amikor kiküldi az Úr az övéit az utcákra, hogy megteljék a menyegzői asztal. Mindenkit hívjatok, akiket találtok az utakon és az útkereszteződéseknél.

 

Az emberek nem igazán veszik ezt a hívást, azt mondják, hogy az ő tehetségükhöz nem igazán illik ez a munka. Nem igazán izgalmas munka ez.

De ott, ahol vagyunk azon a helyen, amink van, és ott hűségesnek kell bizonyulnunk,  akkor az Úr is hűséges, és ha szükséges, akkor hozzánk adja azt, ami valóban szükséges. Minden, ami Isten munkája, azon rajta van egy növekedés és oly sok hűséges testvérünk van, aki soha nem kapott fizetést és ugyanúgy elvégezték, amit kellett, mintha kaptak volna.   Isten erről egy könyvet vezet, arról amit elvégeztél, és amit nem.

 

Mindaz a lenyűgöző tehetség, amit te gondolsz magadról, - Isten szemében nem ez a kérdés, hanem nála úgy van a lényeg, hogy hűséges vagy-e? És ha nem leszel hűséges a kevéssel, akkor soha nem bízza rád a nagyot. Az elménk felett pedig egy őrködést kell gyakorolnunk. Ha az Úr mondta neked, hogy azt tedd meg, akkor az egy nagy dolog, mert Isten munkáiban nincsenek apró dolgok.

 

Tehát a hűségességet nagyon komolyan kell vennünk és nem szabad benne megváltoznunk, mert az igazság nem változik, Isten akarata sem változik és a szellemi kapcsok sem változnak, és a hűséges emberek sem változnak.

 

Hálát adunk az Úrnak és nagy öröm volt ez, hogy ma ezt hallhattuk.

Ti is meg fogtok változni jó irányba, mert ezek a tanítások fel fognak benneteket emelni a következő szintre. Mert ahogy ezeket meg tanuljátok meg fogtok változni a gondolkodásmódotokban.


Mindannyian követtünk el hibákat, ha az úton vagytok, akkor arra vigyázzatok, hogy legalizációba ne essetek bele, képesek lesztek így az egész életeteket megváltoztatni.

 

Álljunk fel egy megvallást fogunk tenni.

 

Köszönöm Uram! Hűséges vagyok, bocsásd meg nekem azokat a dolgokat, amiket elvétettem.  Előre megyek, Isten dolgait végzem ott, ahol vagyok és azzal, amim van, ma!  Áldott legyen az Úrnak neve!   Áldottak vagytok!

 

           

Dicsőség Istennek!                                           Ámen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


BÉKEVÁR FŐOLDAL