2008.06.04.   


AZ ATYA AJÁNDÉKA!

Jegyzet Bill Kaiser tanításából
Budapest, 2008. június 01.

 

 

Isten áldjon benneteket! Csodálatos lenne, ha értenénk magyarul, de sajnos nem, de ez nem tesz nagy különbséget, mert a Jézus iránti szeretet ragyog az arcotokon, és az a szeretet is, amit irántunk éreztek, és igen boldogok vagyunk, hogy köztetek lehetünk.

 

Kedden Londonba repülünk és azt követő két hét után pedig haza repülünk, de ezt a két hetet, amit veletek tölthettünk, nem fogjuk elfelejteni. Budapesten és más helyeken is jártunk, amit nem tudnék felsorolni, mert amit én ebből megélek az az, hogy Jim elvisz valahová, ahol emberek várnak ránk, ott prédikálok, és utána hazajövök. De a városok nevét sem tudom megjegyezni, de az emberek arcát igen, és azt a szeretetet, amit hordoztok Jézus iránt.

 

Amikor Budapestre érkezünk ezekre az alkalmakra, akkor szeretnék sírni Isten előtt. Mert ezeken az összejöveteleken olyan csodálatos a Jézusi jelenlét. És nem vagyok biztos, hogy erről szóljak-e többet, mert nem akarom, hogy elbüszkélkedjétek magatokat.

Mert ha elkezdtek kevélykedni azon, hogy milyen a jelenléte Istennek köztetek, akkor Isten el fog menni más felé.

Gyönyörűséges a Jézus jelenléte itt. Úgy, hogy nem akarok túl sokat szólni nektek arról, hogy mily csodálatos itt Jézus jelenléte.

Ha nem jártál más gyülekezetekben, akkor nem is érted, hogy itt mily csodálatos Jézus jelenléte. És ha nem fedezted fel eddig, hogy itt Jézusnak egy csodálatos jelenléte van, akkor emlékeztesd erre magad, és nem akarok beszélni Jézusnak a csodálatos jelenlétéről itt, mert talán még elkevélykeded magad.

 

Bizony Isten szeret téged. Csak azokkal közösködik Isten, akiket szeret, és főleg azokkal, akik Őt viszont szeretik. Azt hiszem, hogy ahogy itt Budapesten működik a gyülekezet, úgy kellene a világon mindenütt, hogy legyen.

Egy gyülekezet, ahol Jézusnak ez a csodálatos jelenléte van! Mennyire áldottak vagytok, ne engedjétek, hogy Jézusnak ez a jelenléte eltűnjön innen.

 

Éhezzétek Jézusnak ezt a gyönyörűséges jelenlétét, valamennyiszer, amikor a gyülekezetbe jöttök.

Várjátok el ezt a jelenlétét Jézusnak minden alkalommal, ha gyülekezetbe jöttök és adjatok választ Jézusnak erre a gyönyörűséges jelenlétére mindannyiszor, amikor gyülekezetbe jöttök. Ha a világ népe megértené Jézusnak ezt a gyönyörűséges jelenlétét, ha a világ emberei megtapasztalhatnák Jézusnak ezt a jelenlétét, biztos, hogy odaadnák a szívüket Jézusnak, és Isten gyermekévé válnának ők is.

 

Isten így akarja, hogy ilyen legyen a gyülekezete. És mondom nektek folytonosan, hogy azért volt képes ezt megtenni, mert ilyen vezetőitek vannak.

A vezetőitek, lehet, hogy most még szégyenkeznek is, hogy mindezt le kell fordítaniuk, de meg kell köszönni Istennek ezeket a vezetőit, akiket adtak nektek.

Mert megengedték, lehetővé tették, hogy Jézusnak egy ilyen jelenléte leszálljon rátok. És imádkoztak azért, hogy Jézusnak ez a jelenléte leszálljon rátok, és örvendeznek azon, amikor Jézusnak ez a jelenléte leszáll rátok. Hálásnak kell lennetek ezekért a vezetőkért, akik lehetővé teszik, hogy Jézusnak ez a jelenléte leszálljon rátok. Valójában áldott emberek vagytok. Mindenki mondja erre, hogy – Köszönöm Jézus! Köszönöm Jézus!

A szívedet is akarom hallani benne!

Hallelúja!

 

Köszönjük Úr Jézus a jelenlétedet. Néhányan jöttetek ma úgy, hogy a testetek telve van fájdalommal, nézzétek meg, hogy a testetekben ezek a fájdalmak elmúltak Jézus nevében!

Mert a Szent Szellem leszállt, a bensőtökből kiáradt, megérintett benneteket. Ellenőrizd le a testedet, nincs többé benne fájdalom. Ellenőrizd le a hátadat, elmúlt ez a fájdalom, a Jézus nevében!

 

És úgy tegyél bizonyságot, hogy elmúltak a fájdalmaid, ha nincs többé fájdalmad, akkor most állj fel!  Nézzetek körbe, fájdalmakkal jöttetek, és elmúltak a fájdalmaid, Jézus jelenléte tette!

Jézus csodálatos jelenléte tette! Foglaljatok helyet, azáltal, hogy megtettétek, hogy felálltatok megtettétek a bizonyságtételeteket.

 

Azok, akik betegek voltatok a testetekben, de ez nem járt fájdalommal, tegyétek fel a kezeiteket, imádkozni fogunk értetek, mert betegség van bennetek, de nincs fájdalom. 

Ugyanaz a Szent Szellem, aki az előbb elvitte azok fájdalmait, akik felálltak, el fogja vinni a ti betegségeiteket.

Emeljétek fel a kezeiteket, tudnom kell, hogy kiért fogunk imádkozni, akik betegek azok emeljék fel a kezeiket.

 

Atyám a név, amely minden név felett való, - az élő, üdvözítő Jézus Krisztusunk neve által gyógyulást parancsolok ezeknek a testeknek, Szent Szellem kellj fel bennük és érintsd meg az izmaikat, a csontjaikat, elátkozzuk a rákbetegséget a gyökeréig Jézus nevében! Dicsőség legyen Istennek ezért. Köszönjük Úr Jézus! Hallelúja!

 

Azok, akik a TV-ben nézik a műsorokat, akik az Interneten nézik a műsorokat, a Szent Szellem ereje által legyetek megérintve és gyógyuljatok meg a Jézus Krisztus hatalmas neve által.

Hallelúja!

Ez gyülekezet!   A gyülekezet pedig erről kell, hogy szóljon. Összegyülekeznek és a feltámadt Úr Jézus Krisztust imádják.

És Jézus erre olyan választ ad, hogy megérint minket, meggyógyít minket. A gyülekezet erről kell, hogy szóljon, ilyen kell, hogy legyen. Soha ne engedd, hogy valami a helyét vegye ennek a csodálatos jelenlétnek.

 

Arra is szeretnélek benneteket emlékeztetni, hogy nem azért adta nektek Jézus a csodálatos jelenlétét, mert oly tökéletesek vagytok már, mert nem vagytok tökéletesek.

Azért erősítette meg a jelenlétét itt köztetek, mert szeret benneteket és dolgozik rajtatok, és tökéletessé akar tenni téged. Munkálkodik rajtatok, még nem fejezte be. Vannak közöttünk, akik felnőttek a Krisztusban és erősek, vannak közöttünk olyanok, akik még kisgyermekek az Úrban. Semmi baj nincs azzal, hogy valaki még gyermek. Köszönjük Istennek, hogy egyszer mindannyian voltunk gyermekek. Milyen jó lenne, ha megtehetnénk, hogy újra kis gyermekek lehetnénk, mert a kis gyermekekben hatalmas bizalom van!

 

Mikor volt először, hogy elkezdtél azon aggodalmaskodni, hogy miből lesz meg az élelmed.

Két, három, négy éves voltál, természetes volt, hogy ott volt az élelem, édesapád, édesanyád dolgozott érte keményen, de te fel sem fedezted ezt.

Azt tudtad, hogy el kell nekik menni dolgozni, de azt nem tudtad, hogy azért mennek el dolgozni, hogy neked legyen élelmed. Az édesapád és az édesanyád szeretnek téged, és mint ajándékot adták neked azt az ételt, neked ingyen volt. Nem kellett könyörögnöd érte, nem kellett dolgoznod érte, nekik kellett dolgozni érte. Az egy kiképzés volt. Neked is dolgoznod kellett később, mert neked is gyermekeid lesznek és neked is asztalra kell helyezned az élelmet.

 

Jézus azt mondta, hogy engedjétek, hogy a kisgyermekek hozzám jöjjenek, ne tiltsátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Természetes nekik, hogy odamennek édesapához és édesanyához és kapnak élelmet, és a pizsamájukat kimossák nekik és így tovább.

Mi, akik felnőttünk, meg kellene tanulni újból, hogy milyeneknek is kellene lennünk, - mint gyermekeknek!

 

Amikor Isten elé megyünk, olyanoknak kell lennünk, mint a gyermekek, és hinnünk kell, hogy Ő gondoskodik rólunk! Hinni kell, hogy Ő fog gondot viselni rólunk.

 

Milyen édes dolog az, amikor Isten váratlanul, csak úgy gondoskodik rólunk.

Teljesen ingyen! Istennek minden dolga ingyen van neked. Jézus ingyen van neked! Nem dolgoztál meg azért, és nem fizettél azért, hogy olyan lehess, mint Jézus, és azt sem érdemelted ki, hogy Ő meghaljon érted a kereszten. Ő Isten ajándéka nekünk, mert Isten oly nagyon szerette ezt a világot, hogy Ő adott. Ő úgy adott nekünk, ahogy a szülők adnak a kis gyermekeknek.

 

Tudom, hogy a szülők néha kicsit türelmetlenné válnak a gyermekeikkel, de Isten soha nem jön haragba, amikor hozzá mész. Megkísérted ugyan, hogy Ő haragra gerjedjen, de Ő soha nem gyúl haragra.

 

Szeretem őket, mondja, - ezért ki kell őket igazítanom, látja azt is, hogy nem teszel dolgokat helyesen, de szeret téged, mert az Ő saját gyermeke vagy, látja, hogy nem teszel mindig mindent helyesen, de attól még te is szereted a gyermekeidet.

 

Amikor meg kell őket büntetned, akkor azt mondod, hogy azért teszed, mert szereted őket. Ők ezt ugyan nem hiszik, hogy ez igaz, de ha nem fegyelmezed meg a gyermekedet idejében, akkor úgy fog felnőni, hogy nem lesz boldog ember.

 

Isten úgy szerette a világot, hogy Jézust adta nekünk, mint egy ingyen ajándékot.

Mi pedig elfeledkeztünk arról, hogy milyen az, amikor egy ingyen ajándékot kapunk.

 

Egész kicsi fiú koromban megtanultam, hogy milyen ajándékot kapni.

Egy vagy két éves lehettem, és jött a karácsony. Amerikában a mikulás bácsi hozza az ajándékokat. Magyarországon is van ilyen. Valószínűleg ekkor tanultad meg te is, mi az ajándék.

 

Amerikában van olyan cég, akik katalógust adnak ki karácsony előtt és a szülők pedig azt mondják, hogy innen veszi a mikulás bácsi az ajándékokat. November elején megérkezik a karácsonyi katalógus. Egész hónapot azzal töltöttünk, hogy álmodoztunk a katalógus lapjait nézegetve.

 

Testvérem kipipálta mit szeretne, a nővérem pedig bekarikázta, amit szeretett volna, én pedig ikszelgettem, mert még nem tudtam írni. Emlékszem azokra a napokra, amikor számolgattuk, hogy mikor hozza már a mikulás az ajándékot.

 

Amerikában ez december 25-én van. Számolgattuk ezeket a napokat. Minél kisebb volt a szám, annál izgatottabbak voltunk a szívünkben. Jön a mikulás bácsi. Örömünkben szaladgáltunk az asztal körül és kiabáltuk, hogy jön a mikulás bácsi.

 

Édesanyánk a konyhában volt és krumplit pucolt. Úgy tűnik az édesanyák mindig krumplit pucolnak. Édesanyánk tudta, hogy mi folyik odabent és boldog volt, mert mi izgatottak voltunk. Felpattantunk édesanyánk kanapéjára és ott kezdtünk örömünkben ugrándozni, édesanyánk bejött, ránk mutatott és azt mondta: - ha nem viselkedtek jól, a mikulás bácsi nem hoz nektek ajándékot!

 

Ez az állítás megtanított engem arra a korai koromban, hogy nekem az ajándékot ki kell érdemelnem a jóságommal.

Felnövekedtem, iskolába kerültem, szótárt olvastam már, és azután megtanultam, hogy az ajándékot nem lehet kiérdemelni jósággal.

Csak a fejemben tudtam ezt, a szívemben nem igazán.

Mikor kaptad az utolsó ajándékot? Meg voltál-e lepődve azon? Ha meg voltál lepődve, akkor tudtad meg igazán, hogy mi az, amit hiszel az ajándékról.

 

Hazajössz a munkából, besétálsz a szobába, a barátaid mind ott állnak, és kiabálják, hogy – boldog születésnapot! És odahozzák az ajándékot. Meg vagy döbbenve rajta, mert nem vártad igazán, és választ kell adnod erre.

Mit fogsz mondani most? - Ó, igazán nem kellett volna ezt tennetek. Nem érdemeltem meg igazán.

Igazad van, nem kellett volna, hogy ezt tegyék, mert nem voltál elég jó arra, hogy ezt megérdemeld.

 

Nem érdemelted ki azokat a dolgokat, - ezek ajándékok!

Ha azt válaszoljuk rá, amikor ajándékot kapunk, hogy – ezt nem érdemeltem meg, akkor lehetséges, hogy a szíved még mindig úgy gondolkodik, hogy az ajándékot a jóságoddal tudod kiérdemelni.

 

Amikor a szívünket behozzuk a gyülekezetbe és felmerül benned, hogy

 - vajon jó vagyok-e arra, hogy Jézustól kapjak valamit?

-         Nem vagy eléggé jó arra, hogy kapjál Jézustól valamit.

Mert Jézustól nem azért kapsz bármit is, mert olyan jó vagy!

Azért kapsz ma Jézustól, mert Isten úgy szeretett téged, hogy az egyszülött Fiát adta érted, mint ingyen, kegyelmi ajándékot.

Őt nem érdemelted meg! Nem tudsz elég jó lenni ahhoz, hogy követeld, hogy Ő áldjon meg téged.

Járj igaz módon, de te nem a saját igazságodban jársz, hanem az Övében.

 

Legyél hálás azért, hogy Jézus egy ingyen kegyelmi ajándék néked. Legyél hálás azért, hogy ez az ingyen kegyelmi ajándék benned, tud másoknak is adni.

Mert ez az ajándék benned, amit Isten neked ingyen adott, ez egy hivatalt képez benned, és egy hatalmat arra, hogy te is tudj Jézust adni másoknak.

Néhány évbe beletelik, amíg megtanulod ezt, de most elmondom nektek, hogy egy hónapot utazunk, és úgy térünk vissza most is az otthonunkba. Hosszabb időeltolódásokkal kell számolnunk, és amikor hazaérkezünk, elfáradunk és elkezdjük sajnáltatni magunkat. Ahogy sajnáltatjuk magunkat, elbátortalanodunk. Mit teszünk ezért ilyenkor?

Ilyenkor veszem a telefont és elkezdek másokat bátorítani. Halld meg ezt.

Mert amikor én el vagyok bátortalanodva, akkor elkezdem bátorítani a barátaimat, ilyenkor pedig az történik, hogy a Szent Szellem elkezd engem bátorítani. Természeti síkon ez nem így működik. Azt mondják az emberek, hogy ha elkezdem a másikat bátorítani, akkor én bátorítom a másikat. De ehhez nem kell Isten, hogy ezt megtegyem.

 

Amikor tehát el vagy bátortalanodva, akkor találj valakit, akinek szüksége van a te bátorító szavaidra. Különlegesen jó tanács ez a pásztoroknak, akiknek sok okuk lehet arra, hogy elbátortalanodjanak. Vedd fel a telefont, és kezdj el valakit bátorítani.

Néha ha ezt nem teszem meg gyorsan, akkor a testem elkezd beteg lenni, mert ha két, három napig elhagyod magad, akkor a tested elkezd betegség tüneteket felvenni.

 

Mit teszek, ha beteg leszek? - Találok valakit, aki beteg és elkezdek imádkozni a gyógyulásáért. A józan ész azt mondaná, hogy amikor teljesen egészséges vagyok, akkor imádkozzam azokért, akik betegek.

 

Ha egészséges vagy nagyon jó dolog, ha imádkozol azokért, akik betegek. De nem a te egészséged gyógyítja meg a betegeket, hanem a Szent Szellem, aki belőled kiárad, Ő érinti meg, gyógyítja meg a másikat.

 

Amikor pedig te éppen beteg vagy és elkezdesz imádkozni valakiért, aki beteg, akkor a Szent Szellem ereje kiárad és nemcsak azt az illetőt gyógyítja meg, akiért imádkoztál, hanem téged is.

 

El kell fogadnod ezt a jó tanácsot, ez teljesen ingyen jó tanács volt!

Ennek a vonalán van egy másik jó illusztráció is, amikor szegény leszel, akkor találjál valakit, akinek pénzt adhatsz. Tudom, hogy nem tetszik ez a tanács, de attól még ez az igazság. Ez egy hitlépés tőled, mert az anyagi szükségeid közepette találj valakit, akinek nagyobb szüksége van és adj neki.

 

Ha nem tudsz nekik pénzt adni, adj nekik egy kis élelmet. Adjál bármit, van valamid, amit tudsz adni. Mert a Biblia azt mondja, hogy – adjatok és néktek is adatik, megnyomottat, megrázottat, színig teltet adnak az emberek vissza a ti öletekbe.

 

 Ma nem az adakozásról, hanem az ajándékokról szólunk.

 

Amikor kis gyermek voltál akkor a szüleid állandóan tápláltak téged ingyen eledellel. Úgy viselkedtek veled, mint ahogy Isten teszi ezt most veled, és ezt meg kell értenünk, mint egy alapelvet.

 

Mert Isten minden szükségedet be fogja tölteni az Ő gazdagsága szerint a Jézus Krisztusban, ez egy ajándék neked. Nem azért teszi, mert te olyan jó vagy, hanem azért teszi, mert te az Ő gyermeke vagy.

És most figyelj rám.

Fejezd be azt a gondolatmenetet, hogy nem vagy elég jó, hogy ezt Isten megtegye.

 

Soha semmit nem fogsz kapni Istentől az alapján, hogy te milyen jó vagy. Mindent az alapján kapsz Istentől, hogy Ő milyen jó hozzád. Légy tehát olyan, mint egy kisgyermek.

Amikor bejössz ebbe az épületbe, hogy Istent imádd, úgy gyere be, mint ahogy a kisgyermekek mennek egy szülinapi partira. Milyen tortát, milyen süteményt készített ma nekem Isten, milyen ajándékot készített ma nekem Isten? Mit készített nekem ma Isten, ami boldogabbá tudna tenni, mint amilyen most vagyok.

 

Negyedikes voltam az iskolában, amikor megkaptam az első biciklimet. Azért kaptam ilyen későn, mert a világháború miatt nem volt lehetőségünk korábban rá.

De amikor tíz éves lettem, ez volt 1945-ben, vége lett a háborúnak, egy kis városban laktunk, bementem a boltba, gyakran bementem oda körbenézni, ismerős voltam ott, és egy vadonatúj biciklit pillantottam ott meg, piros volt.

Kérdeztem az eladótól, hogy – ez a bicikli eladó? Tudtam, hogy az, hisz a boltban volt.

-         Igen Bill, ez a bicikli eladó.

Kimentem az üzletből mintha hét láb magas lennék és elkezdtem szaladni, ahogy csak bírtam. Szaladtam a nagypapám cégéhez, ahol az apukám is dolgozott.

-         Apú! Apú! Miller boltjában van egy bicikli eladó. Édesapám felhívta telefonon az üzletet, hogy megvásárolja nekem az új biciklit, adják oda nekem, majd ha végzett a munkával bemegy kifizetni.

Talán még meg sem köszöntem az apukámnak, annyira izgatottá váltam, hogy az a bicikli az enyém abban az üzletben, visszaszaladtam a boltba, mintha hét láb magas lennék.

Átvettem a biciklit, - egy ingyen ajándék az édesapámtól, a saját biciklim.

Ötsaroknyira eltoltam a biciklimet, mert nem tudtam, hogy hogyan kell kerekezni rajta.

Mulatságos, de ha Isten odaadja neked a következő bringádat, te sem tudod, hogyan hajtsad azt.

Amikor Isten ajándékot ad neked, olyat ad, amit még soha előtte nem hajtottál, és a Szent Szellem fogja megtanítani neked, hogy hogyan kell bringázni ezen az új ajándékon.

 

Fogtam a bringámat és felkarikáztam a hegyre és rátettem a pedálra a lábamat és a másik lábamat átdobtam a másik pedálra, nem tudtam megvárni édesapámat, míg hazajön, mert ez az én biciklim volt és én akartam rajta hajtani.

 

Felültem a biciklimre, hajtottam az egyik lábammal, és lefelé gurultam vele a hegyoldalon. Kész csoda, hogy nem öltem meg magam. Egészen jól haladtam addig, amíg nem jött az első autó, egyenesen még csak tudtam menni vele, de nem tudtam, hogyan fogok vele kanyarodni. Próbáltam jó szélesre venni a kanyarokat, a következő kanyarnál jött az autójával egy öreg ismerősöm, 1939-es régi autó modell volt, súlyos fémből készültek ezek.

 

Láttuk egymást előre, de úgy sikerült, hogy a biciklim belehajtott az ő hátsó szélvédőjébe, leestem, én nem sérültem meg, de az új biciklinek az első kerékfelfüggesztése megsérült, behajlott, úgy toltam, nagyon szégyelltem magam.

Vittem apukámhoz a boltba, hogy javítsa meg. Kicsit morgolódott, - a gyerekek úgy gondolják ilyenkor, hogy a papa mérges rájuk, de valójában nem.

Szétszedte a biciklimet és kiegyenesítette, felpattantam rá és elhajtottam.

 

Az apák olyan csodálatosak. És ha azt megértjük, hogy milyen csodálatosak az édesapák, az segít nekünk, hogy megértsük, hogy milyen csodálatos a Mennyei Atyánk!

 

Figyelj rám! - A te Mennyei Atyád olyan ajándékot fog neked adni, amit nem is tudod, hogy hogyan használj, de meg fogja tanítani neked, hogy miként használd.

Néha közben beleütközöl dolgokba, akkor vidd fel a Mennyei Atyádhoz és majd Ő rendbe hozza.

Ő még morogni sem fog, csak mosolyog rád és kiigazítja.

A bicikli történet vége, hogy pár évi használat után kint felejtettem az esőben és megrozsdásodott.

Jött megint a karácsony és megkérdezték, mit kérek karácsonyra.

Szeretnék egy vadonatúj biciklit, ez a legdrágább bicikli volt akkor, amit meg lehetett vásárolni. Volt rajta duda, csomagtartó is és egyéb extrák.

Nagyon drága volt. Jött a karácsony. A szüleink átadták az ajándékot, be kellett csukni a szemem, édesapám behurcolta a nappaliba az enyémet is, kinyitottam a szemem és egy óriási dobozban ott volt a legdrágább bicikli. Megint megkaptam a szívem kívánságát, az enyém volt, ingyen ajándék volt megint. Nagyon boldog voltam, és vigyáztam is rá.

 

Istennek olyan ajándékai vannak a számodra, amiket el sem tudsz képzelni, mert magasan a fölött, mint amit tudnál kérni, vagy elgondolni, tud neked adni a gyülekezetben lévő erő által.

 

Figyelsz-e rám?

Istennek olyan ajándékai vannak számodra,  amelyek magasan, bőségesen meg fognak áldani. És ezeket az ajándékokat nem a te jóságod szerint adja neked, és nem is azért adja, mert a legutóbbi ajándék, amit adott, azzal olyan nagyon jól bántál volna. Azért adja ezt az ajándékot, mert annyira szeret téged.

 

Figyelsz-e rám?

Egy feltámadott üdvözítőt szolgálunk, és ma Ő itt van a világban. Tudom, hogy Ő él, mindamellett, amit az emberek róla mondanak. Eltartott egy pár évig, amíg megismertem az én Mennyei Atyámnak a szívét. De minél inkább megismerem az én Mennyei Atyám szívét, annál inkább könnyebb nekem itt élni a földön. Ne féljetek! Ne félj a bankoktól, ne félj azoktól, akik ellened jönnek, tudjad, hogy van egy Mennyei Atyád, aki szeret téged és Ő gondot fog viselni rólad.

 

Emeld fel a kezed és mondjad, hogy – Atyám a Jézus nevében most elfogadom tőled, ezeket a csodálatos ingyen ajándékokat. Ó Atyám add meg a szívem kívánságát! Használj engem a Te teremtésedben, és ruházz fel engem erővel, hogy Jézust itt a földön képviselhessem. És Jézus nevében imádkozom ezt. Dicsőség az Úrnak!                    Ámen!

 

BÉKEVÁR FŐOLDAL