2008.04.22.   

URALKODNI, MEGIGAZULÁS ÁLTAL 1.

Jegyzet Jim Sanders tanításából
2008. április 13.

 

 

 

Dicsérjük az Urat! Áldunk Téged drága Úr Jézus!

Köszönjük a jelenlévőket. Köszönjük a gyógyító kenetet, a Te szent jelenléted által Atyánk minden szükség betöltetik, megtörjük a betegség erejét, a gyengeség erejét, elparancsoljuk a fájdalmakat, kiárasztjuk Isten Szellemét, eloldjuk a szellemi ajándékokat, minden dicsőséget az Úr Jézus Krisztusnak adunk, minden gyógyulásért, minden szabadulásért, minden üdvösségért Jézus nevében.

 

Nagyon sok gyógyulás lesz ma, de előtte kezünket a zsebkendőkre tesszük és ez a kenet kiárad a hallgatóság között is és köszönjük Istennek.

 

Köszönjük Istenem, hogy ez a drága kenet, kézrátétel által a zsebkendőkbe árad, kiárad a testekbe Atyám, és a betegség erejét megtörve, minden rendellenességet megdorgálva, gyógyulások és szabadulások jönnek elő Atyám a Te szent dicsőségedre. Minden dicsőséget Néked adván Atyám az Úr Jézus Krisztus szent nevében, a Szent Szellem gyönyörű ereje által. Köszönjük ezt Istennek! Ámen!

 

A szomszédodat ne felejtsd el megölelni az Úr Jézus szent nevében.  Köszönjük Istennek a dicséretet.

 

Bejelentések sora következik: - jövő héten Romániában szolgál Sanders pásztor. Júniusban is visszamegyünk Romániába.

 

Jövő héten minden nap 5 órai kezdettel összejövünk imádságra, várjuk a buzgó szívűeket.

 

A következő izraeli utunk szeptemberben lesz, a bérelt gép, amellyel repülünk most tudtuk meg, hogy dollárban kell annak az árát is fizetnünk. A teljes út ára 1100 dollár lesz. Lemondtam a három csillagos szállodákat. Mert nem volt annyi jelentkező, most pár dollárral emelkedett az ár, mert a négycsillagos szállodákat tartottuk meg.

Így jelenleg 445 dollárba kerül a szállodai költség, ez azoknak szól, akik már befizették a három csillagos szállodai költséget.

Nincsenek turista útjaink, elmagyarázom nektek, hogy miért.

 

A szállodák zsúfolásig tele vannak, nem lehet szállodai szobákat kapni és a buszoknak a napi bérlése is szinte megduplázódott, annyira drága lett, hogy lemondjuk a szeptemberi utunk során a buszokat. 

 

Három hetem van még, hogy döntsek, hogy két repülőjárattal, vagy három járattal menjünk, hogy hány létszámnál zárjam le az utat, gondolkodjatok, jelentkezzetek és fizessetek.

 

23-án indulnak ezek a gépek, és 220 személlyel tud egyszerre átkelni egy gép Izraelbe, és visszajön és fordul vissza.

350 szobát még mindig nem mondtam le, de hogy a gép hányszor fordul, ez attól függ, hogy hogy jelentkeztek, és hogy mutatjátok az érdeklődést.

 

A dollárnak a mozgása miatt még mindig vannak változások az árakban, ha tudnánk pontosan hányan megyünk, ha lenne végleges létszám, akkor tudnánk végleges árat is mondani.

 

De nekem hamarosan az összeg 35 %-át le kell tennem. Tehát szeretnénk látni, hogy kik azok, akik ezen a várható áron jelentkeznek, felvállalva az összes kockázatot, hogy változhat egy kicsit az ár, sőt még a repülőre nem is tudunk végleges árat mondani, mindez vele jár a  jelenlegi izraeli helyzettel.

 

De döntést kell hoznom ebben hamarosan. Minél inkább lejjebb megyünk a létszámmal, a mi részünkről annál könnyebb lesz, mert kevesebb lesz a szoba szám. A vége az lesz, hogy 200 szobát fogunk megtartani, annyira fogunk előfizetni és a többit elengedjük, ez két repülőjáratra elegendő szám.

 

Szeretném látni annak jelét, hogy ennél többen leszünk, de nem látom. Tehát várom a jelentkezéseiteket.

Nagy számoknál szeretnének ők is biztosat tudni. Ha júniusban, vagy augusztusban, vagy szeptemberben ébredtek fel, hogy szeretnétek mégis jönni, most ez alkalommal nem lesz erre lehetőség.

A szállodai buszjáratoknál 3 magyar nyelvű és egy román nyelvű idegenvezetővel fogunk dolgozni.

Igen jól megszervezett formában fognak ők dolgozni a városban a buszos turista utaknál.

A mostani utunknál is lett volna lehetőség, de az emberek inkább imádkozni maradtak a szállodában, mint hogy felszálltak volna a buszokra, amik már ki voltak fizetve.

 

Ezen a szeptemberi utunkon is két-két imaórát tervezünk, délelőtt és délután azokkal, akik bennmaradnak a szállodában. Tehát egy imaút ez igazából.

 

A mostani kintlétünk során, csütörtökön este szintén összejöttünk imádkozni és meglátogatott minket az Úr.

Azon a napon is meg volt már az előtte lévő két imakörünk és Péter kedvet csinált nekünk mondván, hogy megint csak jöjjünk össze este 8-kor együtt egy kicsit és Joe K. is bejött egy kicsit ezen az estén hozzánk és egy különleges imakérése volt, és elmondtuk ezt a petíció imát, és utána elkezdtünk nyelveken imádkozni és akkor, valami nagyon különleges történt.

 

Az imánk nem csak az izraeli részre ért el, hanem erre is, hogy a láncok eltörtek, megtörtek ezek a láncok Izraelre vonatkozóan is, Joe-nak is volt egy látása, amit akkor elmondott. Kötések, a láncok megtörtek, ezt mindenkinek kellene mondania rendszeresen, én állandóan mondom ezt!

 

Minden gyülekezetről leszakadtak a láncok, minden ellenállás megtört a Jézus nevében. Az anyagi helyzetünkről is leszakadtak az ellenségnek ezek a láncai, a vállalkozásainkról, a munkahelyi dolgainkra ugyanígy érvényes.

Mondja mindenki: - a láncok megtörtek Jézus nevében! Hallelúja!

 

Joe ettől kezdve csak ezt ismételgette, hogy – nem is tudjátok mi az, amit akkor elvégeztetek. De tudjuk! És ugyanígy szeretnénk folytatni a jövő héttől ezeket az imákat. A sötétség királyságának óriási károkat okozunk, minden egyes ilyen hadjáratnál, és Isten királyságát pedig felmagasztaljuk és építjük az imáinkkal.

Isten óriási módon használja az imákat minden egyes gyülekezetben, ahol összejönnek imádkozni és használják a hitüket.

 

Amiről a mai napon szeretnék szót ejteni, hogy:

 - uralkodnunk kell a megigazulás által!

Nagyon fontos, hogy mindannyian és más keresztények is megértsék ezt.

Itt a tanítás elején meg szeretném jegyezni, hogy a tanítások négy nyelven mennek ki az internet világába.

 

Róma 5/9

Igazzá lettünk nyilvánítva az Ő vére által.

És ezért megmenekültünk a haragtól Őáltala. Nem kell tehát félnünk az Istentől való haragtól és az Istentől való ítélettől sem.

 

/17/

Meg kell értenünk, hogy az, amit Jézus elvégzett értünk, az sokkal hatalmasabb, mint amit előtte az egy ember okozott a bűnben.

Sem a halál, sem a bűn nem szerepelt Isten eredeti tervében.

Isten mindent tud a dolgoknak a végétől visszaforgatva az elejéhez, és ez nem azt jelenti, hogy ami most zajlik a földön az mind az Ő tervében és akaratában lenne.

 

Jelenleg a földön történő betegségek, elhalálozások, gonosz dolgok azért történhetnek meg, mert az embernek szabad akarata van, soha nem Isten választása volt ez.

Nem szerepelt soha sem Isten tervében és ma sem az Ő akarata.

Látjuk a kezdetek kezdetén tökéletes volt minden, és ugyanígy a végére megint tökéletes lesz minden, mert ez Isten akarata és ettől Ő soha nem fog eltérni.

A jelenlegi helyzet sem fogja megváltoztatni a vég dolgait.

 

A halál nem Istentől való, mert a halál lesz az utolsó ellenség, amely Isten lába alá helyeztetik, és dicsérjük érte Istent, hogy ez igen hamarosan megtörténik.

Köszönjük Istennek és dicsérjük Őt azért, hogy megengedte, hogy ebben az utolsó generációban élhessünk.

 

/16/

Minket Isten igazzá tett, kijelentette rólunk, hogy igazak vagyunk, - az egy Ádám által bűnbe estünk, kárhozat és ítélet jött ránk, de az egy Jézus Krisztus által a megigazulás ingyen kegyelmi ajándékát nyertük el, a halál uralkodott, de most már nem kell, hogy uralkodjon felettünk.

A bűn nem kell, hogy többé uralkodjon felettünk, a kárhoztatás sem kell, hogy többé uraljon, vagy uralkodjon felettünk.

 

Most, hogy Jézus eljött, elfogadhatjuk a megigazulás ingyen kegyelmi ajándékát. Mit mond? - Akik elfogadják!

 

Akkor fogunk az egy Jézus Krisztus által uralkodni az életben, ha a kegyelem bővölködését és a megigazulás ajándékát elfogadjuk.

A kegyelem bővölködése és a megigazulás ajándéka, ha azt elfogadjuk, az teszi lehetővé, hogy uralkodjunk az egy Jézus Krisztus által.

 

Mi történik akkor, ha valaki nem uralkodik?

Akkor el kell, hogy fogadja ezt a bővölködő kegyelmet és azt, hogy megigazultunk.

Nem fogadták el még ugyanis a megigazulás ingyen ajándékát és ezért nem működnek a megigazultságukban.

 

Keresztények sokszor az Igét hallva, egyik fülükön be, a másikon kiengedik.

Mit jelent a keresztények számára a megigazultság?

 

Legtöbb keresztény abban egyetért, hogy erre szükség van, de azzal már nem, hogy ez meg van nekik.

Mondják, hogy – a tőlem telhető legjobbat próbálom, és ha megkérdezem őket, hogy akkor te igaz vagy? Mondják, hogy ezt nem próbálom mondani, megpróbálok igazul élni, de ha megkérdezzük őket, hogy akkor te igaz vagy?

Nem így hiszik és nem így gondolkodnak. 

Bill K. tíz éven keresztül tanított a megigazulásról, mint ahogy mások is tették ezt, hogy az emberek be tudják venni ezt az üzenetet, mert ha ezt nem teszik, akkor nem tudnak uralkodni az életben.

Uralkodni az életben bővölködő kegyelem által lehet. A kegyelem pedig nem cselekedeteket jelent, nem azt jelenti, hogy a saját részünkről megerőltető cselekedeteket kellett volna végeznünk, sem azt, hogy kiérdemeltük volna, hanem olyan dolog, amit nem érdemeltünk ki. Mert Jézus Krisztus bővölködő kegyelme által van ez nekünk, és ezáltal tudunk uralkodni az életben.

 

A kegyelem és a megigazultság ingyen ajándéka által.

Tehát hogyan lehet igazzá válnunk? - Ez egy ajándék, a megigazultság ajándékában részesültünk. A megigazultságot nem lehet elnyerni, kiérdemelni, nem lehet fejlődni a megigazultságban, mert ez egy ajándék, nekünk pedig el kell fogadni.

 

Minket Isten igazzá tett, Isten igazságává tett a Krisztusban. Amíg ez valóságos nem lesz belül bennünk, addig nem fogunk uralkodni az életben.

A hatalom és a hit szellemi alapelveit megismerheted, de amíg ezt a részt nem teszed magadévá, nem tudsz uralkodni.

A kegyelem bővölködése és a megigazulás ajándéka által fogsz tudni uralkodni.

 

Azt is meg kell érteni, ha valaki 50 évvel ezelőtt született újjá, semmivel sem igazabb, mint aki ma született újjá.

Egy világhírű szolgálatot vehetünk, az sem igazabb semmivel sem, mint aki ebben a pillanatban kapta meg az igazságát.

Nem lehet tehát növekedni a megigazultságunkban, a megigazultság cselekedeteiben lehet növekedni, de nem a cselekedetek által jön hozzánk a megigazultság.

Miként jön tehát hozzánk a megigazultság? Ajándékként. Hogyan lehet ajándékokat kapni?   - El kell fogadni!

 

Ha egyszer bűnt követtél el, és ezért elítéled magad és kárhozatban tartod magad, akkor ebben az állapotodban nem tud működni a hited, nem tudod azt felszabadítani! Nem lehetsz szégyenlős és restelkedő.

 

Ha a bűn kárhoztatása alatt tartod magad, akkor a halál törvénye alatt tartod magad, és évszázadokon keresztül ezt prédikálták a gyülekezetekben, hogy – öreg bűnösök vagyunk, csak akiket Isten a kegyelme által tart meg, de ez nem igaz, nem vagyunk öreg bűnösök.

 

És azt is prédikálták, hogy nem vagyunk megigazultak és szentek, hanem csak tartsunk ki addig, amíg meghalunk.

 

Ezzel azt akarják mondani, hogy a halált kell megélnünk ahhoz, hogy elnyerjük a Jézus Krisztus megigazító munkáját, hogy az ellenség munkája tenné tökéletessé Jézus munkáját?

Hogy csak akkor nyerjük ezt el, ha a mennybe kerülünk? Nem így van!

 

Ha cselekedetekkel akarsz megdolgozni érte, az azt jelenti, hogy még nem vagy igaz.

Ha azon dolgozol, hogy üdvözülj, akkor még nem üdvözültél.

Sok vallásos ember keményen munkálkodik azon, hogy a mennybe kerülhessen, ez azt jelenti, hogy az illető még elveszett, mert alá kell magunkat vetni és megadni magunkat az Ő megigazultságának.

 

Ami azt is jelenti, hogy tudomásul veszed, hogy az én saját igazságom nem elegendő. Hogy a saját igazságunk által nem vagyunk képesek elnyerni semmit sem.

Fel kell tehát adni azzal a szándékunkkal, hogy mi magunkat igazzá tesszük, hogy mi magunk próbáljuk elnyerni az üdvösségünket.

 

Egyszerűen csak el kell fogadni ezt az ingyen kegyelmi ajándékot.

 

Nem csak arról van szó, hogy a pokolból kimenekedtél, hanem Isten fiává lettél, többé nem szolga vagy!

 

És Isten szemében pontosan olyan igaz vagy, mint Jézus!

 

Jézus az elsőszülött a halálból. Két lehetőség van, vagy üdvözült vagy, vagy egyáltalán nincs üdvösséged, mert az én saját igazságom nem elfogadható Isten szemében. Az én megigazultságom és a tiéd is ugyanígy Istentől való megigazultság.

 

És ezért tudja Isten elfogadni az én megigazultságomat, mert ez az Ő igazsága, amit nekem adott!!!

 

Isten szemében pontosan olyan igazak vagyunk, mint Jézus, mert az Ő igazságát adta nekünk, és neked és nekem úgy adta, mint egy ajándékot.

 

Ezt az elménkben, a gondolatainkban tisztázni kell, és egy bátorságot kell venni magunkra és a félelem és gyámoltalanság érzése elhagy minket, és ha ezt megértjük, akkor királyokként fogunk uralkodni az életben, a bővölködő kegyelem és a megigazultság ajándéka által.   

Elfogadtad-e ezt az ajándékot, igazzá tett-e Isten téged?

 

A gyülekezetekben nem tudják, hogy pontosan mi történt akkor, amikor Jézus a kereszten meghalt, annyit sejtenek csak, hogy kimenekedtek a pokolból.

I. János 3/1

Odaadományozta nekünk ezt a nagy szeretetét.

Valaki gondolja, hogy ha meghal valami angyal lesz. Miért? Ez veszteség lenne számodra, kisebb rangot, lefokozást jelentene számodra. Az angyalok szeretnének Isten fiaivá válni.

 

A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg Jézust. A gyülekezetek zsúfolásig telve volnának, ha megismerték volna Jézust, de nem ismerik Őt.

A sajátjaik közé jött és a sajátjaik nem ismerték meg Őt. Prédikálták Őt, utaltak rá Mózes könyvéből, Ésaiás könyvéből, de nem ismerték Őt, a pontos igazság úgy szól, hogy gyűlölték Őt, sőt azokat a prófétákat is megölték, akik róla prófétáltak.

 

A mai világban is előfordul, hogy egy hatalmas szolgálót nem ismernek el, csak a halála után. De remélem, hogy ti nem ilyenek vagytok, nektek van szemetek a látásra.

 

Nektek azt nagyra kell értékelni, amit Isten értékesnek tart!

Jézust a szülőhazájában visszautasították. Nagy probléma ez, mert Isten csak olyasvalakiket használ itt a földön, akik emberi testtől megszülettek.  Mint ahogy te is.

 

/2/

Megint azt mondja MOST!

Nem azt mondja, hogy majd ha a mennybe kerülünk, vagy ha kifejlesztettük a hitünket.

Galata 3/28-ban tanítja, hogy Krisztusban nincs zsidó, sem görög, nincs megkülönböztetés. Mindannyian egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Mindannyian Isten fiai vagyunk.

De amikor Ő megjelenik, akkor hasonlóak leszünk Őhozzá.

Amikor az Úr megjelenik pontosan olyanok leszünk, mint az Úr és ezt már előre tudjuk.

Mert megmondta nekünk és Ő most is bennünk van, és teljesek vagyunk Őbenne.

 

A gyülekezetek tudatlanok e felől és az ördög remegve retteg attól, nehogy megtudják, hogy kik ők.

De már túl késő, mert már mi tudjuk ezt, és hirdetjük ezt, hogy te Isten fia vagy, és megigazult vagy.

Amikor Ő megjelenik pontosan olyanok leszünk, mint Ő.

 

Nagyon sokan Jézust csak emberi tanokon, emberi hagyományokon keresztül ismerik. A vallásnak a színezett üvegén keresztül, fátyolosan látják. Ezért nincsenek ma oly sokan a gyülekezetekben, mert soha nem látták az igazi Jézust.

 Csak olyannak látták Jézust, amilyennek mások lefestették nekik és egy goromba, mogorva, meg nem bocsátó Istenről prédikáltak nekik.  Egy ilyen Istenhez nem tudnak közeledni. És ez egy hazugság Istenről. Isten a szeretet, Jézus pedig testet öltött értünk, és pontosan ugyanúgy meg volt kísértve az élete során, mint mi. Minden, amit te éreztél valaha az életed során, Ő is érezte.

 

És hogyan tudta mindezt végig vinni és Istentől megostoroztatni és kínoztatni?

 

És ha ezerszer elvétetted, vagy elrontottad, mindazt, amin életedben keresztülmentél, amit éreztél azt Ő érezte a kereszten és azért ítéletet kapott. És ezért neked nem kell abban a szükségben élned.

 

A kereszten érezte a kárhoztatás érzetet is. Ezért nekünk nem kell a bűn kárhozata alatt élnünk. Jézusnak most nem kell megtapasztalni a bűn, vagy a kárhoztatás érzetét, mert már megdicsőült. Szeplőtelenül, szentül, tisztán magasztaltatott fel, úgy, mint te meg én.

Mert mindannyian Őbenne vagyunk, mindannyian Őbenne feltámadtunk a halálból. Ezért dicsérjük Istent.

 

I. János 4/17-18

A szeretetben nincs félelem, a teljes szeretet kiűzi a félelmet, ezért bátorsággal állhatunk az ítélet napja előtt.

 

A Biblia beszél olyanokról is, akik azt mondják, hogy csak meghalhatnának, hogy a hegyek rájuk essenek. De mi bátran állunk azon a napon, az ítéletnapon, bizodalommal, mert amint Ő van, úgy vagyunk mi is e világban.

Ezt mondja az Ige második része.

 

Bátorságunk, bizodalmunk van az ítélet napjához, mert amint Ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban.

 

Nem azt mondja, hogy leszünk, - vagy majd ha megdicsőülünk a mennyben. Azt mondja, hogy most vagyunk!

Az Újszövetséget úgy is szoktam olvasni, hogy a Most szót bekarikázom.

Hogy kik vagyunk MOST.

 

Ahogy Jézus van, úgy vagyunk mi is e világban. Megigazultan, tiszták vagyunk. A Biblia máshol is mondja ezt, ha nem láttad volna még eddig.

 

Hozzá szeretném csatolni a 3 /3-as verset itt”És akiben megvan ez a reménység Őiránta, az mind szent tisztaságot ölt magára, amiképpen Ő is tiszta. “

A szellemünkben!!   Az újjászületett szellemünk soha nem követett el bűnt és nem is fog soha, mert az Atya teljességgel elfogadott és teljességgel szeret minket.

 

Te is és én is ugyanígy vagyok. Én Jézusban elfogadott vagyok, mert Őbenne elfogadott vagyok, mert az én megigazultságom az nem tőlem ered, hanem az Ő megigazultságát kaptam meg.

 

Amikor az Atya rám néz, akkor Jézus megigazultságát látja bennem. Senki nem élt elegendően tökéletesen, vagy engedelmesen ahhoz, hogy Isten jelenlétébe léphessen. Senki soha nem érdemelte ezt ki. Csak amit Ő tett, azáltal történt.

 

De Őmiatta fogad el minket Isten tisztán és megigazultan, ezt mind Ő végezte el értünk, hogy minket Isten egyenlőképpen tudjon szeretni és megigazítani.

Amint Ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban most jelenleg. Bátran vagyunk képesek felállni, mert amint Ő van, úgy vagyunk mi is. A Biblia tanítja ezt.

 

Keresztények milliói állították fel a gyülekezeti struktúrájukat másként, gyülekezeti hatalmukat. Vannak, akik jelekben állítják fel a hatalmukat. Megint más milliók a hagyományaikban állítják fel a struktúrájukat és hatalmukat.

 

Kérdezd meg, hogy miben hisznek, és el fogják mondani, beszélni fognak és soha egy Igét nem említenek mellé.

És mi tudjuk, hogy ez mit jelent. Beszéltem egyszer valakivel, aki a görög és héber nyelvben magasan képzett volt, és azt mondta nekem, hogy a Bibliában sehol nincs az, hogy az üdvösséget hirdessük. Hogyan lehet az ember ennyire ostoba?

 

Nem, amit a nagymama vagy a nagypapa vélekedett erről, nekünk az életünket a biztos szilárd alapra, az élő Igére, a Kősziklára kell építeni, azon állunk.

 

A menny és a föld elmúlik, de az én Igém soha el nem múlik, - mondja Jézus és mi az életünket erre a Kősziklára építjük.

 

Az emberek mégis úgy gondolják, hogy ők még sem igazak, és nem úgy érzik, és az érzéseiket az Ige fölé emelik.

Vagy a hagyományaikat Isten Igéje fölé emelik és azt érvényesítik, vagy a családi hagyományaikat emelik Isten Igéje fölé. Mondják: - olyan sok területen kudarcot vallottam és olyan gyenge vagyok. Most meg a bűneidet emeled Isten Igéje fölé, és Isten megigazultsága fölé emeled fel a vétkeidet.

 

És nagyobb bizodalmad van az elkövetett bűneidbe, mint Jézustól való megigazultságodban. Teljesen mindegy mit követtél el, az nem mérhető össze nagyságában Jézus megszentelő vérével.

Krisztusban nincs kárhozat érzés, bűnérzés, ítélet, mert Jézus vére sokkal erősebb annál.

 

Mert tudjuk azt az I. János 1/9-ből, hogy ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.

 

Ez tehát nem azt jelenti, hogy féreg módjára meg kellene alázkodnod a gyülekezet előtt és naphosszat siránkozni a bűneid miatt. Ezek gyülekezeti hagyományok, vallásosság, ami ellentétben van, és ellent mond Isten Igéjének, és Isten sértésnek veszi a szent Vérrel szemben.

Mert ha megvalljuk bűneinket, Ő hű és megbocsát és megtisztít, ezt megteszi minden alkalommal. Meg fog tisztítani akkor is, ha tízezerszer elköveted azt, mert azt mondja, hogy “HŰ”!

Nem csak hű, hanem igaz is, mert megtisztít. Meg van hozzá a joga!  Hogyan képes arra Isten, hogy téged úgy kezeljen, mint Jézust. Meg kell, hogy legyen hozzá a joga, mert különben az ördög kihívná Őt.

 

Jézusnak kellett tehát, hogy kijárjon egy igaz utat. Ezért imádkozta Jézus a Gecsemáné kertben, hogy – Atyám, ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár, de ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd. És az Atyától nem kapott választ, másik utat. Nem volt más út arra, hogy megnyerhessük, megkaphassuk azt, amit ma birtokolunk.

 

Jézus azért igaz ma, amikor megbocsát neked, mert megtette akkor azt, amit tett.

 

És ezért nem mondhat ma senki semmit, amikor Ő megbocsát. Senki nem hozhatja fel azt többé, amikor Ő megbocsátott, csak az ördög. És Isten így képes felkenni és megáldani embereket. Képes arra, hogy egy nagy házat adjon neked, és megengedi, hogy prédikálj.

 

Hogy vagy képes Uram megáldani azt az embert, nem tudod mit tett velem az az XY?

A keresztény ítélőbírák teszik ezt.

 

Ha az illető megtért, vagyis megvallotta, akkor ugyanolyan igaz Isten szemében, mint te vagy, vagy Jézus maga.

 

Dél-Libanonban együtt voltam egy híres emberrel, akinek egy rádió állomást kellett, hogy felépítsen. Mondott bizonyos dolgot, ami nem volt igazán annyira sértő, senki nem gondolt róla semmit, másnap odajött hozzánk és mindenkinek elmondta, hogy elvágtam a fonalat Istennél, amit tegnap mondtam, az nem volt igaz, és most megtérek belőle Jézus nevében, mert hallanom kell Istentől.

 

Mindenkihez odament és elmondta, ezért volt olyan híres, neves prédikátor, a világon ismert volt. A prédikátorok általában a leggyorsabban térnek meg a bűneikből és bánják meg azokat, és Isten így tudja őket használni, másrészt pedig a keresztény ítélőbírák így kerülnek bajba, és kárhozat alatt maradnak.

 

A Biblia tisztán mondja azt, hogy ne ítéljetek, benne van a Bibliában, vagyis a keresztény ítélőbíráknak nincs kimenekedés, hogy miért teszik, és ha az ördöggel akarsz haladni és a másikat újra és újra megítéled, hogy mit tett a múltban, akkor az ördög azt fogja mondani, hogy igen ez mind jó, de emlékezzél meg arról, hogy ami akkor és akkor történt.

 

Ebben a bűntudatban, kárhoztatásban fog tartani, a szégyenérzetben, bűnösség érzetben fog tartani, és ha hajlandó vagy az ördöggel oda elmenni, akkor a halál fog uralkodni feletted, és szerencsésen megúszod, ha nem kerülsz egy mély depresszióba emiatt, olyan mélyre és sötétségbe el lehet jutni, hogy az ember az öngyilkosságot is elköveti.

 

Nagyon szomorú dolog, mert Jézus már megfizette a büntetést, és nem számít be semmit ellened.

Az emberek mégis az érzéseikre hallgatnak, hogy ezt hogy érzik, az ördögre hallgatnak, minthogy Istenre hallgatnának. Ő hű és igaz, hogy megbocsássa a bűneinket és megtisztítson minden hamisságtól.

 

Ha valamit tettél ellenem, és azt mondom, jól van megbocsátottam neked, felejtsük el, és eltelik pár perc, és megint odajössz, hogy – kérlek, bocsáss meg nekem. Másnap megint odajössz, és azt mondod, hogy de kérlek, bocsáss meg nekem. És odajössz egy hét múlva, és azt mondod, hogy – úgy érzem, hogy mégsem bocsátottál meg nekem.

 

-        Tudom Uram, ezek a szavak nem jók, amiket ide a Bibliába leírtál, tudom Uram, hogy nem bocsátottál meg nekem.

-        Megsérted ezzel Őt! Méltatlanul viselkedsz az Úr Jézus gyülekezeti testében és méltatlan vagy a Vérhez. Mert engem is hazugnak nevezel és Őt is hazugnak nevezed. Ezektől az érzésektől meg kell szabadulni, mert hitben járunk és nem érzésekben.

Ha énvelem ez így van, mennyivel inkább Istennel, aki nem képes hazudni.

 

Mindenki jelentse ki: - Nekem megbocsátatott. És meg vagyok tisztítva minden hamisságtól.

Ha minden hamisságtól meg vagy tisztítva, akkor teljesen igaz vagy.

 

A hamisság az a nem igazság, a meg nem igazultság állapota. Vagyis nekem mivel igaz vagyok, nem kell lehajtott fejjel botorkálnom.

 

Amikor Magyarországra jöttem, néhány pünkösdi gyülekezetbe ellátogattam, ott soha addig csodát nem láttak. Mert a csodát úgy nem lehet meglátni, ha a fejedet lógatod siránkozva, hogy mi történt veled a múltban, ez méltatlan és megbecsteleníti Istent.

Az igaz embernek a buzgó imádsága igen sokat ér, mondja az angol nyelvű fordítás.

 

Mit jelent ez? - Az igaz embernek meghallja az imáját.

Ha egyszer elérném ezt az igaz állapotot..  - De hiszen az vagy!!! Amikor újjászülettél, akkor megigazultál.

 

Ezért az imáid igen sokat érnek, mondja a Biblia. Isten a fiává tett és megigazulttá tett. De évszázadok óta oly nagy mennyiségű hitetlenséget és meg nem bocsátást prédikáltak ránk és azt hiszik, hogy ezzel lesznek alázatosak. Szellemi kevélységbe esnek, nem szellemiek ők.

 

Újra hangsúlyozom, én azért vagyok igaz, mert az Ő igazságát kaptam. Szomorú a dolog és mondom nektek, hogy a héten keresztény körökbe hívtak engem, és azt mondta ez a drága férfi, - óriási dolog készül, az első amit fogunk tenni, összejövünk és megvalljuk a bűneinket. Meghívott rá.

 

Nem mondtam neki semmi bántót, nagyon szeretetteljes voltam vele, de engem Isten igazzá tett. A szomorú az, hogy ezt nem tudják, és össze fogják hívni a keresztényeket mind.

Mi meg dicsérjük Istent. Nem hiszem különben, hogy túl sokat össze fognak gyűjteni belőlük.

Menjünk el a

II        Korinthus 5/17-be

Ha valaki! Ez mindenkire vonatkozik. A régiek elmúltak! Ha elmúltak, akkor miért beszélünk róla, miért kell a múlt vétkeiben és tévedéseiben élnünk?

 

Ha a Biblia igaz, és ha neked is volt valami defekt féle, akkor ugye elolvastuk az I. János 1/9-et, hogy hogy vélekedik Isten.

Visszahoz téged az új teremtés mivoltába.

 

Azt is írja az Írás, hogy Isten kegyelme minden reggel megújul felettünk, és nagy az Ő hűsége. Elvétetted-e valaha? Esetleg több mint tízszer egy területen, vagy már hússzor is.

Mondod, hogy – annyira restelem az Úrnak már megint megvallani.

Tudnod kell valamit: - Ő már tud róla.

 

Meg kell változnunk a gondolkodásunkban, mert vannak ilyen akna csapdák a fejünkben.

Azért nem tudunk megváltozni és kijönni belőle, mert a gondolataink még fogságba tartanak.

Ezek a berögzült gondolat mintáink fogságba tartanak minket, mert nem újítottuk meg a gondolatainkat.

 

Tehát az elménket megújítani jelenti azt, hogy a gondolatainkat megváltoztatjuk, hogy min gondolkodunk.

 

Jakab 4/17 Aki tehát tudna jót cselekedni és nem cselekszik, bűne az annak.

Másrészt a Róma 14/23 Ami pedig nem hitből van bűn az.

 A jövő héten fogunk erről még szólni.

 

Zsidó 8/12-ben mondja Isten, hogy az ő bűneikről többé meg nem emlékezem.

 

Tehát ha te magad megemlékezel róla, vagy hagyod, hogy az ördög emlékeztessen rá, akkor tévesen cselekedtél, ezeket a gondolatokat le kell zárnod, többé ne gondolkodj felőlük.

 

Másrészt meg kell újítani az elménket, és  nem szabad úgy Őelé mennünk, hogy állandóan a múltbeli bűneinkre emlékezünk, mintha azok léteznének.

Visszük magunkkal a csomagunkat is, amikor imádkozni megyünk, ezeket hagyjuk magunk mögött, és úgy menjünk az Úr elé.

És ne úgy menj az Úr elé, mintha egy egész bűnsorozatod lenne, mert Ő csak azzal foglalkozik, amivel ebben a pillanatban mész elé, a múltaddal nem foglalkozik már.

 

Vagy megtisztított, vagy nem. Ha megtisztított már, akkor miért foglalkozol tovább azzal.

Mindenkinek vannak ilyen csomagjai, mert mindenkinek voltak bűneik a múltban, de ezeket az elméjükben hordozzák, ami helytelen. És itt a gondolkodásmódunkban kell megváltoznunk, hiszen új teremtések lettünk Krisztusban, és amik voltak azokat eltörölte Isten, és minden újjá lett.

Ezért a gondolatainkat meg kell változtatnunk, álljunk végre fel és higgyük a Bibliát, és felemelt fejjel járhatunk.

Megtagadom, hogy szégyenérzetben éljek és megtagadom, hogy a múltban időzzek, az én bűneimről Ő többé meg nem emlékezik, és neked sem fogja megemlíteni azokat, ezért ördög vedd észre, hogy a lábam alatt vagy!!

 

Mi a helyzet, ha a rendőr megállít, és azt mondja, hogy volt egy baleset van egy roncs autó az úton, ezért lassíts le. És azt mondod a rendőrnek nagy bűntudattal, hogy kb. 140-es sebességgel hajtottam 10 perccel ezelőtt.

És a biztosításomat sem fizettem még ki a múlt hónapban. Viselkedsz így a rendőrrel?   Szépen lassan inkább tovább hajtasz.

Az Úrral pedig mégis ezt tesszük, pedig most megmosolyogjuk ezt.

 

- Azt sem tudod mit tettem a múlt héten, két stoptáblánál is átmentem. A rendőr rád fog nézni és el fog küldeni a furcsák farmjára.

Azt fogja mondani magában, hogy ilyen ostobával életemben nem találkoztam.

 

Az az illető, aki a gyilkosság bűnét elkövette, és utána újjászületik, az az illető, aki a gyilkosságot elkövette, többé nem létezik, mert új teremtés lett.

A gyilkos nem létezik többé Isten szemében, mert újjá lett minden, sőt nekünk adta Isten a kiengesztelés szolgálatát.

Jézus azt mondta, hogy azért jöttem, hogy megkeressem és megtartsam, ami elveszett.

 

Ez azt jelenti, hogy nekünk evangélizálnunk kell, mint ahogy ki is küldött minket Jézus és azt mondta, hogy menjetek széles e világra és hirdessétek az Evangéliumot minden teremtésnek, aki hiszen az üdvözül, aki nem hiszen az elkárhozik.  Ez a Biblia.

 

II        Korinthus 5/18

Ez azt jelenti, hogy egy váltás történt, mert a helyünkre ment Megváltóként. Az emberek, amikor kárhozat alatt tartják magukat, akkor egyre távolabb mennek Istentől, mert tele vannak a bűn érzetével, a szégyen érzetével, ezért nem akarnak egy szent Isten jelenlétében lenni.

 

A keresztények nem az Igéket hiszik, hanem a hagyományokban hisznek, a gyülekezeti alaptanokat hiszik inkább, és mivel keresztények az érzéseikre hallgatnak inkább, így nem kívánják Istennek a jelenlétét, így aztán milliók nem járnak gyülekezetbe, mert kudarcot vallottam, mert elrontottam, és ezért nem akarok Isten jelenlétében lenni. Vagyis az illető kárhoztatja magát.

 

Az Úr előhozta, hogy 17 évvel ezelőtt, amikor Magyarországra jöttem, egy pünkösdivel beszélgettem, és azt mondta nekem, hogy nem tudom, mi lehet az oka, hogy olyan kisméretűek a csoportjaink. Néha feltölt minket az Úr és azután egyre kevesebben vagyunk, mindenki elmegy.

 

Kárhoztatás, bűnprédikátorok.

Ezért halt meg Jézus értünk, benne van a megbocsátás. Megvallom, - Ő megbocsát és megtisztít.

 

Nem kell két évig a sárban hemperegnem és mocskosnak éreznem magam, mert ez hitetlenség. Állj fel és köszönd meg Istennek a szent Vért, és köszönd meg, hogy megbocsátott. Ez már mögötted van és az összes gondolati mintádból töröld ki.

 

És mondd magadnak, hogy tiszta vagyok, tiszta vagyok, köszönöm az Úrnak, és akkor ezek a sáros, bűnnel teljes gondolatok el fognak hagyni és utána a hit fogja kitölteni az elméd, a bűnösség és a szégyenérzet pedig el fog távozni tőled.

 

Jézus elhordozta nemcsak a bűneinket, hanem a bűntudatot, a kárhoztatás érzetet is, ha Ő elhordozta, akkor én szabad vagyok.

 

Én azt mondogatom most, hogy a láncok megtörtek, de mindig is szabad voltam. De a láncokat, amellyel az ördög körbevette a gyülekezeteinket, az országot, a kormányt, az élet különböző területeit, a gyülekezeteinkbe is, azok megtörtek.

 

Nincsen kisebbségi érzés bennem, bárkivel képes vagyok beszélni. Nem kell, hogy szégyenérzetünk, kisebbségi érzetünk legyen, ne foglalkozz a keresztény ítélőbírákkal, kiengesztelődtél Istennél.

/18-20/

Követei vagyunk tehát Krisztusnak, nem pedig kukacok a földben. És ha én azt mondom valakinek, hogy a Bush elnök küldött engem, hogy ezt elmondjam neked, akkor az azt jelenti, hogy ő felhatalmazott, és van egy üzenet tőle, hogy azt elmondjam neked.

 

Valaki megkérdezi, hogy mit gondolsz magadról ki vagy te? Jézus felhatalmazott bennünket: - Krisztus helyében állván kérünk benneteket.

Krisztus helyén állva itt a földön, mert Ő hatalmazott fel bennünket, követekké tett bennünket. Isten tehát nem haragszik rád, Isten nem haragszik ránk és nem Isten a problémánk, Isten nem harcol ellenünk.

 

/21/

Itt fogjuk ma befejezni, - vagy igazzá tétettünk Őbenne, vagy nem. Én nem tudom, hogy te hogy érzed, de engem Isten igazzá tett, Jézus igazságával megigazított.

 

Meg fogom köszönni neki, élni és járni fogok benne, és jó érzéseim lesznek, és gyarapodni fogok emiatt, és egészségben fogok élni emiatt, és békességem lesz, és dicsérem az Urat, mert mindezt elvégezte értünk. Ő tett minket igazzá, az Ő igazságát adta nekünk, úgy hogy valóban igaz vagy.

 

A tanítás nagyon fontos mindenhol és minden nyelven. Amikor megértjük az segít nekünk, hogy tovább léphessünk. Igenis képesek vagyunk megváltoztatni a dolgokat, mert ha ezt megértjük, akkor leszünk képesek uralkodni az életben. Óriási igazság sorozat ez, köszönjük Istennek.

 

Álljunk fel, és kimondunk a szánkkal valami jót.

-        Szabad vagyok!  A láncok megtörtek az elmémről és elfogadtam a Szellemet, elfogadtam az igazságot, igazzá tétettem Isten igazságával Jézus Krisztusban. Szabad vagyok! Megbocsátottak nekem, minden hamisságtól megtisztított Isten. Minden dicsőséget Jézusnak adok, és dicsérem az Urat. Köszönöm az Igét, ami soha nem változik, és gyümölcsöt terem az életemben. Ezt elfogadom. Köszönöm Úr Jézus!

 

                                                                       Ámen!



BÉKEVÁR FŐOLDAL