2008.04.21.   

JÉZUS A GYÓGYÍTÓ!

Jegyzet Jim Sanders tanításából
2008. február 10.

 

Dicsérjük az Urat és az Úr a dicséreteink között lakozik.

Gyönyörű bizonyságokkal kezdjük a mai napon, mert nagyon fontos ezeket hallanunk, hogy milyen Úr Jézusunk van, hatalmas gyógyító kenet van jelen, aki ma betegen jött ide, nem is tudja, hogy már meggyógyult.

 

Nagy Sándor tesz megvallást egy epeműtét utáni gyors gyógyulásáról. Ezeket a gyógyulásokat pedig elősegítik a gyülekezetek imádságai. A gyülekezet szüntelen hitben imádkozott, ami nagyon fontos.

 

Jim Sanders elmond egy történetet, egy kifejletlen kislányról, akit a szülei egy kispárnán tartották annyira kifejletlen és pici volt.

A szülei mindig azt mondták, hogy – majd jön az Úr és meggyógyítja. És valóban jött az Úr egy szélszerű örvényben, és a kicsi fejletlen gyermekből átváltozott egy 14 éves korú lánykává.

Az élete további részét azzal töltötte, hogy utazott a világban minden felé és bizonyságot tett erről a hatalmas csodáról, amit Isten tett vele.

 

Amikor Csehszlovákiában szolgáltam, volt ott egy hetednapos adventista pásztor, aki a tolmácsom volt. Négy évig volt pásztor, azt követően feladta ezt a szolgálatát. Ennek az volt az oka, hogy elolvasta a Bibliájában a Galata levelet és látta ott, hogy már nem a törvény alatt vagyunk.

 

Én sem vagyok törvény alatt, és nincsenek átkok az életemen. Soha nem is volt átok az életemen, mert nem voltam zsidó. Isten feltámasztotta Jézust a halálból, az Ő feltámasztása a mi megigazulásunkért volt elvégezve.

 

Ezért nem tartozom semmilyen zsidó vagy keresztény törvényrendszer alá, szabad vagyok! Mindegy mit tanítanak, én újjászülettem.

És mindaz, amit az Úr elvégzett értem ebben a szövetségben, az az enyém. Minden hatalmam meg van Jézus nevében, és nem vagyok bűnös sem. Bűnös voltam, de örök élet került a szellemembe, és van nekünk bűnök bocsánata.

 

És boldog vagyok, hogy elmondhatom nektek, hogy minden tévedésem megbocsáttatott, és a Vér megtisztított.

Tiszta vagyok a Vér által, és ti ugyanígy Jézus Vére által vagytok tiszták.

A múltbéli bűneink mind eltöröltettek, és ezt követően nemcsak hogy bűnök megbocsátása van számunkra, hanem megadatott nekünk, hogy a gyógyulásunkat illetően teljes egészségben és gyarapodásban élhessünk, anélkül, hogy bármit tennénk ezért, mert mindez kegyelemből adatott nekünk.

Az Úrtól semmit nem lehet elnyerni a cselekedeteink által.

 

Ezt a pünkösdiek és a vallásosak felháborodva fogadják, mondván, hogy még a bűneinket sem valljuk meg.

 

Dicsérjük az Urat azért, hogy vannak, akik tudják, hogy kell imádkozni, és az embereket üdvösségre vezetni, és ismerik a jogaikat Jézus Krisztusban.

Nem fogadom el az ördögnek semmi hazugságát, sem a fájdalmat, sem a betegséget.

 

És a vallásosak szabad, nem szabad tömkelegét sem fogadom el, mert minden ingyen kegyelemből van, az Úr által.

Néha nehéz ezt megemészteni az embereknek, mert ebben a világban mindenért meg kell dolgozni és itt van valami, ami ingyen van.

 

Az az Igazság, hogy nem volt ingyen, mert a legértékesebb ár fizettetett érte, mert Jézus Krisztus vére volt érte a váltság. De te úgy jössz Isten elé, ahogy vagy, mert nem tudod magadat üdvözíteni.

 

Vannak pásztoraink, akik börtönben szolgálnak, és elmondták, hogy 24 órán belül észrevették a változásokat újjászületés után az embereken.

Nekünk adatott Jézus neve, és Jézus nevében hatalom van, és erő van az Igében, mert kibocsátotta az Igéjét és meggyógyította őket.

Köszönjük Istennek.

 

Most megkéri a hajdani tolmácsát, hogy mondja el bizonyságát. De

szeretném még elmondani róla, hogy miután elváltunk egymástól 17 évig nem találkoztunk és rákbetegség támadta meg, és az orvosok nem adtak semmi esélyt neki, hogy a karácsonyt megéri. Évekig együtt utaztunk nap mint nap vele, ismerem őt, mindig ott volt velem.

 

Az elmúlt napon is hallottam a bizonyságát, hogy a testében minden egyes csontját érzékelte, annyira erős fájdalmai voltak.

Az egész történet egy csoda, és itt van és bizonyságot tesz most arról, hogy élő Jézus Krisztusunk van.

 

És most József elmondja a bizonyságot a hatalmas gyógyulásáról.

József: - az édes Úr Jézus Krisztusunk dicséretével kezdem, Ő itt van az Ő Szelleme által.

Annyira boldog vagyok, telve vagyok örömmel, tele vagyok erővel!

Rajtatok meg látom, hogy inkább depressziósak vagytok, de nincs okotok, hogy így maradjatok.

Figyeljetek ide, nyissátok meg a szíveteket, higgyétek, hogy van orvosság a számotokra, van segítség, és engedjétek be a szívetekbe, mert nincs másik idő.

 

Két hete Bratislavából Londonba utaztam, az Úr mutatott nekem egy gyönyörű utat, amely fényes volt, telis teli arannyal, és azt mondta, hogy semmi felől ne aggodalmaskodjál, ne törődjél semmivel, ne készítsél semmilyen tervet magadnak.

 

Ha most kérdeznéd, hogy mik a terveim, semmiről nem tudnék neked mondani, minden, amit Jézus megenged nekem és neked és amit Pál is akkor leírt, érezheted most, mert mindent megtett az Úr, hogy neked segítsen.

 

Júliust írtunk az elmúlt évben, egy éve súlyos hátfájással küszködtem, nem volt segítség számomra, még a morfiumos készítmények sem segítettek, elmentem az orvoshoz, úgy gondoltam, hogy csak valami hátfájás.

 

Az elején vérvizsgálatokat végeztek, az eredmény szörnyű volt. Prosztata rák legutolsó stádiumát állapították meg nálam, amely teljesen kiterjedt az egész csontrendszeremre.

 

Ha azon gondolkodsz, hogy milyen az amikor az embernek az egész csontja beszél hozzá, - úgy terjedt szét a rák a csontjaimban, mint a szú a fában.

Nagyon szerencsés vagy, ha nem érzed a csontjaidat. Én szó szerint éreztem a legkisebb csontjaimat is, mert rettenetes fájdalom volt benne.

 

A fiam volt kint velem az elmúlt évben ekkor Londonban, egy kis pénzkereseti lehetőség miatt és alig tudtam lépkedni, ahogy mentünk együtt, olyan fájdalmaim voltak.

Szégyelltem magam, tele voltak a szemeim könnyekkel, semmi életkedvem nem volt, teljesen hangulat nélküli voltam. Hogyan mondom meg ezt a gyermekeimnek és a feleségemnek.

 

Legnagyobb aggodalmam az volt, hogy a feleségemnek és a gyermekeimnek mindig azt mondtam, hogy bízzanak Istenben és a drága Jézusba helyezzék a bizodalmukat, most pedig meg fogok halni semmi segítség nélkül a teljes szégyenben.

Még az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatott, az elmémben egy ilyen harc dúlt.

 

Sokat imádkoztam. Tudtam a gyógyulást, minden Igét ismertem a gyógyulásról, de egészen más akkor bátorítani valakit, amikor te egészséges vagy, és egészen más, amikor neked kell a halál árnyékának völgyén keresztül menni.

 

Végül is beleegyeztem, hogy elmegyek egy bioxis kezelésre, fel kellett fedeznem, hogy saját magamnak nem hazudhatok. Az igazsággal kellett szembesülnöm, hogy mi a valóság.

 

90-95 %-ban agresszív módon szétterjedt rák volt a testemben.

Nem volt semmilyen út a segítségre, mert sem a sugárkezelés, semmi más műtét sem segíthetett volna, annyira szétterjedt a rák bennem.

A nővérnek sem volt könnyű dolga, hogy ezt közölje velem. Olyan volt, mint amikor egy halálos ítéletet mondanak ki valaki felett. Ott vársz magadban egyedül a halálra.

 

Megmondták, hogy nincs esélyem arra, hogy a karácsonyt megélem. Nem volt senki, akivel mindezt megosszam. Miközben a nővér mondta nekem a jelentést, egy apró hangocskát hallottam a szívemben, hogy – ne félj, vigasztalódjál, nagyon jó, hogy a legrosszabb jelentést kaptad.

 

Nem értettem mi ez. De Jézusnak volt az édes hangja! Hogy vigasztalódj és az elmédben is vidulj fel. Senki nem lesz képes, hogy tagadja, hogy a halálodon voltál, mert én meggyógyítalak.

 

Elkezdtem mosolyogni, mint egy idióta, az ápoló nővér látta ezt, és kérdezte, hogy megértette, mit mondtam?

Teljesen megértettem és megismételtem a mondottakat.

Biztos volt abban, hogy én megbolondultam.

 

Elkezdtem a netten keresni valami segítséget. Mindössze gyökerek és cékla leveket találtam, amiket segítségül ajánlottak, böjtöket ajánlottak 40 napon keresztül.

Próbálj magadnak segíteni. És akkor rátaláltam a netten ezekre az alkalmakra, és tanításokra.

 

Egybe belehallgattam, és újra és újra lejátszottam. Három-négy héten keresztül újra és újra hallgattam éjjel és nappal. A munkahelyemen is ezeket hallgattam, és úgy éreztem, hogy az élet jön belém, Isten ereje tölt fel.

Talán fel sem fedezted, hogy milyen áldott vagy, hogy hallgathatod az Igét, dicsérheted az Urat, az Úr jelenléte itt van.

Én nem értettem meg igazán, de a képernyőről lejött Istennek ez az ereje, tüze, ahogy az alkalmakon az arcokat láttam.

Egyszerűen nem tudtam leállítani.

 

Ha valahová mennem kellett, akkor a pausával leállítottam, nehogy lemaradjak egy mondatról sem.

Semmi másban nem leltem örömömet, sem híreket nem hallgattam, semmit, semmi másnak nem tudtam örülni.

 

A fejemben közben egy harc folyt. De amikor néztem volt egy másik friss tanítás, Jim azt mondta éppen, hogy van egy óriási kenet a csontokra, de nem volt válasz a hallgatóságból. Az alkalom után két apáca jött és mondta az egyik, hogy valami kullancscsípés érte, és abból szeretne meggyógyulni.

 

Akkor felfedeztem, hogy ez nekem szólt. És az erő átment rajtam keresztül és én meggyógyultam. Hallelúját kiáltottam nagyon kevéssel utána!

 

Ezután elmentem egy vérvizsgálatra, 100 %-ig biztos voltam benne, hogy meggyógyultam, néhány tünetem még meg volt, a csontban itt-ott kisebb fájdalmak.

Ahogy napközben járkáltam, volt úgy, hogy érzékeltem ezeket a kisebb fájdalmakat a testem különböző részein többször, is és mindig megparancsoltam, hogy – menjen el a Jézus nevében!

 

És működik, próbáld ki te magad, mert Jézus nevében működik!

Elmentem a vérvizsgálatra és azt mondtam magamban, hogy ha az eredmények még a legrosszabbak lennének, még ha azt mutatnák is ki, hogy ecet kering az ereimben akkor is tudom, hogy tökéletesen meggyógyultam, mert tudtam, hogy találtam valami jobbat, mint a cékla leve.

 

Volt valami jobb ital ennél a számomra, Jézus vére!

A vizsgálati eredményeim 17 ezer egységet mutattak ki, a normál egészséges színt 3,5.   Amikor ezt kimutatták, az orvos csodálkozott, hogy hogy lehet az, hogy én még élek ezzel.

 

A gyógyulásomat követően 2,54-re ment le ez a mutatószám, tehát a normális színt alá esett le.

Ezért bátorítani akarlak téged, hogy fel ne add. Bátorítani akarlak és egy gyakorlati tanácsot adni, a hit jobban kijön akkor ha hallod, mint ha olvasnád a könyvben.

 

Ha van egy egészségügyi problémád főleg most, hogy az internett rendelkezésünkre áll, hallgasd az Igéket, a tanításokat és az erő kiárad, miközben hallgatod.

Ott van ez az erő még akkor is, ha az elején nem hiszel benne, és az sem baj, ha az elején nem érted az egészet, még az sem baj, ha  először teljesen értelmetlenül hallgatod ezeket.

 

Az is mindegy, hogy az orvos milyen jelentést ad azzal a betegséggel kapcsolatban. Az orvosok azt mondták nekem, hogy nem leszek képes a gyógyulásom ellenére sem állni, vagy ugrálni, járni, mert a csontjaim olyan törékennyé váltak.

A rákbetegségnek egy olyan utolsó stádiumába kerültem, ami felemésztette a csontjaimat, mint ahogy mondtam is, ahogy a szú eszi a fát.

 

Tehát, hogy a csontjaim porózussá válnak, és olyan hirtelen eltörhetnek mint a porcelán.

Néhány napja az Úr azt mondta nekem éjjel a lábszárcsontjaidban olyasmi van, mint az üveg. Rázd le magadról, felébredtem és elkezdtem rázni a lábaimat és hallottam a törött üvegnek a zaját, ahogy leesett a testemről. Utána a csontjaim megerősödtek, az Úr hatalmas dolgokat végzett.

 

Ezt a bizonyságomat a közelmúltban Debrecenben mondtam el egy ilyen alkalmon, azt követően tegnap itt, és most, és miközben mondom, teljessé tesz engemet.

 

Nem csak a testemben, a csontjaimban, a prosztatámban, a lelkemben, az elmémben, - az Úr megtisztít engem. Óriási örömet ad nekem ebben, dicsőség legyen Néki örökkön-örökké.

 

És a végső tanácsom számodra az, hogy a felnövekedett keresztények is olyanok legyenek mint egy gyermek.

Ha van valami ami most jó vagy kedves, mondd el a Jézusodnak, hogy olyan jó Jézusom, hogy ilyen jól érzem magam, köszönöm Neked.

 

Ha van valami aggodalmad, vagy problémád, oszd meg Jézusoddal és mond el neki, hogy – édes Jézusom nem érzem túl jól ma reggel magam, és segíts nekem, és Ő segít.

 

Ez ilyen egyszerű és Isten áldja meg mindazt amit tesztek, az imádságaitokat, a dicséreteiteket, az adományaitokat áldja meg Isten, mert az segít, hogy az internetten a tanításaitok ott legyenek, hogy az egész világon hallgathassák, lehet, hogy fel sem fedezitek.

 

Ezeken a kamerákon keresztül a világon mindenhol nézik, és látják az arcotokat. Ezrével néztem meg az Istentiszteleteteket és egyenként ismerem az arcotokat.

És látszik, hogy Jézussal vagytok, mert ez az öröm, békesség, boldogság az arcotokon, leragyog rajtatok.

Tapsoljuk meg a Jézust.

 

Jim Sanders elmondja, hogy néhányótoknak azt is meg kell érteni, hogy itt egy összevont kenet működik.

Elmondja Józsefnek, hogy nagy valószínűséggel az Úr arra fogja elhívni, hogy a bizonyságát megossza mindenkivel, amerre csak jár.

 

Elkészült a riport szlovák nyelven is az elmúlt nap során és lehetőség lesz angol nyelven hallgatni a tanításokat, a szlovák és a román nyelv mellett.

 

Orosz nyelven és héberül készülünk még így kiterjeszkedni, így több nyelven lehet majd hallgatni a tanításokat.

 

Amikor szó van erről az összevont kenetről, és figyelmeztet is az Úr, hogy el ne hagyjuk az összegyülekezésünket, ti, akik régen idejártok, fel sem fedezitek, hogy milyen hitet hordoztok magatokban és az Úr használja ezt a hitet.

 

Ausztráliában egy evangélistával töltöttem nagyon sok időt, 11 évig jártam az alkalmaira, Isten azért rendelt oda, mert használta a bennem működő hitet és ajándékokat, hogy az összevont hitben az jelen legyen, az ajándékok megnyilvánulásánál.

 

Én is felfedeztem, ha jelen vannak az evangélistáink, akkor a fül és szemben lévő ajándékaik jelen vannak az alkalmakon. Bár abban az időben is volt, hogy vaknak nyílt meg a szeme.

 

Voltak a Szent Szellemnek olyan megnyilvánulásai, hogy egy alkalmon 21 süketnek nyílt meg a füle.

Másik alkalmon 39-en gyógyultak meg súlyos hát problémából, teljesen meg voltak merevedve, merevítőkben jöttek és teljesen meggyógyultak.

 

Azokban a napokban délelőtt is és délután is imádkoztam az alkalmakon a betegekért. Ezek az óriási alkalmak sportcsarnokokban voltak, ahol egy-egy alkalomra 3500 embert engedtek be.

Délelőtt is, délután is 3500-an. Volt, hogy 300-an ültek lent a tolókocsikban betegek.

 

Megint más alkalmakon egész jéghoki csapatokért, szállodai dolgozókért imádkoztam.

Ez csak egy bemelegítő volt 200-300 emberért imádkozni, mielőtt elmentem a nagyobb összejövetelre.

 

És ma is gyógyít az Úr. Izraelben az idegenvezetőnkre tettük a kezünket, mert súlyos idegbecsípődési fájdalmai voltak, és bevittük a szobánkba és leültettük a székre, és abban a pillanatban ahogy a kezünket tettük rá, érezte a kenet beáramlását a csigolyáiba, és örömmel bejelentem nektek, hogy utána befogadta a zsidó Messiását, Jézust.

 

Elmeséltem már nektek, hogy amikor Martinban jártam, letépkedték a plakátjaimat. Néhány ezer ember volt az alkalmakon, imádkoztam értük és keresztények szaladtak előttem a sorban és mondták, hogy Jézus manapság már nem gyógyít. És egy vak kislány azt válaszolta, hogy hiszen ez az ember Ausztráliából van. Mi történt? A vaknak a szeme nyílt meg.

 

Martinban az azt követő alkalomra tengernyi sokaság jött ki, 25-30 ezer ember.

Az akkori Csehszlovákiában volt egy híres jéghokis, akinek megsérült a gerince, elmondta, hogy próbált három összejövetelre is bejutni, de nem sikerült a tömeg miatt bejönnie, amikor sikerült, elesett a kenet miatt és meggyógyult.

 

Amikor elmondta a bizonyságát akkor még mindig a Szent Szellem vibrálását érezte magában.

 

Jön ez az idő, ez a kenet és ebben akarunk mozdulni az evangélistáinkkal, mert ez a kenet impartációban a szívetekbe került.

Nektek kell majd a kezeteket rájuk tenni a betegekre.

 Sok csoda utána történt, miután az alkalomról hazament és nézte a meccset, akkor ment keresztül ez az erő a súlyos gerincbetegen és teljesen meggyógyult.

 

Dicsérjük az Urat, és a Szent Szellem munkáját. Nem kell, hogy megértsük, hogyan működik ez. Benne van a videóban, a TV-ben, Isten kenete benne van és ingyen van. A kenet az Igében van, a hit hallásból, a hallás pedig Isten Igéje által van.

 

Jó olvasni is az Igét, de az Igét hallani is kell. Hisszük az Igét, egész éjszaka hallgatjuk az Igét, feleségem is a fülhallgatójával, amit kíván hallgatni, és én is, amit hallgatni akarok, hallgatjuk.

Én leginkább a Bibliát hallgatom, néha prédikátorokat. Tegnap éjszaka egy bizonyos prédikátort, mert a következő pásztorkonferencián a gyarapodásról fogok tanítani és erre készülök.

 

Az embernek először szabaddá kell válnia belül és akkor a teste is szabad, a kenet elvégzi.

Az a kenet, ami rajtam keresztül megy itt az alkalmon, azt neked is érzékelni kell, ezt nem tudom elmagyarázni, de szabadság van az Úrban.

 

Sokan vagytok úgy, mint József, nem ismertétek fel az Igének a fontosságát az életetekben, és akkor jöttök csak vissza, ha támadások érnek benneteket, de Isten kegyelmes még akkor is.

 

És itt van közöttünk az a személy, aki az asztalos munkákat végezte, és el kell, hogy mondjam neki, hogy megszabadult a betegségéből, lehet hogy ő még nem is tudja.

Egy nagy démon volt, ami okozta. Ez pedig úgy működik, hogy az ördög mindig ott van, hogy késleltessen dolgokat. Nem tudja leállítani, de késleltetni azzal tudja, hogy akinek része lenne a munkában, azt megtámadja.

 

Mint ahogy téged is megtámadott, megpróbálta késleltetni az Úr munkáit, a könyveinkkel is próbálja ezt, a fordításainknál is tapasztaljuk ezt. Mindig hátra és hátrafelé mennek a dolgok így.

 

Az egyik útja a hátráltatás, a másik pedig, hogy az Igét megpróbálja helyettesítőkkel kipótolni az életünkben, hogy inkább arra figyeljünk.

 

Nagyon fontos belemélyedni az Igékbe, mert ahogy Kennet Hagin könyveiben is olvasható, miután meggyógyult, az ördög megpróbálta visszahozni a tüneteket.

Jézus nevében meg kell parancsolni, hogy az a fájdalom nem jöhet vissza.

 

Ha Isten Igéjét megragadjuk, az megszabadít minket. És imádkoznunk is kell.

A pénz nem tudja mindentől megszabadítani az embert, és a pénz nem boldogít egymagában, de az Ige működik.

 

Az ördög az szeret mindent összezavarni, hogy próbáld meg ezt és azt. 

 

 

Álljunk fel mindannyian és megköszönjük az Úrnak az áldásokat, amikkel megáldott minket, hogy megáldott az Igével, hogy a tanítások kimennek a világba, hogy a te népedet szabaddá tegye Atyám.

 

Neked szánjuk Atyám azokat, akik jelen vannak ma, imádkozunk, hogy a gyülekezetek Atyám növekedhessenek, hogy a szolgálatok gyarapodhassanak, hogy a kenet növekedjen az életükben, a szeretetben növekedjenek, az odaszántságuk növekedjen.

Újra odaszánjuk az egész életünket Neked drága Úr Jézus és áldunk Téged és a kenetedet Jézus nevében!                                         Ámen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



BÉKEVÁR FŐOLDAL